En af de helt gamle drenge i klassen, når vi snakker banker og sparekasser. Faktisk er det den ældste med rødder der kan spores helt tilbage til år 1824. Banken har sin oprindelse i det Nordjyske område, og startede med at det var i Aalborg den første filial kom til verden under navnet Bye og Omegns Sparekasse. Den blev stiftet på Kjellerups købmandsgård den 12 maj 1824. I 1967 fusionerede den med en af deres store konkurrenter Landbosparekassen, og fik navnet Sparekassen Nordjylland. Dette blev et stærkt makkerpar, og gennem flere fusioner op gennem 70’erne blev det så til at man i 1993 kunne overtage resterne af Himmerlandsbanken i Hobro.

i år 2000 skiftede man så navn fra Sparekassen Nordjylland til det nuværende navn Spar Nord, og herfra begyndte banken at brede sig ud med filialer til resten af det danske land. Banken er i dag Danmarks 5. største bank, der beskæftiger knap 1.600 medarbejdere, og servicere ca 400.000 kunder fordelt på 49 filialer.

Hvad kan Spar Nord så tilbyde dig som kunde?

Så enhver anden bank i dagens Danmark, så er verden jo sådan indrettet at man ikke kun kan være en fysisk bank med filialer, men det kræver også at man er gået med på at være en digital bank. Det er Spar Nord også, samt at de har alle deres filialer rundt omkring i Danmark. Banken tilbyder mange fordele og services for sine kunder, og deres kundeservice har ry for at være helt i top. Det er nu ikke fordi Spar Nord har noget helt specielt at tilbyde deres kunder, der ligger deres udbydelse af lån, opsparinger og des lige på samme niveau som mange andre banker, men Spar Nord kan måske så bryste sig med at de ikke har været indblandet i store skandaler som mange af de andre store banker i Danmark.

Som kunde i Spar Nord, så kan du få tilbudt services som:

 

Daglig økonomi

Mastercard
Basal Betalingskonto
Basal Indlånskonto
Betalinger fra udlandet
Betalinger til udlandet
Bolig- og Uddannelseskonto
Budgetkonto
Børneopsparing
Børnebørnskonto
Forvaltning
Indsigelse på korttransaktioner
Klassekonto
Konfirmandkonto
Lønkonto
Rejsevaluta
Stjernekonto
StjernePLUS
Studiepakke
Young Money
Mastercard Debit
VISA/Dankort

Lån & kredit

Andelsboliglån
Billån
Boliglån
Byggekredit
F-kort+ og RenteMax+
Friværdikonto
KundeKroner
Kredit
Lån
Spar Nord Mit Lån
Prioritetslån
Realkreditlån

Pension

Aldersopsparing
Letsikring af barn ved død
Letsikring af indtægt ved pension
Letsikring ved død
Letsikring ved kritisk sygdom
Letsikring ved sygdom
Ratepension

Investering

Formuerådgivning
Stjerneinvest Fri
Investering i puljer
Aktiesparekonto
Darwin
Private Banking
Stjerneinvest AKK
Stjerneinvest Forvaltningsmidler

Investering

Formuerådgivning
Stjerneinvest Fri
Investering i puljer
Aktiesparekonto
Darwin
Private Banking
Stjerneinvest AKK
Stjerneinvest Forvaltningsmidler

Som du kan se har Spar Nord et bredt udvalg at tilbyde sine kunder. Meget af det kan skræddersys til hvilke behov du end måtte have, men selvfølgelig kræver det at der er nogle krav fra bankens side af også, som gør at de er mere villige til at forhandle med dig.
Når man kommer som kunde, så er det oftest fordi man har nogle ønsker til at låne eller investerer nogle penge. Vi har her kigget lidt nærmere på hvilke låne muligheder du har i Spar Nord.

Som Stjernekunde eller StjernePLUS-kunde og ejer af en andelsbolig kan du belåne din bolig i Spar Nord. Vi blander os ikke i, hvad du bruger pengene til. Det er op til dig, om du forbedrer boligen eller indfrier anden gæld eller bruger pengene på noget helt tredje. Et andelsboliglån løber i maksimalt 30 år, hvor de 10 år kan gøres afdragsfrie.

