Er du ved at være godt træt af alle de penge du bruger på ingenting? Eller er pengebudgettet bare ret stramt, så du har behov for at finde nogle steder at spare, så vil du her i denne artikel kunne læse flere gode spareråd til hvordan det kan give lidt ekstra luft i budgettet.

Det kan også være at det bare er tid til at få kigget det hele igennem, for derved at vide at alle ens forsikringer, skattepapirer elller hvad det nu måtte være, bare er helt i orden, så man ikke uventet får en regning fra den kant.

Nogle af de spareråd som vi på Ecomia.dk mener er rigtig gode at følge op på fra tid til anden er følgende ting:

Kig dine forsikringer igennem

Du købte sikkert dine forsikringer for mange år siden, og siden har du måske været så heldig ikke at have brug for dem. Men siden du tegnede dine forsikringer, så er der sikkert sket meget i dit liv. Du kan være flyttet til et større hus, hvor du måske har fået flere ting. Du har måske fået så meget mere, at den tidligere indbosforsikringssum ikke er tilsvarende mere?

Derfor kan det være en rigtig god måde at spare penge på, hvis man har styr på sine forsikringer. Det er ikke sikkert at det er lige nu og her at der er penge at spare, men skulle du en dag være uheldig og få brug for dine forsikringer, så er det meget bytteret hvis ikke forsikringerne tilsvare dine behov.

Tjek dine forsikringer for følgende:

  • Forsikringer du mangler
  • Forsikringer som er for dyre i forhold til dit behov
  • Forsikringer du ikke længere har brug for.

Forsikringer du mangler

Det er ikke kun dig der skal forsikres, men det skal din bil, hund, kæreste/kone, børnhus, båd osv også. Der er mange der ikke er klar over der findes forsikringer der kan dække for eksempel en hund. Heller ikke selvom det faktisk er ved lov at have en ansvarsforsikring på sin hund.

Derfor kan det være en rigtig ide og der kan være mange penge at sparer, hvis man sørger for at holde sine forsikringer opdateret.

Problemet med at mangle en forsikring er, hvis først det er for sent, så bliver det din egen pengekasse der skal betale for de regninger, der ikke er dækket en forsikring. At komme ud for et uheld, hvor du ikke er dækket af nogen former for forsikring, så kan det få katastrofale konsekvenser for dig og din økonomi.

Har du for eksempel valgt kun at have den lovpligtige ansvarsforsikring på din bil, men bilen er en af de dyre modeller, så skal du selv betale for reparation eller i værste fald penge til en anden bil, hvis uheldet er ude. Her har du har valgt det forkerte sted at spare.

Forsikringer som er for dyre i forhold til dit behov.

Det behøver ikke kun være når du udvider din familie eller dine værdigenstande. Det kan også gå den anden vej, så du rent faktisk betaler for noget, som du ikke har mere, eller dit indbo ikke behøver så stor en forsikringssum, som tidligere. Det kan også være at du kan finde en tilsvarende forsikring hos en af dit forsikringsselskabs konkurrenter, og derved enten presse prisen ned hos dit nuværende selskab, eller simpelthen skifte selskab fordi de bedre kunne leve op til dine nuværende behov, og tilmed til en billigere penge.

Forsikringer du ikke længere har brug for

Der kan også være forsikringer du ikke længere har brug for, men ikke har fået taget dig sammen til at opsige den endnu. Det kan handle om flere tusinde kroner om året, som du bare smider ud af vinduet til forsikringsselskabet. Disse penge kunne du spare sammen til en ekstra ferie, eller en gave til din udkårne mand eller kone.

Tjek op på din a-kasse/fagforening

I dag er det ikke et krav til at stå i en bestemt a-kasse, eller fagforening. Der er frit valg på alle hylder. Derfor kan det være en måde at spare penge på hvis man finder en a-kasse/fagforening der opfylder dine krav til hvilken hjælp de skal yde dig, men samtidigt vil denne a-kasse/fagforening så også være billigere end din nuværende.
Du må aldrig stå uden en a-kasse, så skulle det komme så vidt at du virkelig har brug for at spare, så lad det endelig ikke gå ud over din a-kasse. Det er det sidste du skal spare på, da det er en forsikring til din økonomi, i tilfælde af du bliver arbejdsløs.

