Forbrugslån

Der findes et væld af låneudbydere på det online marked for lån til privatforbrug. Det er både nemt, hurtigt og effektivt at ansøge om lån i dag, og indbydende tilbud om lån kan nemt friste.

Forbrugslån nemt og hurtigt – Svar på kun 2 min.

Men der kan være god grund til at sætte sig ind i de nærmere omstændigheder, som er forbundet med både at finde samt ansøge om lån. Ved at læse med videre får du, som forbruger og potentiel låneansøger, en dybdegående guide med svar på en række relevante og praktiske spørgsmål i forhold til at optage et forbrugslån.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med låneudbyderne. Hvis du tegner et lån efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over låneudbydere indeholder ikke alle låneudbydere.

Forbrugslån uden sikkerhed i aktiver

Sikkerhedsstillelse forekommer ofte ikke ved forbrugslån, der optages hos onlinebanker og låneudbydere. Dette betyder, at du ikke skal stille sikkerhed eller pant for lånet i en af dine personlige genstande. Dette kan være positivt for dig som låntager, da du ikke skal bekymre dig om at miste et aktiv i tilfælde af, at du ikke kan tilbagebetale lånet.

Det vil altid fremgå direkte på en låneudbyders hjemmeside, hvorvidt et lån er forbundet med sikkerhedsstillelse eller ej.

Et forbrugslån uden sikkerhed i dine aktiver har betydning for låneudbyderens risiko for at låne penge ud. Derfor kan den manglende sikkerhedsstillelse betyde, at øvrige omkostninger på dit lån kan blive større.

Også af den grund er det vigtigt at være opmærksom på et låns betingelser og samlede omkostninger.

Forbrugslån med sikkerhed i aktiver

Som nævnt er det hovedreglen, at der ikke skal stilles sikkerhed i forbindelse med at optage et forbrugslån online.
Et forbrugslån med sikkerhed i aktiver ses meget sjældent som krav hos onlinebanker.

Når der stilles sikkerhed i et af dine aktiver, fungerer det som bankens garanti for at låne dig penge.
Når banken foretager sin kreditvurdering af en ansøger, vil ansøgerens betalingsevne samt økonomiske situation indvirke på de vilkår, som banker giver vedkommende i form af lånevilkår.

De mange forskellige onlinebanker har forskellige vilkår. Hos nogle banker kan en ansøger med svag betalingsevne og en presset, økonomisk situation opleve, at banken kræver sikkerhed for et lån.

Med andre ord vil det oftest kun være personer med en dokumenteret svag betalingsevne (eller ’betalingsanmærkninger’ som det også betegnes), som kan opleve, at der bliver krævet sikkerhedsstillelse i forbindelse med ansøgning om et forbrugslån.

Dog er det ikke sikkert, at onlinebankerne i første omgang accepterer ansøgeren i selve standard ansøgningsproceduren, hvor der kan blive krævet dokumentation på netop betalingsevne.

Krav til ansøgere og lånevilkår varierer fra bank til bank, så hvad der er tilfældet hos én bank, kan være forskellig i forhold til en anden låneudbyder.

Tilfredse brugere +

%

Vi hjælper med et lån

%

Tilfredse lånetagere

Fordelene ved online lån til privatforbrug

Herunder er listet nogle af de fordele, der er forbundet med at optage forbrugslån på nettet. Flere af punkterne vil blive gennemgået mere detaljeret længere senere i denne tekst:

 • Det er nemt selv at finde de låneudbydere, som matcher ens behov
 • Ansøgningsprocessen foregår overskueligt og let
 • Det kræver blot en iPad, smartphone eller bærbar samt NemID at optage lån online
 • Med NemID foregår ansøgningsproceduren effektivt og sikkert
 • Du kan selv vælge det ønskede lånebeløb og den ønskede løbetid
 • Udbetalingen finder sted hurtigt efter underskrivelse af lån
 • Du kan frit selv vælge, hvad pengene fra lånet skal bruges på
 • Det er uforpligtende at ansøge om lån og dermed oplagt at indhente flere tilbud