Nye biler er sikre, pålidelige, økonomiske og miljøvenlige. Derfor kan der være flere gode grunde at skifte bilen ud, inden den når reparationsalderen. Er du på udkig efter ny eller nyere bil, er vi klar til at hjælpe med finansiering, lånebevis og en beregning af den samlede økonomi. Vi kan også give et tilbud på en bilforsikring, hvor der er fokus på tryghed til den rigtige pris.

Et boliglån kan du bruge i forbindelse med køb af privat bolig eller til finansiering af istandsættelser og byggeprojekter. Boliglånet oprettes altid med pant i din ejerbolig. Du har mulighed for at få lånet med afdragsfrihed i op til 10 år. Den maksimale løbetid på et boliglån er 30 år.

Når du bygger nyt eller bygger om, kan du få brug for en kredit til at betale udgifterne, mens byggeriet står på. Til det kan du etablere en byggekredit med en løbetid på 6-12 måneder. Det er en kortsigtet finansiering, der giver dig økonomisk råderum til byggeriet er færdigt, og den endelige finansiering falder på plads.

Vil du have mere ud af din boligøkonomi? Drømmer du om at blive boende i din bolig i mange år endnu? Så får du nu nogle helt nye fleksible muligheder. F-kort+ og RenteMax+ er realkreditlån fra Totalkredit, som giver dig masser af fleksibilitet, hvis du har stor friværdi i din bolig – og en stærk økonomi. Du kan låne op til 75% af din boligs værdi. Og når din bolig er belånt med højst 60 %, kan du vælge afdragsfrihed i helt op til 30 år i alt.

 

Med en friværdikonto får du en stor og billig kassekredit med sikkerhed i din ejerbolig. Kredittens størrelse afhænger udelukkende af størrelsen på din boligs friværdi.

KundeKroner er en kontant fordel for dig, som er kunde med et realkreditlån i Totalkredit. Konceptet er simpelt – Når det går godt i Totalkredit, kommer der overskud til Forenet Kredit – et overskud som du kan få glæde af i form af KundeKroner.

Når Totalkredits ejer, Forenet Kredit, modtager udbytte, vil de helt frem til december 2020 give et årligt tilskud til Totalkredit, som Totalkredit giver videre til kunderne. Det er den kontante fordel ved at være kunde i Totalkredit, der er ejet af en forening af kunder.

Du kan få KundeKroner, når du har et privat realkreditlån i Totalkredit gennem dit pengeinstitut. Det er en fordel for dig som kunde, fordi det overskud, der genereres fra bl.a. Totalkredit, kommer dig til gode som kunde. Totalkredit er det eneste realkreditselskab, som giver penge tilbage til boligejerne. Og det er målet, at der også fremover vil komme flere KundeKroner til dig hvert år. Du kan læse mere om hvad kundekroner er her.

 

Med en kredit kan du handle, når muligheden byder sig, og du kan hæve og sætte ind, når det passer dig. Du kan se alt om renter og priser i Spar Nords prisinformation.

Specielt for Stjernekunder og StjernePLUS-kunder

Er du Stjernekunde eller StjernePLUS-kunde kan du – hvis din økonomi tillader det – få en kredit på op til 50.000 kr. til lav rente. Kreditten oprettes uden gebyrer.

Hvis du allerede ved, hvad du har brug for, kan vi hurtigt udarbejde aftalen og udbetale pengene. Hvis du venter på et godt tilbud, kan du få udarbejdet et lånebevis, så aftalen er klar på forhånd, når tilbuddet byder sig.

Ekstra fordele for Stjernekunder og StjernePLUS-kunder

Er du Stjernekunde eller StjernePLUS-kunde, betaler du en lavere rente. Du kan se alt om renter og priser i Spar Nords prisinformation.

Hos Spar Nord har du også mulighed for at lave et mindre forbrugslån, hvor der ikke er så mange krav til dig, for at du kan optage et lån. Du kan læse mere her om hvad Mit Spar Nord Lån er for noget

Prioritetslån er et boliglån med sikkerhed i din ejendom. Det giver dig en attraktiv rente og masser af frihed.