Tjek dine skattepapirer førend det er for sent.

Hvert år modtager du en forskudsopgørelse, hvor du skal indgive din forventede indkomst i løbet af det kommende år. Det er på baggrund af denne, at dine fradrag bliver udregnet. Har du glemt at skrive noget på din forskudsopgørelse, eller sker der ændringer i løbet af året, så kan det være en god ide at få kigget din forskudsopgørelse igennem for at se om den passer med de nye tal du har. Eller skal de rettes til så dit nye fradrag stemmer overens med det du bliver beregnet for, når året er slut.

Er det for eksempel et kørselsfradrag du mangler at indberette, så kan det være mange hundrede kroner om dagen, som du ikke får i fradrag, førend året er omme.

Derfor hvis økonomien strammer, så kan der være en del penge at hente på den konto.

Tjek dit telefonabonnement

Her kan der også være penge at spare hver måned. Har du for eksempel et abonnement der koster mere end du udnytter det, så vil det bedre kunne betale sig at få et abonnement der er mere tilpasset dine behov, og som koster mindre om måneden.

Omvendt kan det også være en god ide at købe et lidt dyrere abonnement, hvis du hver måned får en ekstra regning for det ekstra forbrug du har haft i løbet af måneden. Det kunne være du havde talt mere i telefon end dit abonnement havde inkluderet. Det kan også være du ikke har udlandstelefoni inkluderet i dit abonnement, så efter du har været på ferie, så får du lige en ekstra regning. Dette kan være med til at ferien måske ikke blev helt så god som først antaget.

For at spare penge, så find det abonnement der passer til dine behov. Kontakt evt dit teleselskab og tag en snak med dem om dit forbrug, og se om de kan hjælpe dig med et andet abonnement der er billigere, men passer bedre til dig.

Undgå madspild

Når det kommer til madspild, så er vi nok et af de lande i verden som har mest madspild. Hver dag smides der tonsvis af mad der enten er fordærvet, eller ikke spist op ud i skraldespanden. Det koster adskillige tusinde kroner hver dag at smide så meget mad ud. Hvordan kan du så spare penge ved det?

Læs med her, så får du oplysningerne til hvordan du selv kan være med til at redde alt det madspild der foregår.

Hjemme hos dig selv, sker det sikkert ofte at der er for meget mad tilovers. Familien var ikke lige så sulten som du havde beregnet, og derfor står du her med et stortmadspild. Madspild er lig med penge ned i skraldespanden. Her skal man gøre op med sig selv, om der måske er så meget tilbage at det kan fryses ned og gemmes til anden gang.

Det er næsten også helt sikkert at du står hver uge/måned og smider varer ud som er blevet for gamle, fordi i ikke har fået gjort brug af varen inden den bliver for gammel. Her kan man også hjælpe sig selv ved at bruge det man nu har i køleskabet, inden man køber noget andet.

En sidste ting du kan afhjælpe på madspildet på, er ved at bruge de butikker der gør brug af “Stop madspild”. Her kan man ofte rende ind i nogle rigtig gode tilbud, og hvis man forstår at købe ind på de rigtige tidspunkter, så kan der være rigtig mange penge at sparer på for eksempel gode kødvare. Der er mange butikker der har tilsluttet sig “Stop madspild”, alene af den årsag at det koster for meget og det er et kæmpe ressourcespild for vores klode at vi smider så meget mad ud, som bare er rent spild. På denne måde kommer butikkerne lettere af med deres varer der er ved at overskride sidste holdbarhedsdato, samt at de tjener en lille smule på det, i stedet for at det skulle opgøres som et tab.

Spar på varmen og vandet

Der er ikke mange som kan være i tvivl om at her kan der være mange penge at sparer hvis man tænker sig om. Hvem har ikke hørt sin far eller mor, stå og skrige at man skulle sparer på det varme vand mens man var i bad, eller at man skulle huske at slukke for strømmen til tv’et når man gik i seng.

Det er nu ikke helt forkert, for der kan være ret mange penge at sparer, hvis man selv er villig til at give lidt. For en familie på 4, kan der nemt være adskillige tusinde kroner at sparer på et år, hvis man både sparer på varmen, vandet og elektriciteten.

Tjek dit tv-abonnement. Kan det gøres billigere?