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er en fleksibel låntype, hvor du som forbruger selv kan bestemme størrelsen af lånebeløbet samt lånets løbetid.
Online låneudbydere blander sig ikke i, hvad pengene fra et lån bliver brugt på. Derfor hører man tit, at lån til privat forbrug er forbundet med frihed. Det samme gælder i forhold til, at der ofte ikke skal stilles sikkerhed for lånet i dine aktiver, som det er tilfældet med lån, der optages i en fysisk bank.

Forbrugslån dækker over penge, som du kan bruges til, hvad du ønsker og har behov for. Ansøgningen foregår online på en låneudbyders hjemmeside gennem en ansøgningsformular.

 • Der kan lånes penge til det, du ønsker eller har behov for
 • Du kan selv bestemme lånets størrelse samt løbetiden
 • Det er nemt og overskueligt at ansøge online
 • Udbetalingen er effektiv, og pengene udbetales til din NemKonto
 • NemID er din digitale signatur i forbindelse med underskrivelse af et sikkert lån online

Omkostningerne ved et forbrugslån

Ligesom det er tilfældet med enhver anden type af lån, er der også omkostninger forbundet med forbrugslånet. Det er ikke kun selve lånebeløbet samt renterne, du betaler på, når du har optaget et lån. Det er forskelligt, hvad en låneudbyder har af omkostningsposter i forbindelse med, at en kunde optager et lån. Dog findes der nogle overordnede omkostninger og udgifter, som finde hos de fleste onlinebanker.

Stiftelsesgebyr

Det er et gebyr man betaler ved oprettelsen af lånet.

PBS-gebyr

Et gebyr man betale løbende, hver gang der opkræves via PBS

Fakturagebyr

Det er ligesom PBS gebyret et gebyr der opkræves løbende for fremsendelse af en faktura. Typisk er PBS gebyret lavere og kan derfor bedre betale sig.

Ekspeditionsgebyr

Ligesom der findes en stiftelsesgebyr, så er der også nogen udbydere arbejder med ekspeditionsgebyr. Det er en gebyr de tager for at kigge på de sag.

Kontogebyr

Er et gebyr der bliver pålagt ved kontooverførelse.

Renter

Renter tilskrives løbende, og er den nok mest almindelige udgift.

Det er vigtigt i denne forbindelse at vide, at der er 2 forskellige typer af omkostninger – hhv. engangsomkostninger som du kun betaler én gang og så de tilbagevendende omkostninger, som kan være både månedlige og årlige.

F.eks. skal du kun betale stiftelsesgebyret én gang, når du optager et lån. Derimod vil renterne være en tilbagevendende omkostning hver måned af lånets løbetid.

Det er forskelligt, om kontogebyret betales månedligt eller årligt.

Tip! Eftersom fakturagebyret er en tilbagevendende omkostning på et lån, kan der i det lange løb være penge at spare ved at tilmelde betalingen af sine afdrag til Betalingsservice. Dermed kan du nøjes med at betale et engangsgebyr i forbindelse med oprettelse af en PBS-aftale.

Tim Petersson

Her giver vi dig 3 hurtige

Det er forskelligt, hvad der kan lånes online fra bank til bank. Typisk starter lånene fra 5.000-10.000 DKK.
Der er mulighed for at låne penge helt op til både 350.000 DKK. og 500.000 DKK.

Ligesom med friheden omkring valg af lånebeløb, kan kunden også oftest selv vælge den konkrete periode, som lånet skal betales tilbage over – den såkaldte løbetid.
Det er forskelligt, hvor lang tid perioden omkring løbetiden strækker sig over hos de forskellige låneudbydere på nettet. Typisk er minimum løbetiden 12 måneder. Der kan vælges løbetid på et forbrugslån på op til både 5 og 10 år.

