Mange har det seneste stykke tid taget investering op, som en måde at øge deres månedlige indkomst og få styr på økonomien. De fleste starter med at investere i aktier, men for de mere seriøse investorer, der har erfaring, tid og budget til det, kan daytrading være det næste skridt på rejsen. Læs med her og lær mere om contract for differences.

Gearing

Når du kun behøver at betale en brøkdel af den egentlige værdi af det aktiv du vil handle med, skyldes det at et produkt er gearet. Det betyder at du kun behøver betale en lille del af din investerings samlede værdi, der betegnes som sikkerhed for din handel. Resten af dette beløb lånes til dig af den handelsplatform du handler på, og det er derfor CFD’er er risikable, men samtidig også kan tjenes godt på.

Margin

Margin er det beløb som du skal have tilgængeligt, for at udføre en gearet handel. En margin er den sikkerhed som din handelsplatform ønsker at du stiller, før du kan udføre en handel. På denne måde kan din handelsplatform garantere at du kan betale hvis du taber din investering. Margin udgør typisk en procentdel af din samlede eksponering.

Eksponering

Eksponering er et udtryk for den samlede risiko du tager på en investering, hvis det aktiv du investerer i, skulle falde til 0 i værdi. Eksponeringen er det totale beløb som du ”eksponerer” dig selv for med din investering, og dette tal kan godt virke skræmmende. Du skal respektere din eksponering, og et godt råd er at have et solidt indestående på din konto, så du ikke går neden om og hjem på én dårlig investering. Du kan læse mere om eksponering her.

Spread

Inden for den finansielle verden, er spread defineret ved at være differencen mellem budprisen og salgsprisen på et aktiv. Når du skal handle med differencekontrakter, defineres prisen på din handel af det spread som din handelsplatform tilbyder. Det er i det spread du betaler, at handelsplatformen tjener sine penge. Derfor kan det være fordelagtigt at vælge den platform med de laveste spreads.

Stop Loss

En stop loss er en form for sikkerhed du kan sætte på dine investeringer. Med en stop loss funktion vil din handelsplatform stoppe din handel, hvis værdien af din handel skulle gå under et beløb som du bestemmer. Du skal dog altid huske at din handelsplatform aldrig kan stille 100% sikkerhed for din investering.