Husforsikring

At tegne en husforsikring kan være en jungle. På denne side giver vi dig det fulde overblik
over hvordan du finder vej gennem junglen, så du får den forsikring der dækker dig og dit hus bedst muligt,
og tilmed til de billigste priser

Er du husejer kan den forsikring være med til at hjælpe dig økonomisk, hvis uheldet skulle være ude, og du fik en skade på for eksempel taget under en storm.
Har du et hus, så er det vigtigt at du har en husforsikring. Men der er mange variationer til en husforsikring. Forsikringsselskaberne i mellem har flere forskellige kombinationer af muligheder for at dække skaderne på dit hus. En husforsikring skal du også kun bruge i det tilfælde du er er ejer af en bolig. Er du lejer, så er det din udlejer der står med problemet om en husforsikring.
På Ecomia.dk, vil vi give dig det bedste overblik, hvordan du vælger din husforsikring.

Brian Mattsson

Find den rette husforsikring

Har du tidligere skulle finde en husforsikring, så har du også fundet ud af hvor svært det egentligt kan være at finde den husforsikring, der passer bedst til dine behov.
Vi har på Ecomia.dk bestræbt os på at lave det så nemt for dig som muligt. Vi vil fortælle dig om hvilke ting du skal være opmærksom på, og vi har også gjort det fordelagtigt for dig at finde et godt tilbud. Tilbuddet er bygget op på den måde at du vælger den forsikring du gerne vil have tilbud på, så sender du dine oplysninger afsted, og kort efter modtager du 3 tilbud, du selv kan vælge i mellem. Vi har gjort det på den måde, for ikke at favorisere nogen forsikringsselskaber, så her kan du frit vælge mellem dine tilbud.

Antal tyveriskader pr år

Brand/Løsøre

 

At have de rette forsikringer der dækker dig i størst muligt omfang er meget vigtigt.

Får du skade på dit hus.

Skulle uheldet være ude og du får en skade på dit hus, så der er ubeboeligt, så er der store chancer for at dit forsikringsselskab vil dække skaden. Forsikringsselskaberne kategoriserer ofte skaderne på dit hus. Vælger de at kategorisere det som totalskadet, så bliver du ofte genhuset på forsikringens regning. Det gør du så længe de er om at genopbygge dit hus igen.
Et hus bliver ofte kategoriseret som totalskadet hvis mere end 50% af huset er blevet skadet. Længere nede i teksten finder du hvilke typer skader din husforsikring dækker.
Men kommer du i den situation at dit hus bliver kategoriseret som totalskadet, så vil forsikringen gå ind og dække for opbygningen af et nyt hus, men det er med de samme materialer som det skadede hus var bygget i. Så det er ikke noget med at du kan kræve marmor på væggene eller guldhåndvask, samt overdækket pool i baghaven. Det bliver opført så godt som muligt til tidligere.
Du skal dog lige være opmærksom på at det ikke bare er sådan at en forsikring smider om sig mede pengene. Hvis ikke dit hus har været vedligeholdt godt nok af dig selv, så vil de påpege at det grov manglende vedligeholdelse af huset, og derved opnår du ingen erstatning.

Hvad dækker en husforsikring?

Stormskade

En stormskade kan også forvolde dit hus stor skade. Er det for eksempel et væltet træ der forsager skaden, så kan din husforsikring dække skaden. En definition af en storm er følgende.

Det stormer, når det blæser mellem 24,5 og 32,6 meter i sekundet. Blæser det værre, er det orkan, og blæser det mindre, er det højst stormende kuling.

Vandskade

Når det er koldt, kan der opstå frostsprængninger i fundamentet til dit hus, og på den måde kan det forsage større vandskader. Dette kan din husforsikring også dække. Den dækker også hvis du har rør til sanitet eller radiatorer, som bliver frostsprængt som følge af det har været koldt. Men er det selvforskyldt at du ikke har haft dækket dine rør korrekt til, så kan forsikringsselskabet afvise erstatningskravet.

Brandskade

Hvis ikke din husforsikring indeholder en brandsikring, er det en rigtig god ide at få det gjort. Er du uheldig under madlavning, eller vælter et levende lys dækker din husforsikring. I tilfælde af lynnedslag, eksplosion, eller kortslutning i huset, vil din forsikring også dække.

Tøbrud

Er der faldet en vis mængde sne, og vejret pludselig skifter fra frost- til tøvejr, så dækker din husforsikring også. De fleste forsikringsselskaber definerer et tøbrud som at man skal gå fra minusgrader til minimum 8 graders varme, på under et halvt døgn. Er dette tilfældet for dig og du får en følgende vandskade, så dækker din husforsikring for skaden.

