Dyreforsikring

For mange mennesker er det at have et husdyr som et medlem af familien.

På Ecomia.dk får du den komplette forsikringsguide til hvordan du sikre dit husdyr på den bedste måde.

Der er rigtig mange mennesker der har et husdyr i dag, og mange af dem er blevet mere som et medlem af familien. Der er ofte blandet rigtig mange følelser ind i det, når et husdyr kommer til skade, eller er blevet gammel af dage, og tager væk herfra. At blive gammel er svært at gøre noget ved, det er naturens gang. Men at forsikre sit husdyr mod en skade, er det mindste vi mennesker kan gøre for vores små væsener.

Brian Mattsson

Hvorfor tegne en dyreforsikring.

Har du en hund, kat, hest eller et helt andet slags husdyr, så vil man jo gerne have de har det så godt som muligt. Sådan har vi det jo også selv med os selv, så hvorfor skal dit husdyr ikke også have den mulighed at få behandling. Skal man selv betale behandlingen, så kan man godt regne med at det bliver et dyrt bekendtskab hos dyrlægen.

Men hvis du tegner en dyreforsikring, så kan du få dækket en eventuel behandling af dit husdyr, hvis det kommer til skade.

En dyreforsikring dækker også hvis dit husdyr laver skade på andre personer eller ejendele der tilhører andre end dig selv.

Hvilke typer forsikringer er der

Ofte kan man tegne 3 typer af dyreforsikringer. Den ene er lovpligtig ansvarsforsikring på en hund, og den skal man have i tilfælde af at din hund gør skade på andre mennesker eller deres ejendele.

De 2 andre typer af forsikringer er livsforsikring og en sygeforsikring.

Da der er forskel i hvilken alder man kan tegne en livsforsikring til sit kæledyr, så er det bedste du kan gøre at kontakte dit forsikringsselskab, og hører ad hvornår det er sidste chance for at lave en livsforsikring på dit husdyr. Der er forsikringsselskaber der tegner livsforsikringer på hunde indtil de er op til 10 år gamle, så det er i en ret sen alder af en hund at de tegner sådan en forsikring.

 

At have de rette forsikringer der dækker dig i størst muligt omfang er meget vigtigt.

Sygeforsikringen

Tegner du en sygeforsikring på dit husdyr, så er du meget bedre stillet i en situation, hvor du kan komme ud for at dit husdyr skal til behandling på et dyrehospital. En sygeforsikring til dyr, dækker både ved sygdom og hvis dit husdyr kommer til skade.

På denne måde kan du gardere dig mod de helt store udgifter, der er forbundet med at besøg på et dyrehospital.

For at tegne en sygeforsikring er der nogle krav der variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Men et af de krav der går igen og igen, er hvor gammelt dit husdyr er på tegningstidspunktet for forsikringen. Andre krav kan være:

 

 • Vaccinationer kan være et krav for at få en sygeforsikring.
 • Mikrochip og stambog kan ligeledes være et krav for at du kan få en sygeforsikring til dit kæledyr.
 • Udløb af forsikringen vil typisk være ved en aldersgrænse på 10 år, selvom nogle selskaber har livslang dækning.
 • Den økonomiske dækning er typisk på udgifter op til 20.000 kroner.

Nogle af de ting som en sygeforsikring til et husdyr dækker, kan være følgende: 

 • Udgifter til operation,
 • Udgifter til kejsersnit og så videre.
 • Medicin under konsultation eller indlæggelse,
 • Tandbehandling ved tilskadekomst,
 • Tandskader som følge af et ulykkestilfælde,
 • Undersøgelse og behandling hos dyrlæge ved sygdom og tilskadekomst
 • Ophold på dyrehospital og klinik,
 • Materialer og den medicin, din dyrlæge bruger under selve behandlingen,
 • Ekstraudgifter ved søn- og helligdagskonsultation,

Vi anbefaler…

Ecomia.dk anbefaler dig at få både en sygeforsikring, men også en livsforsikring til dit husdyr. Det koster ikke ret meget i årlig præmie, sammenlignet med den udgift du vil få hvis du selv skal betale for en operation på et dyrehospital. Derfor er det vigtigt at du får tegnet disse forsikringer i god tid. Du skal selvfølgelig være opmærksom på forsikringsbetingelserne, så sørg for at få gennemlæst hele din forsikringspolice.

Det er nemt at finde en dyreforsikring. Alt hvad du skal gøre, er at trykke på tilbuddet øverst i denne tekst. Her vil du kunne sætte kryds i alle de forsikringer du måtte ønske dig, og kort efter vil du modtage 3 tilbud. Ecomia.dk har gjort det på denne måde, så vi ikke favorisere et forsikringsselskab fremfor andre. Her får du 3 tilbud, som du kan vælge hvilket der passer dig bedst.