I denne forbindelse er det vigtigt som låntager at være opmærksom på forbrugslånets omkostninger sammenholdt med den ønskede løbetid.

Omkostningerne ved lånet stiger, des længere tid kunden vælger at have lånet i. Dette skyldes blandt andet de månedlige gebyrer, der er forbundet med et lån samt de løbende renter.

Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i et låns omkostninger, når man vælger lånebeløb og løbetid.

Der findes 2 former for renter omkring et forbrugslån.

 • Faste renter
 • Variable renter

Det er forskelligt, hvad de mange onlinebanker opererer med af rentetype. Der er fordele og ulemper forbundet med begge af dem.

Med en fast rente ved du, hvad du skal betale i renter hver måned af lånets løbetid. Dette giver dig overblik og sikkerhed omkring din privatøkonomi, da du kan være sikker på, at renten ikke ændrer sig. Dermed har du gode muligheder for at lægge budget for længere perioder frem med kendskab til dine renteomkostninger.

Dog er en fast rente ofte dyrere end den variable rente, eftersom du betaler for trygheden og sikkerheden ved at have den samme, faste rente gennem hele lånets løbetid.

Den variable rente følger markedsrente og kan variere fra måned til måned. Dette kan være både positivt og negativt omkostnings mæssigt for låneindehaveren. Det er den ’risiko’, der tages ved at have en lån med variabel rente. Dog findes der en minimum- og en maksimumgrænse for renten.

Låneudbyderne af forbrugslån tilbyder typisk den variable rente.

Markedet for lån til privatforbrug på nettet er i konstant udvikling med nye banker og niche-låneudbydere, der hele tiden er med til at udvide mulighederne.

Det er både etablerede, store banker, som tilbyder forbrugslån på nettet gennem deres hjemmeside. Disse har typisk flere andre bankprodukter at tilbyde deres kunder.

Derudover vil der være låneudbydere, som alene fungerer som en internetbaseret bank og kun har forbrugslån som eneste bankprodukt.

Selvom man måske ikke kender de små og mindre låneudbydere, er der ingen grund til at undgå disse. Alle banker på nettet er i konkurrence om kunderne.

Det kan være til kundens fordel, at en mindre niche-bank alene baserer sig på forbrugslån som eneste bankprodukt. Dette kan betyde, at denne bank er ’specialiseret’ i at tilbyde deres kunder de bedste og mest fordelagtige lånevilkår.

De større banker vil typisk som særlig service tilbyde deres kunder at få tilknyttet en personlig rådgiver, som kan vejlede ansøger på baggrund af vedkommendes økonomiske situation.

Hvem kan ansøge om forbrugslån?

Fordelene med de mange forskellige låneudbydere på nettet er, at de hver især har forskellige vilkår og krav til deres kunder og ansøgere. Dog findes der nogle overordnede punkter, som ansøgere skal opfylde for at kunne blive godkendt til et forbrugslån.

 • Minimum aldersgrænse (kan være både 18 år, 20 år og 23 år)
 • Krav om fast arbejde
 • Krav om minimum husstandsindkomst (typisk 150.000 DKK.)
 • Ingen RKI registrering

Det er vigtigt at vide, at kravene kan variere fra bank til bank. Det afhænger af, hvad den pågældende bank lægger vægt på i sine vurderinger af deres kunder.

Ligesom nogle banker ikke opererer med krav om en minimumshusstandsindkomst, kan det for andre banker være et vigtigt parameter for at godkende deres kunder.

Derfor er der ingen grund til at opgive at finde en låneudbyder, fordi man én gang har oplevet ikke at kunnet opfylde kravene.

Sådan ansøges der om forbrugslån online

Ansøgningsproceduren omkring forbrugslån minder meget om hinanden fra bank til bank og er opdelt i forskellige ’steps’.

