Bankens navn: Bank Norwegian

Bankens hovedsæde: Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Bankens oprindelse: 2007 i Norge, kom til Danmark i 2015

Est antal kunder: 1,5 mio fordelt primært i norden

Kundesortiment: Privatkunder

 

Banken udmærker sig ved at være en online bank, som tilbyder såvel ind- som udlån. Banken er sine rødder i det norske, hvilket navnet jo også antyder. Ikke nok med at banken er en norsk bank, så er den ydermere en del af det nok lidt mere kendte Norwegian Air, som er et kæmpe flyselskab.

I 2015 indtog Bank Norwegian så Danmark, i form af deres online banking. Lige så vel som flyselskabet Norwegian Air baserer på virksomhedsfilosofien: Kvalitet skal leveres nemt og enkelt og behøver ikke koste alt for meget.

I denne guide kigger vi nærmere på hvad Bank Norwegian egentligt kan tilbyde sine kunder, og her får du oplysninger om forbrugslån, kreditkort, opsparing osv.

Firmaet bag Bank Norwegian

Norwegian Finans Holding ASA hedder firmaet der står bag Bank Norwegian. Selskabet, som ligger i Norge, er ejet af både private og erhvervs investorer i Norden. De er dog kun at betragte som et forvaltningsselskab, og har ikke andre aktiviteter end administrationen af holdingselskabets aktier i datterselskabet Bank Norwegian.

Den største aktiemariotet står Norwegian Air Shuttle for. De ejer det der svarer til 20% af de andele der er udbudt, så selv om navnet måske ikke lyder så bekendt, så har de en stor aktiepost i Bank Norwegian. Navnet Norwegian Air Shuttle kendes måske også bedre under navnet Norwegian, som kendes fra reklamerne med sydens sol og lokkende flyrejser.

Hvad tilbyder Bank Norwegian så?

Da banken er en online bank, så er der ingen fysiske filialer i Danmark. Banken formår dog stadig at være med i den attraktive del af hvad de kan tilbyde deres kunder, og derfor vinder banken også større og større indtog i Danmark.

Bank Norwegian tilbyder følgende til deres kunder:

 • Forbrugslån
 • Samlelån
 • Kreditkort
 • Opsparingskonto
 • Kassekredit

Læs mere om Bank Norwegian her

I det følgende vil vi komme nærmere ind på hver enkelt af disse services som Bank Norwegian tilbyder. Selve rentesatser og omkostninger i forbindelse med at låne hos Bank Norwegian vil du kunne finde i deres lånetilbud. Da de kan variere, så har vi undladt at skrive de specifikke tal, da dette kun er en guide.

Forbrugslån

Hvis du har brug for et forbrugslån, så er det ikke nogen dårlig ide at kigge forbi Bank Norwegian. Banken bestræber sig på at kunne levere forbrugslån, til lave renter og fordelagtige lånevilkår til dig som forbruger. Man kan rent faktisk låne ret store beløb, helt op til 400.000kr. Og du kan nærmest selv være med til at vælge løbetid og størrelsen af afdragene. Dog skal du jo nok forvente at både størrelsen af afdrag og løbetid hænger godt sammen med hinanden.

Når du vil låne penge gennem Bank Norwegian, så foregår det hele på deres online hjemmeside. Det er nemt som forbruger at blive guidet igennem deres låneproces, og her er der samtidigt mulighed for fordelagtige vilkår.

Grunden til at Bank Norwegian kan holde deres lave renter på et forbrugslån, skal findes i deres virksomhedsfilosofi. Den har vi tidligere nævnt, men vi tager den lige igen, da den filosofi kan gøre mange mennesker glade. Moderselskabet som er Norwegian Air Shuttle har den virksomhedsfilosofi at kvalitet skal leveres nemt og enkelt. Samt det skal ikke koste for meget. Og da moderselskabets filosofi spejler sig igennem til Bank Norwegian, så er det de samme værdier som du vil opleve i et forbrugslån. Det er nemt og enkelt, samt det koster ikke for meget.

