Rejseforsikring
I flere tilfælde kan du bruge din indboforsikring når du er ude og rejse,
men i langt de fleste tilfælde vil det være en rigtig god ide at få lavet dig en rejseforsikring.
Her går vi i dybden med hvorfor det er vigtigt at du får lavet dig en rejseforsikring.
Vi giver dig overblikket over hvilke detaljer du bør være opmærksom på,
og så har vi også fundet de bedste forsikringer, til markedets billigste priser
Når du skal på rejse, så er det en rigtig god ide også at have forsikring på sig selv, så man kan få den nødvendige behandling. Ecomi.dk hjælper dig med at finde overblikket over hvordan du bliver forsikringsdækket bedst muligt.
Turen til sydens sol og palmer venter forude. Kufferten er pakket og du er så klar som nogen kan være… Eller er du? Har du husket at tegne en rejseforsikring? Hvis ikke så skynd dig at få lavet en, inden du tager afsted. En rejseforsikring har mange gode fordele når man skal på tur, og man måske er uheldig eller kommer til skade.
Ca antal flyrejsende fra DK på et år
Antal måneder en rejseforsikring typisk dækker
Hvorfor er det en god ide at tegne en rejseforsikring
Nogle vil sige ”jamen jeg har jo mit blå sygesikringsbevis, det er da nok”. Ja til nogle ting er det nok at have det blå sygesikringsbevis. Men der er mange ting ved det blå sygesikringsbevis, som mange ikke er klar over. For eksempel, så dækker det blå sygesikringskort ikke hjemtransport. Den skal du selv klarer. Bliver du syg mens du er udenlands, så kan du få lægelig hjælp, men kun i den udstrækning som det lands borgere du befinder dig i. Hvis du skal have yderligere behov for behandling, så betaler du selv.
Skulle du gå hen og dø mens du er på ferie, så dækker kortet heller ikke for din hjemtransport, det skal din familie klare.
Men ellers dækker det lille blå kort, hvis du kommer ud for pludseligt opstået sygdom, tilskadekomst, eller det der hedder ”behovsbestemt sygdom”
%
bilejere rejser på udenlandsferie om året
65% bilejere svare til
Hvor dækker det blå sygesikringsbevis så henne
Hvis du er på udenlandsrejse i EU, eller EØS-landene (Norge, Island og Liechtenstein) samt Schweiz, så dækker det blå sygesikringsbevis. Tager du derimod til andre lande, så har du ingen dækning.
Har du ikke noget blåt sygesikringsbevis, så kan du bestille et ganske gratis. Dette kan du gøre på Borger.dk.
Ønsker du derimod at være bedre stillet og rejser du eventuelt udenfor de ovennævnte lande, så vil Ecomia.dk anbefale dig at du laver en rejseforsikring.
Hvad får man så i en rejseforsikring?
Det er der ret mange ting der gør, men det afhænger også af hvilket forsikringsselskab man får tegnet forsikringen ved. Derfor skal du være ekstra opmærksom på hvilke dækninger som du vil kunne drage nytte af.
Når du tegner en rejseforsikring, så kan man tegne en forsikring på en enkelt rejse, eller man kan tegne det der hedder en årsrejseforsikring. Begge dele dækker for så vidt det samme, men her er det længden af selv forsikringen der kommer i spil.
Skal man på en lang tur øst-på, hvor der kan være brug for flere tilvalgsdækninger, kan det godt betale sig at tegne en forsikring på en enkelt rejse. På denne måde slipper du for at betale for dine tilvalg et helt år, hvor du måske ikke har brug for dem.
Herunder følger et udsnit at de punkter som de fleste forsikringsselskaber bruger i deres rejseforsikringer.
Hjemtransport
Skulle du blive syg under din udlandsrejse, så betaler rejseforsikringen for din hjemtransport, hvis en lægelig vurdering finder det nødvendigt.
Akut sygdom og tilskadekomst
Dette er sammen med hjemtransport, en af de vigtigste punkter i din rejseforsikring. Opstår der akut sygdom eller kommer du til skade på rejsen, så dækker rejseforsikringen din eventuelle hospitalsindlæggelse, hvilket kan løbe op i mange tusinde kroner pr dag.
Lægelig fejlbehandling
Bliver du fejlbehandlet af en autoriseret læge i udlandet, så er der mulighed for at opnå en erstatning gennem din rejseforsikring. Størrelsen på erstatningen fastsættes efter dansk lovgivning.
Kiropraktik og fysioterapi
Får du akut behov for hjælp af en kiropraktor, akupunktør, zone- eller fysioterapeut, så dækker din forsikring også, dog kun med et begrænset beløb til udbedrende behandling. Det eneste krav er at det skal være hos en autoriseret behandler.