 • Step 1: Valg af lånebeløb og løbetid
 • Step 2: Ansøgningsformular
 • Step 3: Indhentning af relevante, økonomiske oplysninger ved brug af NemID
 • Step 4: Godkendelse af ansøgning

Når du på en låneudbyders hjemmeside har indtastet dine ønsker for et forbrugslån, kommer du frem til en standardiseret ansøgningsformular. Her skal banken sikre sig, at du som kunde opfylder deres betingelser og krav med hensyn til alder og økonomi.
Banken indhenter selv oplysninger omkring dine økonomiske forhold fra SKAT, som de skal bruge til sin kreditvurdering af dig.

Banken baserer sit tilbud på forbrugslån til dig ud fra dine personlige og økonomiske oplysninger. Du kan opleve at blive godkendt til hele eller dele af det lån, du har ansøgt om. Dette afhænger af din privatøkonomi og bankens vurdering af din betalingsevne.

Det er uforpligtende at ansøge om lån online, hvilket betyder, at det er frit for ansøgeren enten at godkende et tilbud om lån eller ikke at godkende.

Hos de fleste banker på nettet vil der gå kort tid, førend ansøgeren får svar på sin ansøgning. Nogle banker tilbyder deres kunder at få svar på en ansøgning med det samme.

Ansøg og underskrive forbrugslån nemt med NemID

NemID er det eneste redskab, du skal bruge for at ansøge og underskrive et forbrugslån på nettet. NemID gør det nemt for dig at optage lån, da du som ansøger af et lån slipper for at indsende fysiske dokumenter til din låneudbyder.

Når du ansøger med NemID giver du automatisk låneudbyderen lov til at indhente de relevante, økonomiske oplysninger om dig, som banken skal bruge i sin kreditvurdering.
Disse drejer sig oftest om de seneste 3 måneders lønsedler samt din seneste årsopgørelse.

Når du underskriver et tilbud om forbrugslån på nettet, fungerer NemID som din digitale signatur. Dermed er det meget effektivt at optage lån på nettet, da NemID er et effektivt redskab, som sparer dig tid.

Det er en god idé forud for ansøgning om et lån at være sikker på at have flere nøgler tilbage på nøglekortet. Der skal ofte bruges flere nøgler til at gennemføre en ansøgning.

NemID er et fleksibelt redskab, som gør det muligt for dig at optage et lån, uanset hvor du befinder dig. Senest er der udviklet en Nem-app, som gør det muligt for dig at undvære det fysiske nøglekort og derimod have adgang til nøglerne gennem din mobil.

u

Er det sikkert at optage forbrugslån på nettet?

Hovedparten af alle lån der optages på nettet, foregår ved brug af NemID. Dette kræver en høj grad af sikkerhed omkring forbrugernes personlige oplysninger, som er forbundet med NemID.

NemID er et digitalt log-in-redskab til både private samt offentlige selvbetjeningsløsninger samt din NemKonto. Det estimeres, at 9/10 danskere har og anvender NemID som en naturlig del af deres digitale adfærd.
NemID erstattede de forhenværende PIN-koder, da det digitale signaturredskab blev lanceret på det danske marked i 2010.

NemID fungerer med en 2-faktor-sikkerhedsprocedure i form af selve det fysiske nøglekort samt ejermandens selvvalgte, private kode.

Sikkerheden består i, at hvis nøglekortet skulle blive stjålet, har tyven intet at bruge dette til uden den private kode. Og hvis koden skulle blive afluret, har personen intet at bruge denne til uden nøglekortet.

Den tekniske opbygning af NemID består af grundige sikkerhedsprocedurer, årlige tilsyn med sikkerheden samt revision.
Det er Digitaliseringsstyrelsen, som fører tilsyn med driften omkring NemID.

NemID indeholder personlige oplysninger om hver enkelt ejermand og opbevares på en server hos Nets DanID, som sikrer og sørger for beskyttelse og opdateringer af sikkerhedsprocedurer.

Dermed er danskernes brug af NemID forbundet med høj grad af sikkerhed, som er en nødvendighed i kraft af, at den digitale adfærd stiger.

