Campingvognsforsikring

At sidde og nyde udsigten på en eller anden bjergside sydpå, hvor du indtager din kaffe fra det midlertidigt opstillede kaffebord, i vejkanten mens solen skinner på de skrå vinmarker. Det lyder måske ikke helt som Morten Korch, men forståelsen for at det kan være dejligt og frit at have en campingvogn, burde ligge i fortællingen. Men hvad nu hvis noget går i stykker? Er du så dækket, og i så fald hvor godt og af hvilken forsikring?

Når man kører rundt med en campingvogn, så er den typisk forsikret gennem bilens forsikring, gennem trækkrogs-tilvalgsforsikringen. Men ofte kan den være ret mangelfuld. Her får du overblikket.

Tim Petersson

Hvad dækker min campingvognsforsikring?

Det er ikke lovpligtigt at have en forsikring på sin campingvogn, men derfor kan det være en rigtig god ide at få den forsikret alligevel. En campingvognsforsikring kan sidestilles med en kaskoforsikring. Den dækker stort set alle typer af skader måtte opstå i forbindelse med ejerskabet af en campingvogn.

De fleste forsikringer der tilbyder en campingvognsforsikring, tilbyder følgende:

  • Skader der opstår i forbindelse med at campingvognen er parkeret.
  • Ved færdselsuheld
  • Hærværk
  • Brand
  • Tyveri (læs mere om tyveri længere nede i teksten)
  • Fortelt
  • Selve campingvognen
  • Skader på fast inventar i campingvognen.

Tyveri af dine personlige ejendele.

Når man tegner en forsikring på sin campingvogn, skal man sikre sig at der også er dækning for hvis der skulle opstå tyveri af dine ejendele i campingvognen. Det kan være meget svært at få et forsikringsselskab med på den, for indbrud i en campingvogn er således lettere at udfører, end hvis det var boligen derhjemme.

Men det kan godt lade sig gøre at få lavet en forsikringssum på dine ejendele, og jo bedre du er til at forhandle, jo flere procentdele af forsikringssummen, kan du få til dine private ejendele. Men bemærk at det ikke kommer til dig gratis.

Typisk dækker forsikringen ikke hvis dine ejendele har ligget frit fremme, og der ikke er synlige tegn på at døre eller vinduer er brudt op.

Hvor finder jeg den billigste forsikring til en campingvogn?

Det gør du lige her på Ecomia.dk. Vi har lavet det meste af forarbejdet for dig. Det eneste du skal gøre, er at trykke på knappen øverst på denne side. Her vil du kunne vælge hvilke forsikringer du vil have en pris på, og kort efter du har sendt det afsted, så vil du modtage 3 tilbud på en forsikring, der lige passer til dine behov.

Hvordan kan jeg gøre forsikringen billigere

Der er selvfølgelig nogle muligheder for at gøre præmien på forsikringen billigere. Men det er ret begrænset hvor meget du egentligt kan gøre, for der er ikke så mange tilvalgsforsikringer du kan spare på.

Normalt fastsætter et forsikringsselskab prisen på en campingvognsforsikring, ud fra hvor stor en forsikringssum du tegner. En campingvogn kan være gammel og slidt, og derved ikke koste så meget. Den vil så ikke koste så meget i forsikring i forhold til en ny/nyere campingvogn, der måske har kostet flere hundrede tusinde.

Brian Mattsson - Rådgiver Fagforening/A-kasse og forsikringer/leasing

Har flere års erfaring inden for service af kunder, der har brug for hjælp til lån og forsikringer.
Har gennem 10 års arbejde dannet virke for en fagforening, og den vej igennem haft succes med at råde og vejlede.
Hjælper nu til med at få kunder til at spare penge, fordi det er tiden til at hjælpe andre.

Latest posts by Brian Mattsson - Rådgiver Fagforening/A-kasse og forsikringer/leasing (see all)