Brug af tandlæge
Får du akut tandpine og har behov for behandling, er du også dækket af det. Dog er det kun en udbedrende behandling der indgår i forsikringen, skal der mere til, skal man selv betale. Almindelig tandbehandling indgår heller ikke i rejseforsikringen.
Krisehjælp
Kommer du ud for en ulykke hvilket fører en voldsom traumatisk situation med sig, så er du også dækket af din forsikring i form af psykologhjælp.
Juridisk hjælp i udlandet
Bliver der af en eller anden årsag lagt sag an mod dig i udlandet, så står din rejseforsikring også klar med hjælp. Dette være sig i form af juridisk hjælp af en godkendt advokat. Er det en sag som først skal i retten efter du er kommet hjem, hvad enten du skal vidne eller til afhøring, så dækker din rejseforsikring også dine omkostninger.
Person-/tingskade
Bliver du pålagt af den udøvende myndighed i det land du opholder dig at yde erstatning på en person eller en ting, som du har forvoldt skade på, så vil din forsikring dække det.
Ulykkesforsikring
Kommer du ud for en ulykke eller et overfald, der medfører at du får konstateret varigt mén, så vil du kunne få udbetalt erstatning af din forsikring. Har du også en ulykkesforsikring, vil du få udbetalt erstatning fra begge forsikringer af.
Forsinket fremmøde
Hvis du uforskyldt misser offentligt transportmiddel, der gør at du er sent på den, så kan rejseforsikringen gå ind og dække for dine merudgifter til at indhente den oprindelige rejseplan.
Brug af Selvrisiko ved leje af motorkøretøj
Ved leje af bil i udlandet, er der tilknyttet en selvrisiko. Skulle du komme ud for et uheld med bilen, så dækker den rejseforsikring din selvrisiko op til et bestemt beløb. Her skal du tjekke op med dit forsikringsselskab, hvad det bestemte beløb er.
Afbestillingsforsikring
Bliver du forhindret i at rejse pga. af sygdom, så dækker din rejseforsikring også dette. Er du indlagt mere end halvdelen af din rejse på et hospital, er der nogle forsikringsselskaber der tilbyder en erstatningsrejse.
Tilkaldelse af familiemedlemmer og sygeledsagelse
Bliver du indlagt på hospitalet, og en lægelig vurdering kræver at du er indlagt over længere tid, kan udgifterne til familiemedlemmer der kommer og er sammen mig dig, blive dækket af din rejseforsikring.
Hjemkaldelse fra rejse i udlandet
Har du et familiemedlem der bliver alvorligt syg, eller værre falder bort, så kan du også gøre brug af din rejseforsikring. Her dækker forsikringen de eventuelle ekstra udgifter du måtte have i forbindelse med at du måtte afbryde rejsen.
Tilvalgsforsikringer
Det er ikke alt din rejseforsikring dækker. Sådan noget som farlig sport, skisport eller andre ekstreme sportsgrene, skal man købe tilvalgsforsikringer for at blive dækket. Her skal du snakke med dit forsikringsselskab for at få at vide hvor meget de vil dække. Kontakt gerne flere forsikringsselskaber der måske har en bedre dækning på lige det område du gerne vil have dækket.
Men ofte er det jo sådan at jo mere man er villig til at betale, jo oftere kan tingene også lade sig gøre hos et forsikringsselskab.
Er der flere typer af rejseforsikringer?
Det er der i den grad. Der findes både forskellige typer af rejseforsikringer hvor forskelligheden er hvilket indhold de dækker, men der findes også aldersrelateret rejseforsikringer.
Mange forsikringsselskaber tilbyder rejseforsikringer til unge og til voksne. Man kan faktisk til man er helt op til 35 år tegne en ungdomsrejseforsikring.
For at få mere at vide om hvad de specifikke forsikringer dækker, så skal du tage kontakt til forsikringsselskabet. Vi har på Ecomia.dk forsøgt at få et overblik, men forskellene er så store fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, at vi ikke mente at det kunne give mening for dig at få en indviklet forklaring.
Ecomia anbefaler…
Ecomia.dk anbefaler dig at du skal tegne en rejseforsikring hvis du vælger at tage udenlands. Nøjes ikke kun med det blå sygesikringsbevis. Sørg for at forsikre dig selv, så du kan slappe af og nyde din rejse.
Kontakt et forsikringsselskab, hvis du skal have tilvalgsforsikring om ekstreme sportsgrene, da det er vigtigt da du ikke er dækket af den normale rejseforsikring hvis du dyrker den slags sport.