I dag skal man virkelig være opmærksom på hvilket tv-abonnement man har, for man har ofte alt for mange kanaler man betaler for, som man ikke ser. Alle disse kanaler er oftest med i ens abonnement, hvis man samtidigt har et ønske om at have for eksempel nogle af alle sportskanalerne. Her kan man ikke bare nøjes med at få sporten, der hører samtidigt også alle mulige ligegyldige kanaler med, som samtidigt fordyre ens abonnement ret væsentligt. Desværre er det lavet sådan at man ikke kan fravælge det.

Her kan det være en god ide at gå på jagt efter et tv- abonnement der passer bedre til ens behov. Det kan også være man kan tage en mindre tv-pakke, og kombinere det med en streamingtjeneste. På den måde kan det være man får opfyldt ens behov, men samtidigt sparer mange penge.

Streamingtjenester bliver mere og mere populære, fordi her får man hvad man betaler for, og ikke alt muligt andet, som man ikke har brug for. Desværre er det så også sådan at for mange streamingtjenester koster det samme som en tv-pakke, og så er man lige vidt. Derfor er det en god ide at gøre op med sig selv, hvilke kanaler man har et ønske om at se. Har du på den måde mulighed for at kombinere dig frem til noget som du kan være tilfreds med, så vil du helt sikkert også sparer penge i den sidste ende.

Tjek op på bilen. Kan det gøres billigere?

Hvis du har bil, så er det måske på tide at finde ud af hvad den egentligt koster dig om måneden. Mange bliver faktisk overraskede over at den koster så meget. Hvis man har brug for en bil, så er det sikkert også fint nok at den koster lidt, men står den for længe på gaden uden at blive brugt, så er det en merudgift pr måned, du nemt kan undgå ved at finde alternative løsninger til transport.

Det kan selvfølgelig være svært at skærer bilen helt væk hvis man bruger den ofte, men er budgettet stramt derhjemme, så kan det godt være man skal overveje, om man for eksempel vil købe en scooter, eller bruge det offentlige transportsystem til at komme frem og tilbage på arbejdet.

Du vil helt sikkert bliver overrasket over hvor mange penge du rent faktisk kan spare om måneden ved ikke at have en bil, du rent faktisk ikke har råd til. Men fordi det er så dejligt behageligt bare at sætte sig ud i bilen og kører, så kæmper man måske det hårdere for at give slip på det. Men når først du har givet slip, så vil du opdage at det ikke er så besværligt som du troede.

Sælg ting du ikke bruger, og når du køber, så køb brugt

En måde at få lidt ekstra penge mellem hænderne, er ved at finde nogle af de ting man ikke bruger mere, for så at sælge dem, så man kan få råd til at købe noget andet man gerne vil have. Og det andet man gerne vil have, behøver måske heller ikke være helt nyt. Der findes rigtig mange brugte ting, som næsten ser ud som nyt, men koster det halve. Der kan være enormt mange penge at sparer ved at købe brugt. Og der findes flere markeder på nettet som giver dig adgang til at købe brugte ting. Her er der for eksempel GulogGratiseller DenBlåAvis.

Disse markeder er rigtig gode eksempler på at man nemt kan finde brugte ting, som ikke er færdige med at blive brugt endnu, og her kan der som sagt være rigtig mange penge at spare. Ofte er det også muligt at prutte om prisen på disse internetsmarkeder. Det er næsten et must at prisen skal forhandles, så her kan man uden tvivl gøre en rigtig god handel eller to.

Opsparing

En opsparing er noget som mange drømmer sig til, men de kan ikke lige helt se sig ud af det, så der kan blive penge til at sætte på opsparingskontoen. En opsparingskonto er heller ikke noget lige nu og her, som man bliver rig af, men det kan hjælpe dig i længden hvis der kommer uventede regninger. Et tandlægebesøg der kostede lidt mere end forventet, eller et tv der ikke gider vise fjernsyn mere. Disse uforudsete regninger, kan en opsparing hjælpe dig med at få styr på igen.

