Mobilt Bredbånd

Få historien om mobilt bredbånd, og find ud af hvordan det virker, samt få nogle rigtig gode tilbud. Ecomia.dk guider gennem hele vejen og giver dig gode råd og tips.

Find hurtigt mobilt bredbånd

Nedenfor er en samlet liste over udbydere på det danske markedet, som tilbyd lyn hurtigt mobilt bredbånd. Markedet ændre sig hele tiden, og det følger vi med i og opdatere siden med det nyeste.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med udbydere af bredbånd. Hvis du tegner et abonnement hos en bredbåndsudbyder, efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over bredbånd indeholder ikke alle bredbånds udbydere.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd kan sammenlignes lidt med almindeligt bredbånd. Mobilt bredbånd er bare uden nogen former for ledninger eller kabler.

Mobilt bredbånd er noget som din udbyder sender ud, og som dine enhed så kan samle op og bruge som bredbånd.

I dag findes der 2 typer, hvilket svarer til at der findes 2 hastigheder. De hedder 3G og 4G. 4G er det mest udbredte, og 3G kommer nærmest kun i spil, når man nærmer sig et yderområde af der hvor din udbyder dækker.

Forskellen på de 2 typer, er kun hastigheden. 4G er langt det hurtigste internet, og ca hvert 10 år, så har man det næste skridt på vejen klar. I dette tilfælde vil det være 5G som vil være det næste.

Allerede nu er smart telefonproducenterne ved at klargøre deres nye telefoner til at modtage 5G. Hvis du vil vide mere om hvad man forventer af teknologien bag 5G netværket, så kan du læse mere her.

1G, 2G, 3G og 4G

Man kan tydeliggøre hvad hver generation af netværk har betydet for os. Se nedenstående tabel

1G – 1981

2G – 1992

3G – 2001

4G – 2011

Som man kan se, så er udviklingen enorm på dette område, og man kan kun gætte på hvad der kommer til at ske med 5G versionen. For at vende tilbage til nutiden og hvad vi har i dag, så udvikler det sig også enormt meget. Der går jo nærmest ikke en dag hvor ikke der er kommet nye ting man kan bruge sit mobile bredbånd til.

Tilfredse brugere +

%

Vi hjælper med et lån

%

Tilfredse lånetagere

Hvad kan man bruge sit mobile bredbånd til?

Alt efter det dataforbrug man har med sig på sit abonnement, så kan man bruge det til stort set alt. Du kan både streame musik og film (Vil du vide mere om hvad streaming er, så læs mere her). Du kan spille spil, læse mails, hente apps og meget mere. Kort sagt så er det den mobile udgave af det bredbånd du har derhjemme.

Den eneste forskel er at det bredbånd du har derhjemme, er det hastigheden du betaler for i dit abonnement. Alt data forbrug er inkluderet i prisen.

Hvorimod at mobilt bredbånd, så betaler man for mængden af data man downloader. Bruger man mere end det man har betalt for, så kommer man til at betale ekstra for det, og ikke nok med det, man kan også risikere at hastigheden bliver langsommere.

Priserne på mobilt bredbånd.

Der kan være stor forskel på hvad man skal betale for et mobilt bredbånd. Mange udbydere af mobilt bredbånd er de samme som tilbyder dig billige smarttelefoner og abonnementer hertil.

Man vil typisk blive præsenteret for et tilbud der indeholder:

Taletid

Når en udbyder kommer med et tilbud til dig der ejer en smarttelefon, så skriver de gerne noget om hvor meget taletid der er inkluderet. Det kan for eksempel være 10 timers fri taletid. Kommer man over 10 timers taletid, så betaler man x antal øre pr minut man bruger over de 10 timer.

Dette bliver tillagt dit abonnements betaling, som typisk er hver måned. Nogle udbydere opererer med kvartaltsvise betalinger.


Fri SMS/MMS

I gamle dage da mobiltelefonen gjorde sit indtog, var det normalt at man betalte penge pr SMS man sendte. Da det så blev udviklet til at man også kunne sende MMS, så kostede det for meget for forbrugeren, er derved blev der på stort set alle abonnementer lavet fri SMS/MMS. Læs længere nede i teksten, hvad SMS og MMS er for noget.
I dag er det intet problem med fri SMS/MMS, dog skal man lige være opmærksom på at bruger du dataforbrug på dette, så går det fra i den mængde du har med i dit abonnement.

Dataforbrug

Tallet i tilbudet der står under dataforbrug, er den mængde data, som du får gratis med i dit abonnement. Der er forskellige afregningsmetoder hos de forskellige udbydere, hvis du skulle bruge mere data end det der følger gratis med. Tjek op på dette hos den udbyder du vælger at indgå et samarbejde med.

Pris

Prisen er den månedlige betaling du skal lave hver måned for at få dette abonnement. Nogle udbydere er begyndt at lave det kvartalsvis betaling. Det drejer sig primært om de udbydere der også udbyder tv-pakker, for eksempel som YouSee.

Dataforbrug i udlandet.

Hvis du drager udenlands, så er der også nogle begrænsninger. Dog er rigtig mange udbydere kommet med på bølgen, med at du kan bruge gratis data i udlandet, dog inden for en vis mængde.
Et telefonabonnement kan nemt lyde sådan her:
• Taletid: 10 timer
• SMS/MMS Fri
• Dataforbrug 20GB, heraf 5 GB i udlandet
• Pris XXXX
Hvis man er på ferie i udlandet og bruger over den mængde som der er inkluderet i abonnementet, så vil der blive opkrævet yderligere betaling for dan mængde data du bruger ekstra.

SMS/MMS

SMS er en tekstservice du kan finde på din telefon. SMS står for Short Message Service. Om det er en short message service er nok tvivlende, da man i dag ikke har ret mange begrænsninger for længden af den sms man sender. Men i gamle dage da det hele var nyt, der var der begrænsninger på længden af beskeden man skulle sende, så deraf kommer ordet Short (engelsk ord der betyder kort på dansk). Da MMS så kom frem, så kunne længden af ens SMS blive lidt længere. Skrev man en alt for lang besked, så blev den omdannet til en MMS.

Men hvad er en MMS så. MMS står for Multimedia Messaging Service. Her blev det muligt at sende billeder taget på sin mobiltelefon og videoer man havde fået optager, ligeledes på sin telefon. Metoden til at sende på, var den samme som med en SMS. Det kostede bare noget mere, for her skulle man bruge dataforbrug.

Unge mennesker kom ofte galt afsted med deres telefonregninger, fordi det hele løb løbsk med SMS og MMS, når man skulle skrive med sine venner eller kæresten. Ofte blev der sendt regninger fra en udbyder på flere 1000-kroner.