Indhent flere tilbud og sammenlign lån

Det kan være en god idé at indhente flere tilbud om forbrugslån, da det giver dig mulighed for at sammenligne forskellige lån og dermed mulighed for at finde det lån, der er bedst eller billigst for dig.

Eftersom det ikke er bindende at afsende ansøgninger om lån, løber du ingen risiko ved at sammenligne lån.

Et tilbud om et forbrugslån indeholder en samlet oversigt over lånets omkostninger og lånedetaljer – blandt andre:

 • Det specifikke lånebeløb
 • Den konkrete løbetid
 • Lånets renter
 • Månedlige gebyrer
 • Årlige Omkostninger i Procent
 • Stiftelsesgebyr samt lånets oplysninger

Når du har fået flere forskellige tilbud om forbrugslån, kan du med fordel anvende punktet ”Årlige Omkostninger i Procent” (ÅOP) som sammenligningsredskab.

I dette tal er der medregnet samtlige omkostninger omkring det pågældende lån. Hermed kan du med ét enkelt tal få indblik i, hvad et lån samlet set vil koste dig.

Når du sammenligner flere tilbud om forbrugslån, vil det lån med den laveste ÅOP, være det billigste lån for dig.

Hvor hurtig kan et godkendt forbrugslån udbetales?

De mange onlinebanker er i konkurrence om kunderne blandt andet i forhold til effektivitet og dermed tid. De ved, at effektivitet har betydning for forbrugerne i deres valg af bank.

Der kan være mindre forskelle imellem de forskellige låneudbydere i forhold deres forventede udbetalingstider.

De store banker opererer ofte med en udbetalingstid, hvor kunden kan forvente at få pengene udbetalt indenfor 1 – 2 hverdage efter underskrivelse af lån. Ofte vil det dog i praksis allerede finde sted på den første hverdag.

Mange af de internetbaserede banker tilbyder deres kunder, at de få pengene fra et godkendt lån udbetalt allerede samme dag som underskrivelse – en såkaldt ’straks udbetaling’.

Nogle gange afhænger straks udbetalingen af, om underskrivelsen af et lån finder sted i bankens åbningstid.

Det er muligt hos de fleste banker på deres hjemmesider at få oplyst, hvad den forventede udbetalingstid er.

Pengene fra et godkendt og underskrevet forbrugslån vil blive sat ind på kundens NemKonto.

Sådan finder du det bedste forbrugslån for dig

Det bedste lån er en individuel sag. Hvad der kan være det bedste lån for én person, kan være forskellig til en anden person.
Det afhænger af individuelle faktorer omkring hver enkelt kundes privatøkonomi samt ønsker og behov.

Før du ansøger om et forbrugslån kan det være en hjælp at blive afklaret om, hvad der har størst betydning for dig selv i forbindelse med at optage et lån.

 • Er det vigtigste for dig hurtigt at betale dit forbrugslån tilbage og blive gældfri?
 • Et det vigtigste for dig at have luft i din privatøkonomi, mens du afdrager på et lån?

Disse to økonomiske situationer har indflydelse på de månedlige ydelser.

Hvis du ønsker hurtigt at betale dit lån tilbage, vil løbetiden på lånet være kortere. Dette kan betyde højere, månedlige ydelser, som du skal betale for hurtigt at blive gældfri igen.

Hvis du vil bruge længere tid på at afdrage på dit lån, kan du opnå lavere månedlige ydelser, men hvor det vil tage længere tid for dig at indfri din gæld.
Samlet set kan en længere løbetid omkring et lån betyde, at lånet samlet set bliver dyrere for dig.

Det er individuelt, hvilket økonomisk perspektiv man har i forhold til at optage et lån.

Brug af låneberegner

På mange onlinebankers hjemmesider finder du en låneberegner.
Denne kan på nem vis give dig et vejledende billede af, hvad et konkret forbrugslån kommer til at koste dig.

