Når man er på arbejdsmarkedet eller er under uddannelse, ja så er det en ganske god idé, og for nogle helt nødvendigt, at have en fagforening. Det er vigtigt at finde en fagforening der passer til din uddannelse og dit job. Du skal altså ikke melde dig ind i en fagforening for sundhedspersonale hvis du er akademiker eller bankansat. Du skal ej heller melde dig ind i en fagforening for laboranter hvis du til dagligt arbejder med børn. Det er altså vigtigt at vide hvilken fagforening der passer til dig. Så hvis du kunne tænke dig at læse mere om en af de største fagforeninger i Danmark, så læs med her.

Hvad er det nu lige en fagforening er?

Ja, hvad er det nu lige en fagforening er? En fagforening er slags organisation som er skabt af medlemmer inden for et eller flere fag. Disse medlemmer arbejder sammen imod bedre løn- og arbejdsforhold for dette fag. Man kan altså sige at en fagforening er et sted man samles indenfor et givent fag, og dermed kan arbejde sammen for bedre arbejdsforhold, bedre løn, bedre pension og meget mere. Du kan altså med fordel melde dig ind i en fagforening, således du ved at der er nogle der kæmper for dig, men også så du er med til at kæmpe sammen med de andre fagfolk.

Fagforeningen DM

DM er en dansk fagforening der tidligere var kendt under navnet Dansk Magisterforening. DM er en fagforening for akademikere. Deres primære medlemmer er altså studerende, nyuddannede og folk med universitetsuddannelse. Baggrunden for medlemmerne er altså nogenlunde ens, og dermed er det altså en fagforening af folk med samme forudsætninger indenfor det samfundsvidenskabelige og sundhedsfaglige felt. DM er en fagforening med godt 55000 medlemmer, og dermed en ganske stor fagforening.

DM arbejder altså for de unge, og ønsker at skabe et meningsfuldt arbejdsliv med plads til både karriere og dit private liv. Du kan læse meget mere om hvem DM er på linket her Dm.dk, hvor du vil finde en masse information om deres mål, vision, egentlige arbejde de gør. Du kan også læse om alle de fede tilbud DM har til deres medlemmer, såsom arrangementer og kurser. Dette gælder både kurser inden for ting som forskellige IT-færdigheder, kommunikation, bæredygtighed og lederskabsevner. Der er altså fundament for at du kan udvikle dig sammen med din fagforening, og dermed vokse som person.