Billigste internet

Guiden til hvordan du får det internet der passer lige præcis til dig. Læs her hvordan du skal være opmærksom på den hastighed du får ind, ikke nødvendigvis er den du har købt.

Hvordan får du det billigste internet

Der kan være mange penge at spare, på årsbasis hvis man kigger efter det billigste internet. Konkurrencen er så hård fordi der er mange der vil ind på markedet, så priserne holdes langt nede. Dette er til stor glæde for os som forbrugere. Men hvor finder du det billigste internet henne? Ja det er jo et godt spørgsmål, og det vil vi på Ecomia.dk gerne forsøge at hjælpe dig med.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med udbydere af bredbånd. Hvis du tegner et abonnement hos en bredbåndsudbyder, efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over bredbånd indeholder ikke alle bredbånds udbydere.

Noget af det første man skal gøre op med sig selv, er hvor meget bruger du dit internet? Vi danskere er jo storforbrugere af nettet. Det er blevet en kæmpe del af vores hverdag. Det gælder lige fra man er helt lille, og til man er blevet en del ældre, og måske er nået den alder hvor man kan glemme ting. Men man ser ofte forældre til mindre børn, udstyre børnene med en Ipad, så er der ro så længe. Her kan de se streamingtjenester og lege med de spil som udvikler børnenes tankegang. Hvis du vil læse mere om streamingtjenester, så kan du læse mere her. Men hvad er det du skal se efter når du skal finde det internet som passer til dig.

Følgende ting er hvad Ecomia.dk anbefaler dig at kigge efter:

Pris

Alle vil gerne have det hele til den halve pris. I dag er danskerne mere og mere beviste om hvad de skal betale for en vare. Udbuddet i dag er så stort på rigtig mange vare, at kan du ikke lide prisen det ene sted, så kan du gå et andet sted hen og få det billigere.

Når man skal til at købe sin internetforbindelse, så er prisen helt sikkert også et af de parametre som de fleste vil kigge på. Og det skal heller ikke være usagt, at hvis man kigger sig godt for, kan spare adskillige kroner.

Det som mange udbydere gør i dag, er at lokke dig til at købe deres produkt, ved at love en periode der er gratis til at starte med. Det kan alle jo godt lide at høre, men de får ikke læst hvad prisen vil være når først den periode der er gratis udløber, og her er det så at bindingsperioden kommer ind i billedet. Læs mere om bindingsperiode længere nede i teksten.

Den første periode kan være en måned, hvor det er helt gratis, men så stiger prisen til mere end hvad du skal betale for et andet abonnement hos en anden udbyder.

Vi anbefaler

Ecomia.dk anbefaler at man ser på prisen på en periode på 6 mdr. Hvad skal du betale for at have det abonnement i 6 mdr, inklusiv gratis periode. På denne måde får du et mere reelt tal, der fortæller dig din månedlige udgift til det.

Hastighed, herunder den faktiske hastighed

Når man ser på et tilbud om internet fra en udbyder, så er det langt fra sikkert at hastigheden passer hjemme hos dig. Ofte er det sådan at der går en del af hastigheden tabt, jo længere væk fra udbyderens kabelboks man bor. I nogle tilfælde kan det være ret store mængder af hastighed der går tabt.

Man kan ikke gøre så meget ved det, det er den måde som bredbåndet er bygget op på.

Men for ikke at snyde sig selv alt for meget, så har de fleste udbydere et hjælpeværktøj. Dette værktøj kan fortælle dig hvor meget hastighed du kan få på din adresse. Man skal dog selv kontakte udbyderen for at de kan fortælle dig det. Nogle udbydere har på deres hjemmesider, dette værktøj stillet til rådighed, så du selv kan prøve det af. Men ofte vil den skrive at du skal kontakte udbyderen for at få et mere præcist tal.

