Der findes et væld af banker og sparekasser i Danmark, nogle er tilstede med fysiske filialer, andre er kun tilgængelige på nettet. Men fælles for dem alle er at de låner penge ud til dig. Det kan være til flere forskellige formål, såsom køb af ejendombillån, forbrugslån eller også bare fordi du ønsker en kassekredit.

Hvilken bank man selv foretrækker at have sine lån i, kan der være meget forskellige individuelle krav til. Men oftest er den første bank man har, den samme som sine forældre har. Og denne bank bliver oftest ved med at følge dig og din familie gennem livet. Men kan du sparer penge ved at finde en mere attraktiv bank?I mange tilfælde så kan det godt betale sig for dig at skifte bank, ofte med mange tusinder kroner sparet. Jo dygtigere du er til at forhandle, jo mere kan du også sparer dig selv for af kroner.

I denne artikel fortæller vi lidt om hvad de forskellige banker og sparekasser står for. Her vil du blive præsenteret for en lang liste af banker/sparekasser, hvor du kan klikke dig ind på den bank du vil læse mere om.

I slutningen af 2015 kom der en ny spiller på markedet som hedder Bank Norwegian. Banken tilbyder både ind- og udlån, og banken er det man kalder for en online bank. Det vil sige at der ikke er nogen fysiske filialer, det hele foregår via online banking.

Dette er også en af de nyere online banker på det danske marked. Santander Consumer Bank er en meget stor og efterhånden også meget international spansk bank. De tilbyder alle slags banklån med lave og attraktive renter.

Du kender sikkert navnet BasisBank fra reklamerne. BasisBank er den største danskejede internetbank, og tilbyder dig en lang række af muligheder for at låne penge. Det være sig lige fra små lån, til store lån, til køb af ejendom og bil.

Her får du en blanding mellem den digitale og den fysiske verden. Spar Nord tilbyder dig både en bank som online bank, men de har også filialer rundt om i Danmark. Spar Nord tilbyder dig en lang række lånemuligheder, samt de har gode opsparings- og investeringsmuligheder.

Denne bank kender alle i Danmark, og det er vel nok den største af vores banker. Danske bank er en veletableret bank, som tilbyder dig både lån, opsparing, og investeringsmuligheder.

Den næststørste bank i Danmark, med filialer mange steder. De tilbyder også mange af deres ydelser på nettet som online banking. De tilbyder dig en lang række lånemuligheder, samt pensionsopsparinger, og investeringsmuligheder.

Her får du med god større dansk bank at gøre, som både gør i sig i online banking og fysiske filialer rundt i det danske land. De tilbyder alle slags lån, mulighed for pensionsopsparinger, og andre gode investeringsmuligheder.

Som det ligger i navnet, så er Vestjysk bank mest udbredt i den vestlige del af Danmark.

Det er en bank som både går sig i online banking og filialer fordelt rundt omkring i det midt- og vestjyske.

En hæderkronet bank, som med sin oprettelse i 1829 blev født med rødder i det jyske, men har også enkelte afdelinger i det sjællandske. Gør sig både i online banking samt med de før omtalte fysiske filialer.

En af de ældre banker i danmarkshistorien, som med sin begyndelse i midten af 1820érne, stadig er i gang med at tilbyde sine kunder for lån, mulighed for investeringer og pensionsforhold.

Lollands bank har sine rødder placeret i det sydlige Danmark, nærmere betegnet Lolland/Falster. Den kendetegner sig ved at være lokalt funderet og har derfor mange af sine kunder fra lokalområdet. Tilbyder alle slags banklån.

I forhold til mange af de andre banker, så er Nykredit Bank en bank om henvender sig lidt mere mod boligejerne, og er primært en online bank, men er også funderet i fysiske filialer fordelt rundt omkring i det ganske danske land.

En anden digital online bank, der gør det indenfor investeringsmuligheder. Banken forsøger at hjælpe med at du kan opnå dine mål, gennem investeringer og besparelser.

Jutlander bank er siden fusioneringen i 2014, mellem de to gamle banker Himmerland Bank, og Hobro Bank, blev et en meget moderne bank, og tilbyder sine kunder gode lånemuligheder.

Firmaet bag Coop bank, er er firmaet Coop Amba, som også ejer Brugsen, Kvickly etc.
Hos Coop bank kan du være oprettet som kunde, men det et ikke nødvendigt at have din lønkonto i banken, for at du for eksempel kan lave en kassekredit.

For at finde Sparekassen Vendsyssel, skal du lede i det nordjyske hvor størstedelen af deres virke, befinder sig. Den brillerer ved at være en fysisk bank, der samtidig følger strømmen, og er en del af det danske online banksystem.