Ved brug af låneberegneren kan du få oplysninger om et låns økonomiske detaljer, så du bedre er i stand til at vurdere, om dette lån er noget for dig.

Det er uforpligtende at anvende låneberegneren, og det er et vejledende redskab, som er nemt at anvende.

 • Indtast dine ønsker i forhold til lånebeløb
 • Angiv den ønskede løbetid
 • Modtag detaljerede oplysninger om lånet omkring forventet rente, månedlige ydelser mv.

Du kan vælge at få oplysninger sendt til dig personligt på din mail, så du har oplysningerne liggende. Herved kan du efter betænkningstid vende tilbage til låneoplysningerne og samtidig få anledning til at drøfte lånet med familie, kæreste eller venner.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at oplysningerne som nævnt er vejledende. Dette betyder, at et forbrugslåns nærmere omstændigheder og økonomiske forhold kan ændre sig i forbindelse med ansøgning om det pågældende lån.

Læg et budget for din privatøkonomi

Når du ansøger om forbrugslån på nettet, er det nemt at bliver fristet. Dog kan det svare sig økonomisk at lave et stykke forberedelsesarbejde, før du låner penge.

Før du ansøger om lån, er det en god hjælp at lægge budget for din privatøkonomi. Dette kan hjælpe dig med at få et konkret overblik over dine muligheder for at betale et lån tilbage.
Når du trækker samtlige udgifter du har (både mad, transport, abonnementer, husleje m.fl.), fra dine indtægter, vil du få indblik i dit månedlige, disponible beløb.

Dermed får du et konkret tal for, hvor mange penge du kan betale hver måned til ydelserne på et lån.

Det er hos flere onlinebanker muligt at hente og downloade en skabelon i Excel-format til brug for selv at foretage budgetlægning.

Forskellige typer af lån der kan optages online

Foruden de populære forbrugslån, findes der andre typer af lån, som har lignende, fleksible karakterer og vilkår. Låneudbyderne på nettet ved, at kunderne forventer og efterspørger lån, som er nemme og effektive at optage.

Derfor findes der andre typer af lån, hvor kunden selv kan bestemme, hvad pengene skal bruges til i privatøkonomien.
Disse lån klassificeres som såkaldte ”usikre lån”, da de samlede omkostninger typisk er meget høje, og hvor løbetiden ofte er begrænset til en kortere perioden (helt ned til 30 dage).

Fælles for disse lån er, at de er hurtige at optage på nettet, hvor der kun skal bruges en mobil eller computer samt NemID.
Derudover adskiller de sig fra forbrugslån ved, at lånebeløbene typisk er lavere beløb (omkring 500 DKK – 15.000 DKK.).

Dette skal du være opmærksom på, når du låner penge

Onlinebanker er virksomheder, der ligesom alle andre firmaer skal tjene penge på deres forretning. Dette gør de blandt andet gennem deres omkostninger på forbrugslån.

Bankerne løber en risiko for hvert lån, de udbyder. Hvis en kunde ikke er i stand til at betale et lån tilbage, vil dette indirekte ’smitte af’ på de øvrige låntagere, da banken skal have sine penge i hus på anden vis.
Dette gør kan de blandt andet gøre gennem renterne eller gebyrerne. De ser gerne på en persons økonomiske situation og vedkommendes betalingsevne influerer på omkostningerne på det lånetilbud, vedkommende får hos en bank.

Det kan umiddelbart virke urimeligt, at banken forskelsbehandler ansøgerne med hensyn til vilkårene på lån. Men dette er både til gode for dig som kunde samt for banken selv.

Hvis en bank i sin kreditvurdering vurderer, at en kunde vil have en dårlig chance for at betale et forbrugslån tilbage, vil de give et tilbud om lån, som derimod matcher ansøgerens betalingsevne.
Herved højnes bankens mulighed for at få sine penge igen, og ansøgeren vil få et tilbud på lån, som vedkommende er i stand til at betale (og risikoen for at få rykkere mindskes og dermed risikoen for at få en betalingsanmærkning).