Hvem kan få et Prioritetslån?

Prioritetslån tilbydes nye og eksisterende Stjernekunder og StjernePLUS-kunder til finansiering af ejerboliger inden for belåningsværdi 0-80 % og fritidshuse inden for belåningsværdi 0-75 % klassificeret som normalejendom eller liebhaveri. Prioritetslån etableres med direkte pant. Renten er variabel i forhold til CITA 3 mdr. Prioritetslån tilbydes med op til 30 års løbetid og op til 10 års afdragsfrihed. Minimum lånestørrelse er 100.000 kr. Spar Nord Prioritet tilbydes ikke til finansiering af grunde, nybyggeri (forhåndslån) og om- og tilbygning (forhåndslån).

Fire fordele ved prioritetslån:

 1. Giver dig frihed og fleksibilitet i din boligøkonomi. Du kan låne op til 80 % af din boligværdi.
 2. Du har mulighed for at tilknytte en indlånskonto med høj rente. Jo mere der står på kontoen, jo mindre betaler du reelt i rente på dit lån.
 3. Når du har overskud på din indlånskonto, bliver du direktør i din egen lille bank. Du kan altså bevilge dig selv billigere lån til ny bil, en fritidsbolig eller hjælpe din børn med lån til studier eller ophold i udlandet.
 4. Du bestemmer selv: Det er 100 % dig, der bestemmer, hvad du bruger dit overskud til.

Realkreditlånet er typisk det største lån, du som boligejer kan optage, da lånet kan finansiere op til 80 % af din ejendoms eller 75 % af din fritidsboligs kontantværdi. Realkreditlån er den billigste måde at finansiere din bolig på.

Realkreditlån med fast rente

Et fastforrentet lån er for dig, som gerne vil kende renten i hele lånets løbetid, uanset om der sker ændringer på lånemarkedet. Eneste variable element er dermed bidragssatsen, som du betaler til dit realkreditinstitut. Et fastforrentet lån kan altid indfries til markedskursen eller til kurs 100, hvilket betyder, at du i hele lånets løbetid har mulighed for at konvertere og udnytte mulighederne for lavere ydelse eller hurtigere tilbagebetaling. På grund af den generelle renteudvikling er fastforrentede lån lige nu historisk billige. Du har mulighed for at vælge afdragsfrihed i op til 10 år.

Realkreditlån med variabel rente

Rentetilpasningslån
Med et rentetilpasningslån, får du et lån med variabel rente, men med mulighed for at låse renten fra 1 til 10 år.

F-kort
Med et F-kort lån, får du et lån med variabel rente og et lån med hurtig tilpasning til det aktuelle renteniveau med halvårlig renteregulering.

Renten på et variabelt forrentet lån er lige nu lavere end renten på et fastforrentet lån, men lånet indebærer til gengæld risikoen for højere rente og ydelse ved kommende rentefastsættelser. Et variabelt forrentet lån kan være dyrere at konvertere end et fastforrentet lån. For de nævnte lånetyper gælder, at du har mulighed for at vælge afdragsfrihed i op til 10 år.

 

Som du kan se i fanebogen oppe over, så arbejder Spar Nord Bank med 2 kundebegreber, nemlig Stjernekunde eller StjernePLUS kunde. Begge dele giver en række fordele, hvor StjernePLUS klart er den som giver den største og mest lukrative form for besparelser.

For at kunne komme i betragtning til nogen af disse fordelsprogrammer, så ligger der nogle få krav fra Spar Nord Bank. Disse er gældende for begge fordelsprogrammer, dog vil du længere nede i teksten kunne finde de ekstra krav som der vil være til at blive StjernePLUS kunde.

De fælles krav til at kunne blive fordelskunde i Spar Nord Bank er:

 • har givet tilladelse til, at Spar Nord Bank må kontakte husstanden med e-post, fx mails, sms, mms, (notifika- tioner, push beskeder og widgets), sende husstanden brev og ringe om finansielle produkter/tjenesteydelser, kampagner, konkurrencer og markedsføring, også via apps, sociale medier og andre digitale kanaler
 • har NemKonto i Spar Nord Bank
 • har en aktiv netbankaftale i Spar Nord Bank
 • modtager udskrifter fra Spar Nord Bank i e-Boks
 • har kort i Spar Nord Bank – fx Dankort, Visa Dankort eller MasterCard Debit

Opfylder du og din familie disse krav, så er du allerede Stjernekunde hos Spar Nord Bank, men vil du have yderligere fordele, så skal du opnå at blive StjernePLUS kunde.