Når man generelt skal optage et forbrugslån, så har man altid sagt at det ikke er optimalt at have et forbrugslån, der har en afbetalings periode længere end 10 år. Det er man begyndt at gå væk fra, hos flere låneudbydere, og hos Bank Norwegian er man gået med på den bølge, og her tilbyder de forbrugslån med en løbetid på op til 15 år.

Ansøg om forbrugslån hos Bank Norwegian her

Kan jeg selv bestemme hvad pengene skal bruges til?

Ja det kan du, for Bank Norwegian stiller ingen krav om hvad pengene skal bruges til. Så der er frit valg på alle hylder når forbrugslånet er blevet godkendt. Du kan både rejse eller købe materielle goder til dig selv, det blander de sig ikke i. Du slipper også for at banken snager i din privatøkonomi, for så lange at du kan betale afdragene på lånene, så er de glade i Bank Norwegian.

Hvilke krav har Bank Norwegian for at man kan låne penge hos dem?

Da man i Bank Norwegian kan låne mellem 5.000 til 400.000 kr på et forbrugslån, så er der også nogle få krav, som skal opfyldes før man kan få lov at lave et forbrugslån hos dem. Dette er langt fra unormalt at man skal opfylde nogle krav, men dette er bankens sikkerhed for at de i de fleste tilfælde får deres penge hjem igen.

For at kunne låne penge i Bank Norwegian, skal du leve op til følgende krav:

 • Du skal bo i Danmark og være dansk statsborger.
 • Du skal være fyldt 23 år
 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitorregistret

Opfylder du disse krav, kan du frit ansøge om at optage et lån hos Bank Norwegian. Dette gøres nemt gennem deres velfungerende hjemmeside.

Er det kun forbrugslån man kan optage?

Ja i Bank Norwegian er det kun forbrugslån de handler med. Dog er der også mulighed for at lave en opsparingskonto, eller lave et kreditkort (også kaldet Norwegian-kortet).

Det er blevet meget populært at kunne lave det som kaldes et samlelån, og det kan man også her hos Bank Norwegian. Et samlelån er kort og godt at man låner nogle penge, til at kunne betale en andre små lån ud, så man i det samlede projekt kan sparer nogle penge. Har du flere lån med dyre renter, vil det klart være en fordel for dig at lave et samlelån. De samme vilkår som gør sig gældende for at kunne optage et forbrugslån, gør sig også gældende med et samlelån.

Når du optager et samlelån hos Bank Norwegian, sørger de for at de lån du har andre steder, bliver betalt ud, så du kun har et lån at samle dine tanker om fremadrettet. På denne måde undgår du selv at skal holde styr på at alle dine kreditorer får deres penge. Nu skal du kun holde fokus på en kreditor, hvilket giver dig et meget nemmere overblik over din økonomi.

Du ansøger om et samlelån gennem bankens elektroniske ansøgnings formular på deres hjemmeside. Selve proceduren kan du læse mere om lidt længere nede i teksten.

Fordelene ved at oprette et samlelån ligger også i at der kan være mange penge at sparer. Ved et samlelån undgår du at betale for flere gebyrer til forskellige kreditorer, samt du højst sandsynligt vil kunne optage et lån til en noget lavere rente, end du vil kunne opleve renterne til på et kviklån eller sms-lån.

Ansøg om et samlelån hos Bank Norwegian her

Selve låneprocessen

Da alt foregår digitalt i Bank Norwegian, så er selve processen når du ansøger om lånet også digitalt. På Bank Norwegians hjemmeside finder man nemt låneansøgningen, og den udfyldes digitalt og sendes tilbage til Bank Norwegian. Godkender de dig som låneansøger, så vil du herefter også digitalt kunne underskrive lånet med dit NemID. Så hele låneprocessen lige fra låneansøgning bliver udfyldt til du får udbetalt pengene foregår helt digitalt.