En bank der adskiller sig fra en traditionel bank, da den ikke tilbyder lån, men er en investeringsbank. Banken er en online bank, dog har den sit hovedsæde i Hellerup nær København.

En af de helt gamle lokale banker der startede i 1880’erne, og siden har vokset sig større og større, med mange afdelinger i Jylland. Banken har gennem de seneste knap 20 år fusioneret med indtil flere andre jyske banker, men har beholdt sit navn. Tilbyder både lån til private og erhverv.

Banken servicerer både privat og erhvervskunder, og den er synlig med flere filialer fordelt ude omkring i Danmark. Tilbyder både lån og investeringsmuligheder. Fungerer som enhver anden traditionel bank, med både online banking og det fysiske møde mellem kunder og rådgivere.

I 1967 blev Jyske Bank stiftet ved en fusion mellem Silkeborg Bank, Kjellerup Bank, Kjellerup Handels- og Landbobank, Handels- og Landbrugsbanken i Silkeborg. Banken anses for at være den 3. største bank i Danmark, og tilbyder både lån til private og til små/mellemstore virksomheder. Gennem sine datterselskaber tilbydes der også leasing og forsikringer.

Ekspresbank gør sig i online lån, og tilbyder også finansieringsmuligheder for køb af for eksempelvis hårde hvidevare/elektronik.

Ekpress bank er en af de største online banker vi har i Danmark, og som bare bliver større og større.

Banken er opdelt i to områder. En detailbank som varetager interesserne for private og landbrugskunder, og en engrosbank, som ved hjælp af stor erfaring gør sig i investeringer. Dette sker for at fremskaffe kapital der kan bidrage til bankens samlede resultat.

Da banken blev stiftet i 1853 under navnet ”Spare og laanekassen for Middelfart og Omegn” foregik det med en filial i Middelfart. Sidenhen er banken vokset og har i dag 16 filialer fordelt på Fyn og i trekantsområdet. Hovedsædet ligger dog foresat i Middelfart.

Grindsted-Grene og Omegns Laane- og Sparekassevar navnet som Den Jyske Sparekasse i sin tid startede op med. Banken havde sin start i 1872 med hovedkontor i Grindsted. Gennem årerne er sparekassen fusioneret med en del andre sparekasser i området. I 1989 blev navnet ændret til det nuværende navn, efter en fusion med Bording Sparekasse.

I 1906 blev Skjern Bank stiftet, med hovedsæde i Skjern. I dag har banken mange filialer spredt ud over Danmark, dog primært i Jylland. Banken tilbyder alle slags lån til sine kunder, og tilbyder både private og erhvervsdrivende virksomheder velkommen.

Ikano Bank er grundlagt af den samme ejer som i sin tid startede IKEA op. Bankens hovedkontor ligger i Sverige, og banken beskæftiger sig primært som et internet baseret bank. De tilbyder forbrugslån, opsparing, kreditkort, leasing og salgsfinansiering.

Banken har sine rødder fra Færøerne, og har gennem sin tidlige start været den eneste bank deroppe. I dag har banken stadig mange filialer på Færøerne, men har også startet sit indtog i Danmark, hvor det indtil videre er blevet til 12 filialer.

De fleste kender nok ordet Pensam for noget andet, nemlig pensionsopsparinger. I 1989 oprettede Pensam så Pensam Bank, som er en internetbaseret bank. Den har specialiseret sig i lån, opsparinger, kreditter og pensionsforhold.

Den nordjyske bank startede op i 1829 under navnet Sparekassen for Thisted Amt. Banken har 14 filialer fordelt over Nordjylland med sit hovedsæde i Thisted. Banken har både private- og erhvervskunder.

Møns Bank er en fusion af Møns Diskontobank og det oprindelige Møns Bank. Fusionen skete tilbage i 1967, og har siden heddet Møns Bank. Banken er præsenteret med filialer på Sydsjælland og på Møn. Møns Bank har hovedsæde i Stege, og er noteret på Københavns fondsbørs.

Vestfyens Bank og Svendborg Sparekasse fusionerede i 2013 til det vi i dag kender som Fynske Bank. Banken har primært filialer i området på Fyn og i trekantsområdet. Hovedkontoret ligger i Svendborg.

Djursland Bank er en fusionsbank med rødder i op til flere lokale mindre banker. Bankens dækningsområde er specielt området omkring Århus og Randers, hvor den har etableret indtil flere filialer.

Salling Bank har sine rødder i det Nordvestjyske område, og har flere filialer fordelt i det område. Banken servicere sine kunder, som er private og erhvervskunder, med ind- og udlån