StjernePLUS kunde, hvordan bliver jeg det?

I Spar Nord har men et fordelsprogram kaldet StjernePLUS, og det er for de kunder som enten har lånt mange penge , eller har et et større indestående i banken. Der er flere måder at opgøre hvordan man kan blive StjernePLUS kunde, de oplistede krav kan de se herunder, samt du kan se hvilke fordele du kan opnå ved at være fordelskunde med StjernePLUS.

Er jeg StjernePLUS kunde?

For at kunne opnå status af StjernePLUS kunde hos Spar Nord, så skal du have minimum 3 ud af 5 som følgende:

 • Billån, lån og kredit
  Du skal have et samlet billån, lån, eller træk på kredit på minimum 100.000kr i Spar Nord Bank
 • Boliglån
  Du skal have et Boliglån og træk på boligkredit på minimum 100.000 kr. i Spar Nord Bank eller realkreditfinansiering hos Totalkredit og DLR
 • Pension
  Du skal have en pensionsopsparing på minimum 100.000 kr. eller 2 personforsikringer hos Letpension
 • Forsikring
  Forsikringsengagement bestående af minimum indboforsikring og to privatforsikringer tegnet hos Privatsikring og/eller Købstædernes forsikring.
 • Investering
  Investering på minimum 100.000 kr. opgjort som værdien af husstandens samlede indestående i Spar Nord Bank samt værdien af frie depoter i Spar Nord Bank. Eksklusiv børns opsparing.

Så hvis du kan opnå 3 af de 5 kriterier, så kan du blive StjernePLUS kunde i Spar Nord Bank. Fordelsprogrammet giver en lang række fordele, hvor det i sidste ende er penge du sparer. Så er du kunde i Spar Nord Bank, så kan det nemt være en fordel for dig at kunne opnå status af StjernePLUS. Som sagt så er fordelene mange, og du kan her nedenunder så de mange fordele det giver dig at være StjernePLUS kunde.

Hvilke fordele opnår jeg så?

Som fordelskunde i Spar Nord Bank, så er der nogle økonomiske fordele at opnå, jo mere du har af engagement i banken. Hvad enten det er lån eller opsparring/investering.

Som Stjernekunde kan du opnå følgende fordele:

Kredit

Stjernekunder får automatisk stillet en kredit på minimum 50.000 kr. til rådighed i henhold til særskilt aftale med banken.

Gebyrfri hverdag

Stjernekunder er fri for smågebyrer i hverdagen. Det gælder både for brug af kort og netbank, men også for valutaveksling.

Særlige indlåns- og udlånsprodukter

Stjernekunder tilbydes en række særligt fordelagtige produkter.

Personlig rådgiver

Stjernekunder har altid en personlig rådgiver i banken.

StjernePLUS

De samme fordele som gør sig gældende for Stjernekunder, gør sig også gældende for StjernePLUS kunder. Men her er der mere at hente, både af services, men bestemt også på den økonomiske side.


Mastercard Gold til 0 kr.

Spar årligt gebyr på 895 kr. om året på Mastercard Gold og få Priority Pass

Rentefri kredit

Gratis kredit på 50.000 kr. i op til 45 dage med Mastercard Gold

Rejseforsikring – verdensdækning

En af markedets bedste rejseforsikringer med verdens dækning

Rejseforsikring – for hele familien

Omfatter kortholder og medrejsende familie samt børn under 24 år på egne ferierejser

Rejseforsikring – bagageforsikring

Er bagagen forsinket mere end 3 timer, er du dækket med op til 3.000 kr. pr. person

Loungeadgang – Priority Pass

Adgang til 1.200 eksklusive lounges i hele verden med Priority Pass

Købsforsikring

Omfatter tyveri og pludselig skade i 90 dage fra købsdatoen

Prissikring

Dækker prisforskel over 250 kroner, hvis du finder en vare til lavere pris (i en tilsvarende butik) inden for 90 dage

Udvidet reklamationsret

3 års ekstra reklamationsret på elektriske indkøb over 1.000 kroner

 

Som du kan se, følger der en lang række fordele med når du er kunde i Spar Nord Bank. På deres hjemmeside, kan du læse meget mere om dette, og også om hvordan du bliver kunde hos dem.

