Billig A-kasse

Hvor finder du den a-kasse der passer bedst til dine behov? Det gør du her, og du får samtidig også alle de informationer, der gør dig i stand til at finde den rigtige a-kasse for dig.

 

Her kan du sammenligne priser på a-kasser

Overblik er vigtigt når man skal tag vigtige beslutning. Det er en stor beslutning af vælge a-kasse fordi de hjælper meget forskelligt. Se mulighederne her under

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med a-kasse udbydere. Hvis du tegner et abonnement hos en a-kasse, efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over a-kasser indeholder ikke alle a-kasse udbydere.

Her på Ecomia.dk vil vi give dig et overblik over de a-kasser, som vi mener er dem som passer ind i de fleste menneskers behov. Vi vil også gerne fortælle dig hvorfor det er så vigtigt at være medlem af en a-kasse.  I tilfælde af arbejdsløshed, så er det altid godt at være forsikret. På denne måde så kan man få en eller anden form for indkomst. At være medlem af en a-kasse er lige præcis den slags forsikring.

I dag er der et hav af a-kasser. I denne guide vil på prøve at hjælpe dig til at vælge den a-kasse, som du mener er den bedste for dig. Men samtidigt behøver den heller ikke være den dyreste.

Hvad er en a-kasse? Kort fortalt

En a-kasse er en forening, i de fleste tilfælde støttet af staten, som giver dig nogle muligheder. Dette gælder både mens du er i arbejde, men så sandelig i den grad også hvis du skulle blive arbejdsløs. I bund og grund er det en forsikring du laver på dig selv. Så i tilfælde af du skulle blive ledig, så træder a-kassen til. De udbetaler til dig, det man kalder dagpenge.

Der er selvfølgelig nogle krav til hvornår du er klar til at modtage dagpenge fra din a-kasse, dem kan de se her:

 

Kan du opfylde nogle af disse krav, så er du det man kalder dagpengeberettiget. Og dermed kan du få udbetalt dagpenge, som enten fuldtids- eller deltidsforsikret.

Udover disse krav til hvilken form for forsikret du er, så er der også et krav til at du skal være uafbrudt medlem af en a-kasse. Det vil sige at du skal have betalt til en a-kasse i 12 mdr, uden afbrydelser.

Så allerede nu kan du se hvor vigtigt det er du er medlem af en a-kasse. Så er du det ikke endnu, så er det på tide at få det gjort.

Udover at udbetale dagpenge, så kan en a-kasse også tilbyde dig et væld af andre muligheder og tilbud. Du kan læse meget mere om a-kassen her.

Tabel oversigt over muligheder

Fuldtidsforsikret hvor du ikke tidligere har modtaget dagpenge
Her skal du på en periode på 3 år have tjent mere end 228.348 kr. før SKAT. Gælder både A- og B-indkomst
Deltidsforsikret hvor du ikke tidligere har modtaget dagpenge
Her skal du på en periode på 3 år have tjent mere end 152.232kr. før SKAT. Gælder både A- og B-indkomst
Fuldtidsforsikret hvor du før har modtaget dagpenge
Her skal du optjene 1924 timer fordelt på en periode på 3 år
Deltidsforsikret hvor du før har modtaget dagpenge
Her skal du optjene 1258 timer fordelt på en periode på 3 år

Tilfredse brugere +

%

Hjulpet til en billig a-kasse

%

Tilfredse brugere

Hvorfor være medlem af en a-kasse?

Når man er i arbejde, så betyder en a-kasse ikke ret meget for mange mennesker. Men i det øjeblik man bliver ledig på arbejdsmarkedet, så bryder helvede løs. Derfor er det vigtigt at være tilmeldt en a-kasse.

En a-kasse hjælper dig til med at holde dig flydende, så du kan betale nogle regninger. Og i de fleste tilfælde kan blive boende i dit hus. Ryger man over på dagpenge, så dækker a-kassen dig i 104 uger inden du ryger ud af dagpengesystemet. Inden du bliver ledig, så skal man være tilmeldt en a-kasse for at kunne opfylde nogle af kravene til at få ret til dagpenge. Dette skal man være i 12 sammenhængende måneder. Til en a-kasse betaler man ca. 500 kr om måneden. Altså ca. 6.000 kr. på et år. Bliver de ledig efter et år, så betaler a-kassen dig det der svarer til 400.000kr på en periode på 104 uger.