Svampeskader.

Her skal du være særligt opmærksom, for her er det ikke alle forsikringsselskaber der dækker, med mindre du har tegnet det som en tilvalgsforsikring.

Men har du det i din husforsikring, så dækker den hvis du bliver angrebet af svampe på dine spær, eller andre konstruktioner der er lavet af træ. I denne forsikring indgår der tit og ofte begrebet råd og insekter. Dette kan der blive brug for hvis dine trækonstruktioner bliver angrebet af borebiller, eller får råd.

Skader fra dyr

Der er mulighed for at din forsikring dækker dine skader på huset, hvis de er forsaget af for eksempel et rådyr, eller en mår på loftet der har splittet det hele ad deroppe.

Ligesom med svamp og råd, så er det ofte også sådan at det er en tilvalgsforsikring du selv skal gøre opmærksom på at tegne, når du laver din husforsikring.

Glas- og kummeforsikring

Oplever du for eksempel at din håndvask bryder sammen som følge af brud i selve vasken, eller du har et vindue der bliver ødelagt, så går din husforsikring også ind og dækker for skaden. Denne del af forsikringen indgår ofte også under tilvalgsforsikringer, og er noget du selv skal gøre opmærksom på du gerne vil have i din husforsikring.

Tyveri og hærværk

Har du haft besøg af en tyv, så dækker din forsikring de skader som tyven har begået. Din indboforsikring dækker for det som tyven har stjålet. Disse to ting skal man ikke sammenligne.

Bliver der begået hærværk mod din bolig, så er du også dækket af din husforsikring, og derved får du dækket skaderne.

Hvilke tilvalgsforsikringer kan jeg lave?

Ofte når man tegner en forsikring, så er der mulighed for at lave flere tilvalgsforsikringer. Disse er med til at sikre dig endnu mere, men det koster selvfølgelig lidt ekstra i præmie.

Det er dog ikke nogen dum ide at se de tilvalgsforsikringer igennem som der kan indgå i sin forsikring, det kan sparer dig for en masse penge i den sidste ende. Det vigtigste er at du er opmærksom på hvilke tilvalgsmuligheder du har, og at du får tegnet dem fra starten af. Ofte når man har tegnet forsikringen, så får man aldrig tegnet de ekstra tilvalg man har mulighed for. Derfor så gør det med det samme.

Her er en liste over de tilvalg du kan gøre i forbindelse med en husforsikring.

 

Insektdækning

Hvis dit hus for eksempel bliver angrebet af borebiller eller husbukke, eller andre insekter, så er det en fordel hvis du har tegnet en tilvalgsdækning igennem din husforsikring.

Entreprise dækning

Denne tilvalgsdækning kan man tegne for en periode. Det kan være i forbindelse med at du skal udvide dit hus med en tilbygning. Ved at tegne denne forsikring, får du dækket de skader som en entreprenør for lavet i forbindelse med tilbygningen. Men den dækker også selve byggeriet og materialerne. Dette kan være ødelæggelse i forbindelse med storm, hærværk eller sammenstyrtning.

Stikledningsdækning

Det er langt fra alle forsikringsselskaber der dækker rør, kabler og ledninger der går fra vejen og ind til dit hus. Derfor skal du være særligt opmærksom på om dette følger med i din husforsikring, eller om du skal lave en tilvalgsforsikring for at være dækket i tilfælde af brud på disse.

Har man tegnet sådan en forsikring der dækker for stikledninger, så er man også dækket i tilfælde af der kommer gas- eller olie udslip gennem dine stikledninger.

Udvidet vandskade

Har man vandskadedækning i sin husforsikring, så dækker den oftest kun skjulte rør og installationer. Tegner man en udvidet dækning, så er man også dækket for synlige rør der lækker, plus i tilfælde af at grundvandet stiger voldsomt og kommer ind i huset. Den dækker også hvis det samme skulle være tilfældet for kloakvand.

Ligesom med svamp og råd, så er det ofte også sådan at det er en tilvalgsforsikring du selv skal gøre opmærksom på at tegne, når du laver din husforsikring.

Hvordan bliver prisen på din husforsikring beregnet

Der er flere faktorer og parametre der spiller ind når prisen på din husforsikring skal regnes ud. Derfor kan det være svært at lave en online beregning der præcist fortæller hvad du skal betale i præmie. Derfor er det altid en god ide at kontakt med det forsikringsselskab som du forventer at købe dine forsikringer igennem.