Men udover at være enten Stjerne- eller StjernePLUS kunde hos Spar Nord Bank, så tilbyder de en lang række muligheder for dig som kunde.

det første vi har koncentreret os om er deres lånemuligheder, og her følger der mange forskellige former for lånemuligheder. du kan se dem alle herunder.

 

Som Stjernekunde eller StjernePLUS-kunde og ejer af en andelsbolig kan du belåne din bolig i Spar Nord. De blander sig ikke i, hvad du bruger pengene til. Det er op til dig, om du forbedrer boligen eller indfrier anden gæld eller bruger pengene på noget helt tredje. Et andelsboliglån løber i maksimalt 30 år, hvor de 10 år kan gøres afdragsfrie.
Nye biler er sikre, pålidelige, økonomiske og miljøvenlige. Derfor kan der være flere gode grunde at skifte bilen ud, inden den når reparationsalderen. Er du på udkig efter ny eller nyere bil, er Spar Nord Bank klar til at hjælpe med finansiering, lånebevis og en beregning af den samlede økonomi. De kan også give et tilbud på en bilforsikring, hvor der er fokus på tryghed til den rigtige pris.
Et boliglån kan du bruge i forbindelse med køb af privat bolig eller til finansiering af istandsættelser og byggeprojekter. Boliglånet oprettes altid med pant i din ejerbolig. Du har mulighed for at få lånet med afdragsfrihed i op til 10 år. Den maksimale løbetid på et boliglån er 30 år.
Når du bygger nyt eller bygger om, kan du få brug for en kredit til at betale udgifterne, mens byggeriet står på. Til det kan du etablere en byggekredit med en løbetid på 6-12 måneder. Det er en kortsigtet finansiering, der giver dig økonomisk råderum til byggeriet er færdigt, og den endelige finansiering falder på plads.
Vil du have mere ud af din boligøkonomi? Drømmer du om at blive boende i din bolig i mange år endnu? Så får du nu nogle helt nye fleksible muligheder. F-kort+ og RenteMax+ er realkreditlån fra Totalkredit, som giver dig masser af fleksibilitet, hvis du har stor friværdi i din bolig – og en stærk økonomi. Du kan låne op til 75% af din boligs værdi. Og når din bolig er belånt med højst 60 %, kan du vælge afdragsfrihed i helt op til 30 år i alt.
Med en friværdikonto får du en stor og billig kassekredit med sikkerhed i din ejerbolig. Kredittens størrelse afhænger udelukkende af størrelsen på din boligs friværdi.
KundeKroner er en kontant fordel for dig, som er kunde med et realkreditlån i Totalkredit. Konceptet er simpelt – Når det går godt i Totalkredit, kommer der overskud til Forenet Kredit – et overskud som du kan få glæde af i form af KundeKroner.

Når Totalkredits ejer, Forenet Kredit, modtager udbytte, vil de helt frem til december 2020 give et årligt tilskud til Totalkredit, som Totalkredit giver videre til kunderne. Det er den kontante fordel ved at være kunde i Totalkredit, der er ejet af en forening af kunder.

Du kan få KundeKroner, når du har et privat realkreditlån i Totalkredit gennem dit pengeinstitut. Det er en fordel for dig som kunde, fordi det overskud, der genereres fra bl.a. Totalkredit, kommer dig til gode som kunde. Totalkredit er det eneste realkreditselskab, som giver penge tilbage til boligejerne. Og det er målet, at der også fremover vil komme flere KundeKroner til dig hvert år.

Med en kredit kan du handle, når muligheden byder sig, og du kan hæve og sætte ind, når det passer dig. Du kan se alt om renter og priser i Spar Nords prisinformation.