Der er mange der har tænkt den tanke at de aldrig bliver ledige på arbejdsmarkedet. Nu har de været i samme job i mere end 30 år. Men der er ingen der kan forudsige hvad fremtiden bringer. Og sker det en dag  at de bliver ledige, så er det meget for sent at melde sig i en a-kasse. Så har du, efter at have læst hertil, ikke meldt dig i en a-kasse endnu, så se at få det gjort.

A-kasse eller kontanthjælp?

Hvis du ikke har meldt dig i en a-kasse, og du skulle være blevet ledig på arbejdsmarkedet, så er der ikke så mange muligheder for dig end at søge om kontanthjælp. Det er et rent helvede at være på kontanthjælp. Der er mange flere ting man skal leve op til af krav, og lønnen er langt fra ret god. Du kan læse mere om hvad det vil sige at være på kontanthjælp ved klikke her.

Ecomia.dk anbefaler dig helt klart at du skal melde dig ind i en a-kasse. Dette for at sikre dig selv og give dig nogle bedre muligheder den dag du står uden arbejde.

Gå aldrig til grænsen hvor du tænker om det virkelig er nødvendigt at melde dig i en a-kasse. For det er nødvendigt. Tvivl ikke på det. Du kan måske stille dig tvivlende om du har råd til at være i en a-kasse, men så find råd til det, for det er så vigtigt for dig og din familie.

For dine dagpenge kan du stadig betale dine regninger

Skulle det komme så vidt at du er blevet ledig på arbejdsmarkedet, og du samtidigt er medlem af en a-kasse, så er du i det mindste sikret en indkomst. Den kan dog være langt mindre end du er vant til, men der har man også et valg. Man kan tegne det der hedder en lønsikring. En lønsikring gør det at den supplerer dine dagpenge op. Den kan gøre det så det svarer til at du får mellem 80-90% af den løn du fik, mens du arbejdede.

Det er et valg man skal gøre op med sig selv, om man vil have en lønsikring. Om de ekstra penge man skal betale for en lønsikring, giver dig så meget mere hvis du bliver ledig.

Kan du nøjes med a-kasse, så er du også sikret at du får en indkomst. Det kan give dig mulighed for at betale dine regninger til tiden.

Mange familier der har svært ved at betale deres regninger til tiden, drukner jo i rykkergebyrer og renter. Det koster dem rigtig mange penge ekstra, som de i forvejen jo ikke har.

Har man en indkomst, og har svært ved at betale sine regninger, så er det meget nemmere at komme i kontakt med sine kreditorer og forklarer dem situationen. Dermed slipper du for rykkergebyrer og i nogle tilfælde kan man lave rentestop, indtil man er i arbejde igen.

Få gratis rådgivning i en a-kasse

Når man er tilmeldt en a-kasse, så er den hjælp de kan tilbyde dig, gratis. Gratis er jo et ord mange kan lide at hører. Og skulle du købe den service ude i byen, så kommer du alligevel til at give penge for det. Og det er jo ikke sikkert du har penge, hvis ikke du allerede er medlem af en a-kasse.

I en a-kasse kan du få juridisk bistand, samt du kan blive vejledt af professionelle vejledere. De kan guide dig på vej i den rigtige retning.

De lever af at få dig tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt igen. Det er deres job og i deres egen interesse at få dig ud i job igen. Og i sagens natur, så helst til det du gerne vil arbejde med. Det er de uddannede til og ydermere ved de hvordan man gør det. For du er ikke den første, de har prøvet det rigtig mange gange.

Har du været i arbejde i mange år, men pludselig står uden job, så vil du meget hurtigt erfarer, at jobsøgning er blevet meget anderledes end dengang du søgte job første gang.

Hvad hjælper a-kassen med når jeg bliver ledig?

Ud over at a-kassen betaler dine dagpenge, hvis du er dagpengeberettiget, så er der flere andre ting som pludselig bliver en anden hverdag for dig. Du skal have udfyldt et CV, du skal oprette dig på jobnet.dk, du skal have udfyldt nogle jobagenter gennem nogle af jobbankerne, og du skal tage stilling til de kurser og uddannelse som a-kassen tilbyder dig. Disse kurser og uddannelser som a-kassen tilbyder dig, er for at videreudvikle dine kompetencer, så du kan blive mere attraktiv for en ny arbejdsgiver.

