Nogle leaser og andre køber. Men hvornår giver den enkelte løsning egentligt mening? Her på siden kan du læse om, i hvilke tilfælde du bør lease og i hvilke tilfælde, det giver bedre mening at købe en bil.

Herudover giver vi dig nogle gode råd til, hvad du skal tænke over, inden du vælger den ene eller den anden løsning.

I dette tilfælde bør du købe frem for at lease

Som hovedreglen kan man sige, at du bør købe en bil, hvis:

  • Du planlægger at beholde bilen i mere end 3-4 år
  • Du ønsker frihed til at vælge selv

At købe en bil er en investering. Og denne investering er som regel bedst givet ud, når du har denne i lang tid. Derfor lyder det mest almindelige råd på, at du bør købe, hvis du regner med at have bilen i mere end 3 år.

Herudover bør du også fravælge leasing, hvis du ønsker den ultimative frihed. Når du køber en bil, kan du helt selv bestemme, hvor langt du kører, hvor længe du vil have den, og hvor meget du vil betale af på lånet. Dette er mindre fleksibelt med en leasingbil.

Endnu en grund til at købe er, at du selv kan vælge ekstraudstyr samt finansieringsplan, hvilket blot er endnu to argumenter for den øgede frihed.

I dette tilfælde bør du lease

Der er dog også mange tilfælde, hvor det giver mening at lease fremfor at købe. Men hvornår er det? Her er nogle af fordelene ved at lease:

  • Du har en garanti for service i hele perioden
  • Du vil ofte have en lav udbetaling på bilen
  • Der er færre uforudsete omkostninger
  • Du kan selv vælge, hvilken bil du vil lease

Dette er nogle af fordelene. Ud fra det kan vi blandt andet sige, at du bør lease, hvis du skal bruge en bil i en periode, der er forholdsvis kort – eller ynder at skifte bil ofte. Du kan også drage fordel af at lease, hvis du gerne vil undgå at have store uforudsete omkostninger, som sagtens kan opstå, hvis du vælger at købe. Herudover sparer du penge på førstegangsydelsen.

Du kan læse mere om leasing ved at klikke her.

Gode råd, som du bør overveje

Ligegyldigt hvad du vælger, så ønsker vi at give dig nogle gode råd med på vejen. Hvis du gerne vil læse flere gode råd, så kan du læse mere hos FDM og andre medier.

  • Overvej at købe en brugt bil
  • Tegn en forsikring, hvis du leaser
  • Overvej valget grundigt

Hvis du ønsker at have en lav udbetaling samtidig med friheden, kan du for eksempel vælge at købe en brugt bil til et lavere beløb.

Hvis du vælger at lease, bør du overveje at tegne en forsikring. Selvom du leaser, vil du nemlig selv stå med det økonomiske ansvar, hvis der sker skader på køretøjet.

Sidst men ikke mindst, så bør du tænke dig rigtig godt om, inden du træffer valget. Der er fordele ved begge, du skal blot finde ud af, hvilken løsning der matcher din situation bedst muligt.

Kilde: https://fdm.dk/alt-om-biler/kob-leasing-salg/kob-eller-leasing/skal-du-privatlease-eller-kobe