Det er altid rart at have en sikkerhedsline, og det kan en opsparing være med til at give dig. Kommer der ingen uforudsete regninger, så vil en opsparing bare vokse og vokse, og måske ender det med at du kan få det som du første ende var ude efter, inden du begyndte på at kigge efter spareråd

Betal kontant og ikke på afbetaling

Når man køber en vare på afbetaling, så skal man være rigtig opmærksom på hvad man gør. Nogle butikker tilbyder at du kan få en vare på afbetaling uden renter eller gebyrer. Disse tilbud, kan man som sådan godt tage i mod, for det koster dig ikke noget ekstra i den sidste ende.

Men der er også de tilbud om afbetaling, hvor føler man aldrig bliver færdig med at betale af på det. Og når man endelig har betalt det af, så har man betalt 2 eller 3 gange mere end det man skulle have gjort hvis man havde købt det kontant.

Er man ude i at skal sparer penge, så er det i hvert fald ikke de tilbud om afbetaling for der er høje renter på, at man skal forvente at der kommer ekstra penge i kassen ved. Tværtimod.

Har du ikke pengene med det samme til at købe den vare, så find enten et tilbud om 0 renter, og 0 gebyrer, eller vent til du har pengene kontant. Dette sparer du rigtig mange penge på, og hvorfor give pengene til nogle andre, når du selv har brug for dem.

Byt dig til en ferie.

I dag er det blevet meget normalt at man bytter sin lejlighed/hus med en anden. Dette kunne ske i sommerferien, hvor du gerne ville til Sydafrika, og samtidigt står der en i Sydafrika, som gerne vil besøge Danmark. Ved at bytte bolig i den periode, kan man sparer rigtig mange penge på hoteller eller ferielejligheder, og så behøver ferien lige pludselig ikke være så dyr igen. Det kunne måske være der faktisk blev råd til flere oplevelser på ferien, end du lige havde regnet med.

Der findes flere sider på internettet der formidler disse bytninger, og det er gerne med en rigtig god service til lige med.

Undgå at købe ind flere gange om ugen.

Som mennesker nu er indrettet, så kan vi ikke undvære mad, og derfor skal der også handles ind til dette. Men når vi handler, så er der mange som lige gør brug af et impulskøb. Det kan være en snackbar til børnene, eller lige det sidste nye blad fra Ude og Hjemme.
Alle disse impulskøb er dem som dræner pengekassen, for det andet du køber såsom madvarer, toiletpapir og hvad man ellers skal bruge til den normale husholdning, må man forvente skal bruges.

Handler du 3-4 gange om ugen, så vil der nemt kunne løbe 100-200 kr ekstra på regningen fordi man lige skulle have lidt ekstra.

Hvis du ændrer dine vaner til kun at handle for eksempel 1 gang om ugen, så kræver det en del bedre forberedelse for hvad man skal have at spise i løbet af ugen. Her kan du sparer mange penge hvis du samtidigt finder nogle af de butikker der har ”Stop madspild”.

Hvilke kreditkort kan man spare penge ved at bruge

Har man Mastercard eller Visa Elektron, så medfølger der nogle fordele. Og ikke mindst medfølger der også en sikkerhed.

Fordelen ved et Mastercard eller Visa Elektron, er at man kan gøre indsigelser mod et selskab. Gør et selskab for eksempel konkurs, kan an gøre indsigelser mod den indbetaling man har lavet, så man kan få pengene retur. Det kunne for eksempel være man havde betalt en rejse, der skulle foregå med fly, og flyselskabet så gik konkurs i mellemtiden.

Sikkerheden består i at man ikke kan bruge flere penge end der står på kortet, så på den måde undgår du dumme overtræk, der i sidste enden skal betales gebyr og renter af, og måske også et gebyr for at genåbne kortet.

Sælg selv dit hus hvis det skal sælges.

Skal du til at sælge dit hus, så henvender mange sig til en ejendomsmægler, og det er der jo intet galt i. Bortset fra den mængde penge som man skal betale for at ejendomsmægleren sælger din bolig for dig.

Der findes meget hjælp på nettet at hente, som beskriver hvordan du selv kan sælge din bolig, og derved sparer salæret til en ejendomsmægler

Der skal selvfølgelig oprettes de rigtige dokumenter, og her skal der betales nogle gebyrer og afgifter. Men selv om de bliver betalt, så vil du i sidste ende have sparet mange tusinde kroner på et selv-salg.

Men ser også i dag at flere og flere ejendomsmæglere tilbyder et langt billigere salær, hvis du selv er med til at sælge din bolig.