Det er en a-kasses fornemmeste pligt at få dig tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Derfor har de også en stor interesse i at hjælpe dig bedst muligt. Og de har et stort netværk og kendskab til de lokale virksomheder, og ved ofte hvilke virksomheder der står og mangler arbejdskraft.

Undgå kontanthjælpssystemet med en a-kasse.

Overskriften er ikke helt korrekt, for der er jo også en grænse for hvor længe man kan få dagpenge. Dagpengeretten virker i 104 uger. Har du ikke opnået at finde et job i den periode, så ryger du ud af dagpengesystemet. Herefter er der kun den mulighed tilbage at komme på kontanthjælp.

Men inden du kommer så langt, så er der stor tryghed i at være i en a-kasse, fordi der er så mange flere muligheder end der er på kontanthjælpen. De muligheder som a-kassen giver dig fremfor hvad du kan opleve i kontanthjælpssystemet, overstiger langt henad vejen de få penge man skal betale for medlemsskabet af en a-kasse.

Kommer man først ind i kontanthjælpssystemet, så er det virkelig som at vågne midt i et marridt og opdage at det er virkelighed. Virkelighed rammer hårdest når ikke man forventer det, og det er en sandhed af rang i denne forbindelse.

Hvorfor ikke kontanthjælp?

Kender du nogen som har prøvet det, så vil de med garanti sige at det skal du for alt i verden undgå. For det første så er de penge som kommunen udbetaler ikke ret store, der er flere krav til hvilken størrelse af beløb du kan få, og sidst men ikke mindst, så kan du risikere at du skal betale noget af kontanthjælpen tilbage, den dag du får job igen.

Når man er på kontanthjælp, skal man også være jobsøgende, præcis ligesom når man står i en a-kasse. Men på kontanthjælp, bliver du sendt i praktikker og andre arbejdsopgaver, og de behøver overhovedet ikke være branche relateret i forhold til hvad du ellers har arbejdet med. Her arbejder du 8 timer om dagen, for ingen penge. Du kan ikke nægte det, for så mister du din kontanthjælpsydelse. Ferie er heller ikke noget du helt selv bestemmer hvornår du vil holde, det er jobcentret der i sidste ende træffer den beslutning.

Er billige a-kasser vejen frem?

Det gode gamle ordsprog ” man får hvad man betaler for” gør sig i den grad også gældende hvis man vælger en af de billige a-kasser. For at gøre det så billigt som muligt, så har de selvfølgelig ikke det samme at tilbyde, som de a-kasser der koster lidt mere. Her skal du gå lidt mere i dybden og se på hvad den a-kasse du gerne vil have, kan tilbyde lige præcis til dig.

Nogle af de billige a-kasser tilbyder ekstra muligheder, men det skal man så betale yderligere for. Derfor kan det måske være en god løsning for dig at købe den færdige pakke fra start af, så du ikke mister overblikket og måske står og mangle noget hjælp.

Mange a-kasser tilbyder også det der hedder lønsikring. Dette er også en mulighed du skal overveje, da man for relativt små penge kan sikre sig yderligere indkomst for en periode. Dette kan være med til at sikre din familie, at i ikke skal af med villa, Volvo og vovse mens du går arbejdsløs.

Billig a-kasse og fagforening? Lønsikring?

Der er flere af de billige a-kasser som tilbyder et fagforeningskontingent. Dette skal dog igen ses i lyset af, men får hvad man betaler for. Det skal dog lige siges at Ecomia.dk anbefaler at man både er medlem af en a-kasse og en fagforening på samme tid. Du skal bare se på hvilke muligheder de giver dig, når du vælger hvilken a-kasse eller fagforening du vælger.

Når vi nu er i gang med at anbefale, så vil Ecomia.dk også anbefale dig at du vælger at tegne en lønsikring. Det kan måske lyde lidt overdrevet for dem der sidder og har det svært nok på deres lønindkomst i forvejen. Men så er det måske fordi i har sat jer for hårdt i det fra start af. Har du en månedsløn på måske 40.000 kr. så er det uden tvivl nærmest ikke til at få til at hænge sammen, hvis du så kun får 18.000 kr. om måneden i dagpenge.