Vi anbefaler

Ecomia.dk anbefaler at inden du køber et bredbånd, så skal du tjekke op på hvilken hastighed du reelt får. Det vil være ærgerligt at man køber et bredbånd, som man forventer lever op til sine forventninger. Men fordi man bor for langt væk, og hastigheden derved bliver mindre, så får man ikke den ønskede effekt. Kontakt derfor den udbyder som du tænker kan levere det bedste produkt til dig, og find ud af hvad de kan levere til dig af hastighed.

 

Tilfredse brugere +

%

Har fået hurtigere internet

%

Har fået billigere internet

Bindingsperiode

Her skal man også være meget opmærksom. For her kan man få ørerne i maskinen, hvis ikke man er vågen. Mange udbydere har det man kalder en bindingsperiode. Den er typisk på 6 mdr. Det vil sige at når man køber et abonnement hos en udbyder, så skal der gå 6 mdr. førend det kan siges op igen. Man kan egentligt godt sige det op, men du skal alligevel betale for hele perioden på 6 mdr. Og hvis du så hos en anden udbyder køber et tilsvarende abonnement, så har du lige pludselig 2 abonnementer du betaler til. Og så er det ligesom at fidussen ryger ved at spare penge.

Vi anbefaler

Ecomia.dk anbefaler dig at inden du køber et abonnement, så kontakt udbyderen. Forsøg at tale dig til rette med dem, og fortæl dem at du ikke er interesseret i en bindingsperiode. Nogle udbydere vælger at slette din bindingsperiode, fordi de er så sultne efter at få kunder. Andre deler så måske den samlede pris, inklusive gratisperioden, op i 6 lige store rater. Men fælles for alle udbyderne er at de er til at snakke med, og det er klart til din egen fordel.

Undgå for så vidt muligt at der er en bindingsperiode på det abonnement du gerne vil have.

Opsigelsesvarsel

Det hænger lidt sammen med at have en bindingsperiode, og så alligevel ikke. For der kan være forskel i længden af de 2. En bindingsperiode, er typisk på 6 mdr. Hvorimod et opsigelsesvarsel kan være for eksempel 1 mdr., men det kan også være mere. Noget man skal være opmærksom på, er hvornår et opsigelsesvarsel træder i kraft. Der kan stå at man skal sige sit abonnement op, med udgangen af en måned. Dette vil så betyde at har du lige krydset den 1. i måneden, så er det reelt 2 mdrs. opsigelse man har, for opsigelsen træder først i kraft sidst på måneden, og så skal selve opsigelsesperioden på 1 mdr. også lige overstås.

Vi anbefaler

Ecomia.dk anbefaler dig at tage kontakt til den udbyder som du gerne vil have, og prøv at finde ud af hvad deres opsigelsesvarsel er. Her kan det ofte også lade sig gøre at snakke sig fra at have et opsigelsesvarsel. Dette er igen til din fordel, hvis ikke abonnementet lever op til dine forventninger. På denne måde kan du hurtigt slippe ud af det igen, så du kan få et abonnement der lever op til dine forventninger.

Billigt internet i kombination med tv-pakker

Nogle af de udbydere der tilbyder internet, har også tv-pakker. Ofte laver de en kombinationspakke, hvor du får tilbudt en hastighed på dit internet, samtidigt med at du også får tilbudt en tv-pakke.

Det kan både være en fordel for dig, men også en ulempe. Fordelen er hvis tv-pakken også lever op til det du vil have, samt at den hastighed de tilbyder, også er den du vil have. På den måde får du begge dele i samme pakke, og ofte til en billigere pris end hvis du skulle købe dem hver for sig.

Ulempen er så modsat, hvis hastigheden på internettet er som du gerne vil have det, men tv-pakken ikke lever op til det du ønsker.

Man kan prøve at tage kontakt til udbyderen, for at se om det er muligt at lave om på kanalerne i tv-pakken. Dette kan ofte lade sig gøre. Nogle gange for et mindre ekstra beløb om måneden, andre gør det gratis. Igen er det fordi udbyderne er sultne efter kunder, da konkurrencen er så hård om kunderne som den er.