Annonce

Der er mange ting, som kan påvirke din trivsel på arbejdspladsen. En god arbejdsplads er ikke nødvendigvis det samme for alle, og der er mange ting, der spiller ind, når du skal vurdere, hvorvidt arbejdspladsen er god eller dårlig for dig. Det kan både være en god chef, gode kollegaer og spændende arbejdsopgaver. Men noget der betyder meget for de fleste, som de færreste tænker på, er den rigtige ergonomi. Vi skal arbejde i mange år, og selvom det ikke føles som det vigtigste her og nu, kan det være en vigtig faktorer for din sundhed og et godt arbejdsmiljø. Men hvordan skaber du en god ergonomi på arbejdspladsen, og hvordan sørger du for at skåne kroppen mest muligt? Det kan du læse mere om her. 

Arbejdsstol 

Et af de vigtigste møbler er en god arbejdsstol. Den rigtige arbejdsstol skal kunne indstilles, så den passer til dig, og den skal gerne kunne bevæge sig, så du ikke kommer ud i uhensigtsmæssige stillinger. De fleste tænker udelukkende på, at det er rart, hvis din arbejdsstol kan justeres i højden, men det er mindst lige så vigtigt, at sædedybden og ryghøjden på stolen kan justeres, så det passer til din krop. Hvilken arbejdsstol du skal vælge afhænger mange ting. Hos AJ Produkter finder du et stort udvalg af muligheder, og du kan læse flere gode råd til, hvordan du vælger den bedste arbejdsstol. 

Bordet

Udover en arbejdsstol er det også vigtigt, at du vælger et bord, som kan justeres i højden. Særligt hvis du skal sidde der i mange timer. Der er flere årsager til, hvorfor det er vigtigt, at du vælger et justerbart bord. En af årsagerne er, at det er en god idé, at du kommer op at stå i løbet af en arbejdsdag. Hvis du kan få dit bord op i højde, gør det, at det er lettere for dig at arbejde stående. Derudover er det vigtigt, at du kan justere bordet, så det passer med din arbejdsstol og din krop.

Bevæg dig 

Ud over den rigtige arbejdsstol og det rigtige bord, er det også vigtigt at du bevæger dig i løbet af dagen. Det kan være hårdt for kroppen at sidde ved en computer en hel arbejdsdag, men ved at indføre pauser, hvor du får bevæget kroppen, kan du skåne kroppen for unødvendig pres. Det behøver ikke at være i lang tid af gangen, blot fem minutter kan gøre en stor forskel.