Hos Bank Norwegian vil du have mulighed for at få pengene udbetalt samme dag du søger. Det kræver først og fremmest at du bliver godkendt til at låne pengene, men du skal samtidigt også have søgt indenfor bankens åbningstider. Opfylder du disse krav, så sætter banken pengene til udbetaling så snart hele låneprocessen er gennemgået og godkendt af banken.

Kræver banken dokumentation for at kunne låne?

Umiddelbart så nej, men banken kan bede dig om at sende den seneste årsopgørelse fra SKAT, samt dine seneste lønsedler. Dette sker typisk i forbindelse med lån af højere størrelser. Da banken er en digital bank, så vil anmodninger om fremsendelse af årsopgørelse/lønsedler komme til din mailadresse. Så hold gerne øje med den, hvis du tænker at der kan blive brug for yderligere dokumentation.

Bank Norwegian Kreditkort.

Ikke nok med at banken kan tilbyde lån til fornuftige renter, så tilbyder de også det meget anerkendte kreditkort Norwegian. Kortet kan bruges til at betale med som alle andre kreditkort, men her optjener du samtidigt det som hedder CashPoints. Disse point optjener du mens du handler og bruger dit Norwegian kreditkort som betalingskort.

Pointene kan bruges til blandt andet at købe flyrejser for.

Læs mere om Bank Norwegian kortet her

Hvordan kan man optjene CashPoints?

Den hurtigste måde, hvorpå du kan optjene CashPoints, er ved at bruge Norwegian-kortet. Du optjener:

 • 10 % af billetprisen i CashPoints på Flex-billetter*
 • 4 % af billetprisen i CashPoints på LowFare-billetter*
 • 1 % CashPoints på varekøb op til 75.000 kr. pr. År
 • 0,5 % CashPoints på varekøb over 75.000 kr. pr. år

*CashPoints-optjeningen er på netto flypris, ekskl. skatter og afgifter. CashPoints-optjening på flybilletter er personlig og du optjener kun point på egne rejser.

Udover selve optjeningen, så giver kortet en række andre fordele:

 • Ingen årsafgift på kreditkortet
 • Ingen gebyrer på varekøb og kontanthævninger*
 • 250 CashPoints i velkomstbonus efter første brug
 • CashPoints på varekøb
 • 4 % CashPoints på LowFare-billetter hos Norwegian**
 • 10 % CashPoints på Flex-flybilletter hos Norwegian**
 • Indtil 100.000 kr. i kredit
 • Gratis rejse- og afbestillingsforsikring
 • Indtil 45 dages rentefri betalingsudsættelse

*Ved anvendelse af kreditkortet i anden valuta end Danske kroner, er der et valutatillæg på 1,75 % af vekselkursen.

**CashPoints tjenes på basis af nettoflyprisen (ekskl. skatter, afgifter og tilvalgstjenester). CashPoints-optjeningen på flybilletter er personlig, så du optjener kun på dine egne rejser.

 

Opsparingskonto

I Bank Norwegian kan det være en god forretning at have sin penge stående, hvis man sammenligner med en lang række andre banker. Hos Bank Norwegian får du 0,70% fra den første krone du har stående på en opsparingskonto. Kontoen er gratis at oprette og der er ingen bindinger ved dine opsparede kroner. Så du kan frit og kvit hæve pengene som du lyster, dog vil det kun være til din egen Nem-konto at pengene kan blive udbetalt til, da banken jo er en digitaliseret virksomhed, og kun kender din Nem-konto.

Hvor hurtigt kan jeg lave en opsparingskonto?

Det kan du faktisk rigtig hurtigt. Det hele foregår ligesom med låneprocessen helt digitalt. Så på bankens hjemmeside, kan du finde opsparingskonto i menuen, og herefter guider de dig vej til de oplysninger de skal bruge fra dig, så de kan oprette en konto til dig. Nogle af de ting de skal bruge, er følgende:

 • Fulde navn
 • CPR-nummer
 • Privat mobilnummer
 • Mailadresse til at kommunikere med.

Herefter vil du modtage besked på den valgte mailadresse om du har fået en opsparingskonto, eller om der evt. skulle være brug for flere oplysninger.