Fritidshusforsikring

Et sommerhus skal også have en forsikring, og her er det vigtigt at man får alle detaljerne med.
På denne side fortæller vi dig hvorfor det er så vigtigt at du får alle detaljer og tilvalgs forsikringer med.
Du kan hurtigt komme galt afsted økonomisk, hvis ikke du har styr på dine forsikringer.
Det overblik giver vi dig her, Samt vi prøver at hjælpe di gmed at finde de bedste forsikringer der passer til dine behov.

“Et fritidshus, skal også forsikres, for at du kan være på den sikre side økonomisk, hvis det for eksempel, skulle brænde ned til grunden. Men en fritidshusforsikring, så er du rigtig godt hjulpet.”

“Om det er et nyt og moderne sommerhus, fritidshus, kolonihave eller om det er et ældre hyggeligt et af slagsen betyder ikke noget, for du kan tilpasse forsikringen efter dine ønsker. Ecomia.dk vil her være dig behjælpelig meda t finde den billigste fritidshusforsikring, der samtidigt også er den bedste for dig. Bedst og billigst er to ord der klinger rigtig godt i øregangen hos de fleste.”

Tim Petersson

 

At have de rette forsikringer der dækker dig i størst muligt omfang er meget vigtigt.

Hvad dækker en fritidshusforsikring?

Tegner du en fritidshusforsikring, så er du dækket stort set lige så godt ind, som hvis du tegnede en almindelig husforsikring til dit hus. Ud over den almindelige fritidshusforsikring, så findes der også en del tilvalgsmuligheder du kan tilkøbe dig.

Der kan godt være forskel på hvor meget hvert forsikringsselskab dækker, så her er det om at holde fokus, så du får den forsikring, der dækker alle dine behov og ønsker. Spring ikke over hvor gærdet er lavest, få dig i stedet for en forsikring, så du trygt kan lade sommerhuset stå alene. Det er vigtigt at vide man kan sove trygt om natten, fordi man har styr på forsikringerne på sine ejendomme.

De ting som er fælles som dækning for alle forsikringsselskaberne er:

 • Brand
 • Storm
 • Skybrud
 • Tyveri
 • Hærværk
 • Skader fra vandrør på ejendommen
 • Insekt og svampeangreb
 • Indbo op til en bestemt forsikringssum

Dette er de ting som man får hvis man køber en almindelig fritidshusforsikring. Er man i den situation, at man har et sommerhus, og gerne vil leje det ud, så kan man købe sig til en kaskoforsikring. Den dækker så hvis dem der lejer noget i huset, ødelægger noget på huset.

Hos nogle forsikringsselskaber, så følger der også en brandforsikring med. Det er lidt forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så dette skal du lige være opmærksom på inden du tegner forsikringen. I alle tilfælde kan den tilkøbes som tilvalgsforsikring.

Tilvalgsforsikringer

Her kan der også være forskelle på hvilke tilvalgsdækninger der tilbydes. Men ofte er der mulighed for at få tilbud på:

 • Udvidet forsikring. Dækker uforudsete skader
 • Sanitets- og glasforsikring. Ryger der en rude, eller knækker toiletvasken, så er man også dækket her.
 • Retshjælp. Kommer der uenighed om hvem der bærer skylden for en skade og det udvikler sig til at man skal have en advokat på sagen, så er du også dækket ind her.
 • Kommer du som husejer til at forvolde skade på andre personer eller deres ejendele, så dækker din fritidshusforsikring også.
 • Rør- og kabelforsikring inkl. stikledning. Kommer der skade fra rør eller kabler der ligger uden for fundamentet, så får du også økonomisk hjælp til dette af dit forsikringsselskab.

Hvad dækker min fritidsforsikring ikke?

Man siger gerne at tidens tand ikke dækkes. Og det samme gør sig gældende for en fritidshusforsikring. Er det pga. slitage, eller manglende vedligeholdelse, så kan man ikke henvende sig til sit forsikringsselskab, i håb om at få en erstatning. Her ligger ansvaret på dig selv, og din egen pengepung.

Her skal man være opmærksom på at fritidshuse har en tendens til at trænge mere til vedligeholdelse end et almindeligt hus har. Dette simpelthen pga. vejrforholdene. Ofte ligger et sommerhus i et område ikke ret langt væk fra vandet. Her må man sande, at vejret sådanne steder, ofte er hårde ved træværket på ydersiden af huset, så her kræves der oftere at der skal males.

Hvorfor tegne en fritidshusforsikring?

 • Nogle af de gode ting der er ved at tegne en fritidshusforsikring, er følgende:
 • Forsikringen dækker fra den dag du tegner forsikringen
 • Låner du penge gennem et realkreditinstitut, så er der store chancer for at de forlanger der skal være en forsikring på huset, og skal det bruges til udlejning, så forlanger de helt sikkert en kaskoforsikring på dit sommerhus.
 • Undersøg om du kan få alle dine behov og ønsker om forsikring opfyldt, ellers tag en snak med forsikringsselskabet og se hvad der kan lade sig gøre. 

Vi anbefaler…

Ecomia.dk anbefaler dig at tegne en forsikring på dit sommerhus, og meget gerne en kaskoforsikring. Også selvom du ikke har planer om at leje dit sommerhus ud. Men vil du for eksempel gerne låne sommerhuset til venner og bekendte, så kan kaskoforsikringen oftest også bruges her.

Inden du tegner forsikringen, så læs det hele igennem. Og som man siger, ”Det med småt er også vigtigt”, og det kan vi kun anbefale på Ecomia.dk at du gør. Der er kun en der bliver snydt, og det er dig selv, hvis ikke forsikringen er tegnet, så den dækker det hele.