NemId er en elektronisk måde du kan verificere overfor andre hvem du er. Det er kun dig der kender dit login, og det er kun dig der har det matchende nøglekort. Det er de færreste i dag som ikke har et NemID. Det bruger du blandt andet til at logge ind i din netbank, men og til din e-boks bliver det brugt.

NemID er en nem og hurtig løsning, og her i 2018, er der tilmed kommet en App, som gør det endnu hurtigere at bruge NemID. Nu kan du gøre det helt uden brug af nøglekortet.

Havde vi ikke NemID, så var det en anden løsning vi skulle bruge til at verificere vores godkendelse i form af en underskrift. Dette kunne være en meget langsommere løsning, som vi tidligere brugte, nemlig den fysiske form, nemlig papir og postvæsenet. En meget mindre sikker måde at håndtere tingene på, så derfor er NemID en meget mere sikker og hurtig løsning til gavn for alle.

Lån penge med NemID

Det er nu også muligt at låne pengei et lånefirma, og underskrive med NemID. Det sikre dig at du hurtigere kan få de penge du har lånt ind på din konto. For nu skal der ikke sendes papirer frem og tilbage mellem lånefirmaet og dig. Nu kan de verificere hvem du er, og derved sparer en masse tid. Det kommer både lånefirmaet, som sparer en masse administrationsomkostninger, og dig til gode, som sparer tiden hvor posten skal nå hen til de rette hænder.

Det er dog ikke alle lånefirmaer der har investeret så de kan bruge NemID som verifikationskilde, så der foregår det på den noget mere gammeldags måde med at sende det med postvæsenet. Dette forringer muligheden for at du hurtigt kan få lånet til din disposition.

Hvilken slags lån kan du bruge NemID til?

Der er næsten ingen grænser for hvilken slags lån du kan bruge NemID til. Så længe lånevirksomheden har mulighed for at verificerer hvem du er, så kan de bruge det som en underskrift, hvorved processen med at låne pengene bliver væsentligt forkortet, og du derved får rådighed over pengene langt hurtigere end tidligere.

Hvem tilbyder så lån via NemID?

I dag er det de fleste banker og lånevirksomheder som tilbyder at underskrive med NemID. At skrive en liste over de banker og lånevirksomheder, som gør brug af det, vil blive forældet ret hurtigt. Der sker hele tiden ny udvikling indenfor dette område, så jo nemmere det bliver jo flere vil gøre brug af det.

Hvad kan NemID ellers bruges til?

I din netbank er det meget brugt at man godkender en proces med NemID. Det kan være alt fra en transaktion mellem 2 konti, til oprettelse af en ny konto. Det kan også bruges ved et bankskifte. Her kan du trygt gøre brug af NemID til dette formål, og du kan læse mere her om hvor nemt det er at skifte bank, og hvor mange penge du kan spare ved det.

NemID bruges også til login ved mange forskellige virksomheder. Det kan være på din læges hjemmeside at du bruger NemID, når du skal forny en recept. Eller det kan være når du logger ind i din E-boks for at se beskeder fra det offentlige af. Borger.dk gør også flittigt brug af NemID, og det er næsten umuligt at få noget information på Borger.dk, hvis ikke du er logget ind med et NemID.

NemID bliver mere og mere udbredt, og jo nemmere det bliver at bruge, jo mere vil vi som forbrugere også bruge det.

Krav til brug af NemID

For at kunne få et NemID, så er der nogle få krav du skal opfylde. Disse krav er ufravigelige, og opfylder du dem ikke, så er det nærmest umuligt at få et NemID.

Karvene til at kunne få et NemID er:

  • Du skal være fyldt 15 år
  • Kunne opfylde legitimationskravene
  • Have et dansk CPR-nummer

Hvad er et legitimationskrav?

Det er ret simpelt at svare på, da det er en dokumentation, hvorpå der er et vellignende billede af dig.

Der findes mange former for billede legitimation, dog må det ikke være et udløbet.

  • Pas udstedt af offentlig myndighed i hjemlandet
  • Nationalt kørerkort udstedt i et EU/EØS land, Grønland eller Færøerne
  • NATO-pas
  • Forsvarets identitetskort (DK)
  • Politilegitimationskort (DK)
  • Opholdstilladelse udstedt i DK med billede på
  • Danske pengeinstitutters ID-kort

Fremgår dit CPR-nummer ikke tydeligt af billede legitimationen, skal du kunne fremvise en anden form for legitimation hvoraf dit CPR-nummer tydeligt fremgår.