Nogle af de faktorer der spiller ind på prisen af din husforsikring er:

  • Din adresse
  • Husets stand
  • Størrelsen af selvrisiko

Din adresse

Da der er stor forskel på hvor i landet man bor målt på indbrud og hærværk, så har det en indflydelse på prisen af din husforsikring. Der er stor prisforskel om du for eksempel bor i Storkøbenhavn, eller om du er bosiddende på Ærø. Grunden til den store forskel, som kan komme op i flere tusinde kroner i præmie til forskel, skal ses i forskellen i den mængde tyveri og hærværk der sker i området.

Husets stand

Inden du kan få lavet en husforsikring, så er det næsten med garanti at forsikringsselskabet vil komme ud og se standen på dit hus, så de derfra kan vurdere hvor stor en sandsynlighed der er for at du vil få brug for din forsikring i fremtiden. Er standen af din ejendom ikke ret god, hænger det som oftest sammen med en noget højere årlig præmie.

Selvrisiko

En anden faktor som påvirker din årlige præmie på din husforsikring, er den selvrisiko du vælger at tilknytte til din forsikring. En lavere selvrisiko, vil betyde højere årlig præmie. Størrelsen af din selvrisiko er typisk noget man selv kan bestemme. Det man bare skal være opmærksom på er jo højere en selvrisiko du har, som derved nedsætter den årlige præmie, er at sker der en skade, så får du et mindre beløb til erstatning, fordi størrelsen af selvrisikoen trækkes fra erstatningsbeløbet.

Måder at gøre din husforsikringer billigere på

Generelt for forsikringer, er der måder man kan få en lavere præmie på. Her får du så måderne man kan gøre sin husforsikring billigere på

Vælg en højere selvrisiko

En af de nemmeste måder at få en lavere præmie på sin husforsikring, er hvis du selv vælger at få en højere selvrisiko. Det vil automatisk give dig en lavere årlig præmie. Her skal du dog være opmærksom på at du selv skal betale mere i selvrisiko hvis uheldet er ude. Det er en måde selv at kunne regulere sin årlige præmie på. Men det har også sin pris i den sidste ende.

Flere forsikringer i samme forsikringsselskab.

Ofte kan man opnå betydelige rabatter hvis man samler sine forsikringer i et enkelt forsikringsselskab. Men her skal man lige se sine forsikringer igennem en ekstra gang, da pakkeløsninger ofte fører til en forringelse af dine forsikringer. Dette kan være svært at gennemskue fordi der er så meget man lige skal holde øje med. Men det er rigtig vigtigt for dig selv at holde øje med dine forsikringer, så du er dækket som du selv forventer det.

Lav beskyttende foranstaltninger

Man kan også sænke den årlige præmie på sin husforsikring, hvis man laver nogle beskyttende foranstaltninger. Har du kælder i dit hus og du ofte får vand i kælderen grundet et højt grundvandsspejl, så kan man få drænet rundt om huset, så vandet bliver ledt væk fra huset.

Det kan også være at du kan spare penge på varmeregningen ved at skifte vinduer. Dette er også med til at det ikke lige er der at forsikringen skal dække foreløbigt.

Organisationer giver ofte rabatter

Er du medlem af en fagforeningeller en a-kasse, så er der ofte muligheder for at få rabatter på dine forsikringer.

I dag er det blevet en del af de faglige organisationers program at de tilbyder deres medlemmer for rabatter i forskellige sammenhænge.
Så her kan der også være en del penge at sparer hvis du er medlem af en fagforening eller en a-kasse der tilbyder disse rabatter.

Hvad skal du være opmærksom på ved en billig husforsikring?

Alle vil gerne takke ja til en billig husforsikring, men kan det også blive for billigt. Svaret er ja det kan det godt. For enhver må sande at jo billigere det er, jo mere skal man nok forvente at forsikringen ikke dækker.

Vælger du en meget billig husforsikring, så skal du også være klar over at det kan koste dig selv hvis uheldet skulle være ude.
Man kan komme alvorligt galt afsted hvis man har købt en billig husforsikring. Specielt hvis ikke der er en ordentlig brandforsikring. Kommer du ud for at dit hus så er brændt ned til grunden, så kan du ikke forvente at du får et helt nyt hus af forsikringen. Hvis de overhovedet dækker noget af det.

Man kan sagtens købe en billig forsikring, hvis man sikre sig at alle parametre for dine forventninger er opfyldt. Men lad det ikke være et kriterie at billigst er bedst, og derfor vælger man det.