Streaming

Det er moderne i dag at streame. Men hvad er streaming egentligt? Læs det hele her, samt få dig nogle gode tilbud på rigtig gode bredbåndsforbindelser.

Hvad er streaming?

I dag er det blevet meget in at streame på sit tv eller tablet. Men hvad er streaming egentligt, og hvordan gør man. Det vil Ecomia.dk hjælpe dig med at få styr på i denne artikel. Det må siges at det er de færreste der ikke kender streamingtjenester som HBO, Viaplay, Netflix og hvad der nu ellers er på markedet.

Det som disse streamingtjenester gør, at de har deres film og serier liggende på en server. Herfra kan du så købe dig adgang til at se disse ting som de har uploadet på deres server. Læs mere om uploading her. Så ved hjælp af din bredbånds- eller mobile bredbåndsforbindelse, kan du så på denne måde få lov at se deres indhold. Dette kaldes at streame. Står du og mangler en bredbåndsforbindelse der kan klare at du streamer film, så læse mere her.

God forbindelse

Det kræver en forholdsvis god forbindelse at streame film, da den mens du ser filmen laver en buffer på din enhed. Dette gør den i tilfælde af du får en svagere forbindelse. Dette kan ske hvis du for eksempel streamer en film, mens du kører med toget. Møder du så et område, hvor forbindelsen ikke er ret god, så bruger den af sin buffer, så du i en kortere periode ikke bliver afbrudt i filmen. Det er selvfølgelig en mindre buffer, så det er også begrænset hvor lang tid du kan være uden en god forbindelse.

Streaming er blevet en stor del af mange danskeres hverdag, da man slipper for at skulle bruge enormt meget plads på sin computer, eller mobile enhed, til at have downloadet film/serier. Når du er færdig med at streame en film, er der intet der har brugt af din hukommelse på enheden.

Tidligere var der rigtig mange såkaldte piratsider. Der kunne folk se de nyeste film som folk havde optaget i en biograf med kinesiske undertekster, og en urimelig dårlig kvalitet. Metoden her var at man downloadede filmen på sin enhed, og derved kunne man afspille den. Disse sider findes nok stadigvæk, men langt de fleste bruger de lovlige streamingtjenester. Det gør de, da mange af de store udbydere i dag, følger ret godt med i de nye film og serier.

Streaming på tv

Indenfor de seneste par år, så er det blevet meget moderne også at kunne streame på sit tv. Det kan gøres
på flere måder. Man kan enten bruge en anordning ala en Google Chromecast, eller man skal have et Smart-tv.

Google Chromecastmetoden

Man kan købe et USB-stick der hedder en Google Chromecast. Den sættes i dit tv, og kan gennem dit bredbånd og en afspilnings enhed, kan man streame. Enheden som der afspilles fra, kan være en smart-telefon eller en tablet. På denne måde er der flere der kan se med. Og en anden fordel, du behøver ikke sidde med ansigtet helt nede i telefonen for at se hvad der sker.

Det kræver ikke ret meget arbejde for at få det gjort, men det man skal være opmærksom på, er at det ikke er alle streamingtjenester der arbejder sammen med Google Chromecast.

Metoden er simpel og ret god, og kan varmt anbefales af Ecomia.dk.

Tilfredse brugere +

%

Får hurtigere internet

%

Fik det billigere

Smart-tv

En anden metode at få streaming på sit tv, er hvis du ejer et smart tv. Et smart tv er kort sagt et tv, hvortil du kan koble dit internet net til. Det være sig enten på et kabel eller med trådløs opkobling.

På dit tv, er det så muligt at finde nogle apps, præcis ligesom på din smart telefon. Her kan du så mod et købe et abonnement, få lov til at se streamingtjenestens udbyd af film og serier. Her er det dit mærke af tv, der som regel bestemmer hvilke streamingtjenester, de har lavet aftaler med, og som kan bruges på dit tv.

Men det er generelt nemt at bruge. Sæt dit tv til opkobling med internettet, enten ved hjælp af kabel, eller ved trådløs opkobling. Få dit tv til at virke sammen med internettet, det kræver som regel at man lige skal igennem noget opsætning på tv’et, plus man skal indtaste koden til det trådløse netværk, hvis det er den mulighed du vælger. For at finde koden, så står den i rigtig mange tilfælde, i bunden af routeren.

Hvad skal man være opmærksom på med streamingtjenester.

Når man bevæger sig ud i at vil benytte streamingtjenester, så skal man være opmærksom på at det ikke er gratis at benytte. Ofte Så tilbyder en udbyder en gratis periode. Dette være sig gerne den 1 måned, som er gratis. Der er mange som benytter sig af denne mulighed, da man så kan knalde et par hurtige serier af i gratisperioden.

Det er også en vældig god ide, men man skal huske at afmelde sit abonnement igen, da man efter endt gratisperiode, vil blive opkrævet abonnement fremadrettet. Dette sker indtil man får opsagt det. Det er lavet så snedigt at det er på kort man betaler. Så er der ikke penge på kortet, så mister man abonnementet, men lige så snart der kommer penge på kortet igen, så vil det skyldige beløb blive trukket alligevel.

Opsigelse af streamingtjenester

Man skal lige have et vågent øje på hvilke opsigelsesvarsel, som den streamingtjeneste du benytte dig af har. Det er vigtigt hvis man skal opsige sit abonnement, at man får gjort det i tide, så ikke man bliver trukket for en måned mere.

Hvordan opsiger man så sit abonnement? De fleste streamingtjenester har en app. App står for application. Det kan bedst oversættes til dansk som softvareprogram. Igennem App’en er det de færreste streamingtjenester hvor der tilbyder at opsige sit abonnement. Det skal oftest gøres gennem deres hjemmeside. Den dag man tegnede abonnementet, der lavede man et login. Det er dette man skal bruge igen for at komme ind på sit login, for at kunne opsige abonnementet.

Ecomia.dk anbefaler

Vi kan klart anbefale at man bruger sine streamingtjenester. Der er meget værdi i at betale et mindre beløb for at have adgang til deres film og serier. Der findes også streamingtjenester hvor der bliver sendt live tv. Her kan man dog opleve en dårlig kvalitet, men der hvor kvaliteten er god, vil vi på Ecomia.dk klart anbefale dig at bruge det.

Står du og mangler en god forbindelse til at kunne gøre brug af streamingtjenesterne, så kan vi her på sitet tilbyde dig billige bredbåndsløsninger af enhver art. Se mere her om hvilke bredbåndstilbud der lige passer dig.