Rigtig mange danskere betaler alt for meget for både bredbånd, TV og mobil. Men hvad kan man gøre for at mindske dette spild?

Det bedste, du kan gøre, er at bruge lidt tid på at matche dit forbrug med din nuværende løsning. Derved kan du hurtigt finde ud af, om du har en passende løsning, eller om du kan spare penge ved at nedgradere dit abonnement.

Sådan gør du med mobilbredbånd

Et abonnement på mobilbredbånd kan på mange måder sammenlignes med et mobilabonnement til din telefon. Det handler altså om, hvor meget data du bruger i forhold til, hvor meget du betaler for.

Det kan være meget svært at vurdere, hvor meget data den enkelte husstand bruger på en måned, da det i høj grad afhænger af:

  • Antallet af aktive brugere
  • Hvad man bruger nettet til
  • Hvor meget man bruger nettet

En familie med to unge drenge, der elsker at streame og game, vil altså bruge en del mere end en familie, der blot tjekker mails og måske ser lidt Netflix.

Der er dog to metoder, som du kan anvende til at tjekke dit forbrug. Den letteste metode er blot at ringe til udbyderen. De vil hurtigt kunne fortælle dig, hvor meget du bruger hver måned.

Den anden metode er, at du tager simkortet ud af din mobilebredbåndsrouter og sætter denne i din smartphone, derved vil du selv kunne tjekke forbruget.

Det er dog ikke kun vigtigt, at dit bredbånd ikke er for stort. Det skal helst heller ikke være for småt. Hvis du overstiger din datagrænse, vil du blive opleve et såkaldt ’speed drop’.

Sådan gør du med traditionelt bredbånd

Man kan ikke helt tale om at overstige en forbrugsgrænse, når man taler om traditionelt bredbånd, som bliver leveret gennem fiber-, coax- eller kobberkabler.

Her er der nemlig ikke en grænse for dit forbrug. Bredbåndsabonnementet handler i højere grad om hastighed for up- og download.

Hvis du ofte bemærker, at dit internet er langsomt, eller dine streaminger og spil pixelerer og hakker, så kan det være, at din hastighed er for lav.

Hvis du derimod ikke bruger dit internet særligt meget, så kan det være, at din hastighed (og pris) er for høj.

Dette gør du, når du ved, hvad du vil have

Når du har fundet ud af, hvilken størrelse dit abonnement skal have, så gælder det blot om at finde det billigste. Dette kan du gøre ved at sammenligne priser på bredbånd.

Når du sammenligner priserne fra de forskellige udbydere, så gør du det virkeligt let for dig selv at spare nogle penge.

Der er dog to ting, du bør være opmærksom på. For det første bør du undersøge, om den respektive udbyder kan levere til din adresse. For det andet bør du tjekke op på, om der er nogle af udbyderne, der kører nogle gode kampagner eller tilbud, som du kan få gavn af. Derved kan du spare penge og stadig få en god løsning, der passer til dit forbrug.