Overvejer du at lease en bil? Og er du ikke sikker på prisen? Så kan du få hjælp her. Rigtig mange mennesker vil faktisk gerne lease, og endnu flere kunne drage fordel af det, selvom de ikke er klar over det. Grunden til dette er, at mange tror, at det er super dyrt at lease, men sådan er virkeligheden faktisk ikke altid. Her kan du få nogle konkrete råd og tal, så du kan få et realistisk forhold til det at lease.

Leasing priser i dag

I de sidste par år er det blevet lidt sværere at give et specifikt svar på, hvor meget det faktisk koster at lease en bil. Den største grund til dette er, at mulighederne er blevet mange flere. For i dag kan du vælge imellem utallige bilmodeller og størrelser.

Dette har også ført til, at der er kommet rigtig stor efterspørgsel på de helt små bybiler. Disse er dog også de billigste at lease. Du kan for eksempel lease en lille Peugeot model til omkring 1.800 kroner om måneden. Hvis du vil lease en lidt større bil – for eksempel en Passat, så koster det omkring 3.600 kroner om måneden. Begge disse to tal er fundet ud fra at tage gennemsnittet fra forskellige sider, og dette vil være prisen, hvis man vil køre 15.000 kilometer om året. Hvis man derimod vil køre 20.000 kilometer om året i en lille Peugeot, så er prisen omkring 2.000 kroner hver måned.

Der findes dog også en førstegangsydelse, når du skal lease, og denne samt meget andet, kan du læse om herunder.

Gode råd til leasing

Her giver vi dig et par gode råd til leasing, så hvis du overvejer, om dette er en løsning for dig, så kan du blive inspireret og finde hjælp.

#1 Førstegangsydelse

Førstegangsydelsen på leasing kan være et fremragende alternativ, hvis du ikke har 20% til udbetaling af en ny bil. Der er dog én stor forskel – du får ikke denne ydelse tilbage.

For det meste kan du finde små biler, som du kan lease ved at betale mellem 3.000 og 5.000 kroner i førstegangsydelse. Der findes dog også større modeller, hvor det koster langt mere første gang.
Vores råd lyder på, at du skal være opmærksom på, at dette ikke er penge, som du får tilbage, og dette skal du huske, når du vælger bil.

#2 Bilmodel

Når man køber en bil, så kan man ofte forhandlede omkring ekstraudstyr, så man føler, at man får en god handel. Herudover kan dette bringe ekstra værdi til bilen, når man engang skal sælge den igen. Dette er dog ikke tilfældet, når det handler om leasingbiler. Hvis du vil have ekstraudstyr i din leasingbil, så kan dette få den samlede pris i leasingperioden til at stige.
Du skal altså være opmærksom på, hvordan tilvalget af ekstraudstyr påvirker prisen.

#3 Antal kilometer

Når man taler om leasing og antal kilometer, så taler man blandt andet om under- og overkørte kilometer. Når du laver en leasingaftale, så vil I blive enige om et antal kilometer – som regel er det 15.000 kilometer.

Det kan dog ikke betale sig for dig at køre hverken meget mere eller meget mindre end det aftale antal kilometer. Her er grunden.

Hvis du kører for mange kilometer

Hvis du kører flere kilometer, end hvad aftalen tillader, så vil du opleve, at du skal betale en ekstra pris pr. kilometer, som du kører for meget. Denne kilometerpris vil ofte være relativt høj, og derfor kan det koste dig dyrt.

Læs også, hvornår giver det mest mening af lease

Hvis du ikke kører langt nok

Hvis du har en leasingaftale, der siger, at du må køre 15.000 kilometer, så er det ikke sikkert, at du kan spare penge ved blot at køre 10.000 kilometer. Det er nemlig ikke alle aftaler, som tillader, at du får penge retur.
Alt i alt lyder vores råd omkring antal kilometer på, at du bør prøve at ramme det aftale kilometerantal så præcist som muligt.

#4 Tilbagelevering

Når leasingperioden er overstået, hvilket ofte er efter 36 måneder, så skal du levere bilen tilbage igen. Der står desværre ikke en bilforhandler klar med en pose penge til dig, når du kommer. Du kan derimod ofte opleve at skulle betale for eventuelle skader (for eksempel ridser i lakken). FDM har lavet en undersøgelse, der viser, at det ofte koster mellem 3.000 og 5.000 kroner at levere en leaset bil tilbage til forhandleren.

Du kan læse meget mere om leasing her. Du kan også læse meget mere om emnet hos FDM.

Kilde: https://fdm.dk/alt-om-biler/kob-leasing-salg/kob-eller-leasing/hvad-koster-leasingbilen-dig