Kontakt til låneudbydere

Langt de fleste danske låneudbydere på nettet giver kunderne mulighed for at kontakte dem enten gennem mail, chat eller telefon.

Deres kundeservice og kunderådgivning eksisterer af en grund.
Det er i bankens interesse at hjælpe forbrugere af lån og potentielle kunder med at sammensætte det bedste forbrugslån for hver enkelt person.

Der kan være god hjælp at hente ved at kontakte en onlinebank omkring et lån. Den personlige rådgivning er en service og en mulighed, der kan hjælpe dig med at blive afklaret om vigtige, praktiske omstændigheder, som har betydning for dig.

Hvis det er første gang, du står overfor at låne penge, er det helt naturligt, at der er mange både praktiske og økonomiske spørgsmål, som presser sig på.

På bankernes hjemmeside kan du ofte finde en FAQ, hvor banken giver svar på en række af de mest stillede spørgsmål i forbindelse med optagelse af lån.

Dog kan det være en afklarende hjælp at få personlig vejledning forud for ansøgning om et forbrugslån.

Vær åben omkring dine ønsker overfor at optage et lån

Ligesom det kan være en hjælp for dig at kontakte låneudbydere, som kan give dig vejledning, er der også hjælp at hente i dit netværk af venner og familie.

Ved at snakke omkring lån med personer, som kender dig, kan de stille dig relevante spørgsmål, som du måske ikke selv havde overvejet.

Det at låne penge har stor betydning for din privatøkonomi og dermed din dagligdag. Og det er vigtigt, at du gør dig flest mulige tanker omkring et lån, så du bedst muligt kan finde og skræddersy det forbrugslån, som passer til dig og din situation i livet.

At snakke med andre, som kender til at have lån, kan have en værdi for dig som førstegangs låner. Hermed kan du høre om, hvad der er vigtigt i forbindelse med at optage et lån og hvilke betragtninger andre har gjort sig forud for at ansøge om lån også trods RKI registrering.

Sådan opnår du et godt forbrugslån til dine forventninger

Der er ingen tvivl om, at valg af forbrugslån hænger sammen med muligheden for at få det billigste lån. Der er flere faktorer, der spiller ind på at opnå det billigst mulige lån for dig.
Des hurtigere optagelsen af et forbrugslån skal foregå, des større er risikoen for, at du kommer til at optage et dyrt lån. Der er flere fordele at hente ved at gøre et godt forarbejde og undersøge dine muligheder.

 • Hav god tid til at undersøge markedet af låneudbydere
 • Læg budget for din privatøkonomi
 • Indhent flere tilbud på lån og sammenlign dine muligheder
 • Vær grundig og undersøg både engangsomkostninger samt tilbagevendende omkostninger
 • Vær opmærksom på din økonomiske situation ift. det tilbud om lån du har fået

Et tilbud om lån baseres på bankens kreditvurdering af dig. Des større risiko en bank løber i forhold til at låne dig penge, des dyrere bliver et lån for dig.

Forbrugslånet – et samlet overblik

 • Forbrugslånet er populært som følge af dets fleksible vilkår
 • Det er effektivt og sikkert at låne penge online med brug af dit NemID
 • Alle kan optage et forbrugslån, når de opfylder bestemte krav ift. alder og økonomi
 • Ansøgningsproceduren er en overskuelig proces, der indeholder personlige oplysninger
 • Med NemID slipper du for at indsende fysiske dokumenter til brug for kreditvurderingen
 • Du kan forvente at få pengene udbetalt seneste 1 – 2 hverdage efter underskrivelse af lån
 • Det er en god idé at lægge budget for din privatøkonomi, før du optager et forbrugslån
 • Det har betydning for dine lånemuligheder, at du er grundig i dine ansøgninger om lån

Det er en god idé at sammenligne flere tilbud om lån for at finde det bedste og billigste.