Specielt for Stjernekunder og StjernePLUS-kunder

Er du Stjernekunde eller StjernePLUS-kunde kan du – hvis din økonomi tillader det – få en kredit på op til 50.000 kr. til lav rente. Kreditten oprettes uden gebyrer.

Hvis du allerede ved, hvad du har brug for, kan Spar Nord Bank hurtigt udarbejde aftalen og udbetale pengene. Hvis du venter på et godt tilbud, kan du få udarbejdet et lånebevis, så aftalen er klar på forhånd, når tilbuddet byder sig.

Ekstra fordele for Stjernekunder og StjernePLUS-kunder

Er du Stjernekunde eller StjernePLUS-kunde, betaler du en lavere rente.

Prioritetslån er et boliglån med sikkerhed i din ejendom. Det giver dig en attraktiv rente og masser af frihed.

Hvem kan få et Prioritetslån?

Prioritetslån tilbydes nye og eksisterende Stjernekunder og StjernePLUS-kunder til finansiering af ejerboliger inden for belåningsværdi 0-80 % og fritidshuse inden for belåningsværdi 0-75 % klassificeret som normalejendom eller liebhaveri. Prioritetslån etableres med direkte pant. Renten er variabel i forhold til CITA 3 mdr. Prioritetslån tilbydes med op til 30 års løbetid og op til 10 års afdragsfrihed. Minimum lånestørrelse er 100.000 kr. Spar Nord Prioritet tilbydes ikke til finansiering af grunde, nybyggeri (forhåndslån) og om- og tilbygning (forhåndslån).

Fire fordele ved prioritetslån:

 1. Giver dig frihed og fleksibilitet i din boligøkonomi. Du kan låne op til 80 % af din boligværdi.
 2. Du har mulighed for at tilknytte en indlånskonto med høj rente. Jo mere der står på kontoen, jo mindre betaler du reelt i rente på dit lån.
 3. Når du har overskud på din indlånskonto, bliver du direktør i din egen lille bank. Du kan altså bevilge dig selv billigere lån til ny bil, en fritidsbolig eller hjælpe din børn med lån til studier eller ophold i udlandet.
 4. Du bestemmer selv: Det er 100 % dig, der bestemmer, hvad du bruger dit overskud til.

Realkreditlånet er typisk det største lån, du som boligejer kan optage, da lånet kan finansiere op til 80 % af din ejendoms eller 75 % af din fritidsboligs kontantværdi. Realkreditlån er den billigste måde at finansiere din bolig på.

Realkreditlån med fast rente

Et fastforrentet lån er for dig, som gerne vil kende renten i hele lånets løbetid, uanset om der sker ændringer på lånemarkedet. Eneste variable element er dermed bidragssatsen, som du betaler til dit realkreditinstitut. Et fastforrentet lån kan altid indfries til markedskursen eller til kurs 100, hvilket betyder, at du i hele lånets løbetid har mulighed for at konvertere og udnytte mulighederne for lavere ydelse eller hurtigere tilbagebetaling. På grund af den generelle renteudvikling er fastforrentede lån lige nu historisk billige. Du har mulighed for at vælge afdragsfrihed i op til 10 år.

Forsikringer og Pension

Som noget ekstra ordinært så tilbyder Spar Nord Bank også deres kunder at de kan samle forsikringer og pensioner i samme selskab.

Dette giver dig endnu bedre vilkår, og mulighed for besparelser, når du kan samle det hele under et tag. det er ikke sikkert det er Spar Nord der tilbyder det hele, men så er det i samarbejde med nogle af deres partnere det blvier gjort. Det hele for at give kunden de bedste forudsætninger for at få nogle bedre rammer, samt at det samlede tilbud giver mulighed for ret store besparelser.

Spar Nord Bank ubyder i samarbejde med Privatsikring, som er et 100% ejet selskab af Codan Forsikring, stort set alle typer af forsikringer. Det gælder både bil-, hus-, indbo forsikringer samt ulykkes- og lønsikringer.

Som noget specielt så tilbyder Spar Nord Bank dig en lønsikring. Med den er du sikret 80% af din nuværende løn, i tilfælde af du skulle blive arbejdsløs. Du kan læse meget mere om lønsikring generelt her.