Er du studerende og har du brug for lidt flere penge ud over SU’en, så kan det være en idé at tage et lån hos en af vores låneudbydere, du finder på vores hjemmeside. 

SU-lån som studerende 

SU-lånet er det mest kendte lån, blandt studerende. Så er du studerende og i gang med dit studie, giver staten SU-lån til en billig rente. SU-lånet skal du betale tilbage når der er gået cirka et år efter du er færdig med dit studie og du har højst 15 år til at betale lånet tilbage. Det kan dog forekomme, at du kan få udsat tilbagebetalingen yderligere, f.eks. hvis du står i en situation, hvor man er værnepligtig eller er ramt af længere sygdom. Renten på SU-lån er også forholdsvis lille, men du kan også finde lave renter hos andre online lån. Sammenligningstjenesten MONEYBANKER påpeger, at du f.eks. finder en rente på 0% hos låneudbyderen VIVUS, men her vil løbetiden også være forholdsvis kort, alt det er selvfølgelig noget man skal være opmærksom på. 

Hvad er forskellen på SU-lån og online lån?

Forskellen er, at du for at tage et SU-lån skal være studerende, altså du skal være i gang med dit studie, det behøver du ikke ved at tage et almindelig lån hos en af de udbydere, du finder på MONEYBANKERs hjemmeside. Der kan dog være nogle andre krav til dig som låntager, hvis du tager et andet slags lån en SU-lån. f.eks. kan et krav være, at du skal kunne dokumentere en fast indtægt. En fordel ved SU-lån er, at du har en længere løbetid på lånet, dvs. har længere tid til at betale lånet tilbage, hvilket kan være en stor fordel, hvis du som studerende, ikke har så mange penge at rutte med. Det kan på den anden side skal du passe på, at SU-lånet ikke bliver til en sovepude for dig, hvor du meget hurtigt kan oparbejde en stor studiegæld, fordi det er attraktivt at og bruge penge der først skal betales tilbage inden 15 år efter du er færdig med dit studie. Sådan en gæld kan nemt komme til at hænge over hovedet på dig og trykke din økonomi, længe efter du er færdig med dit studie og for længst har glemt hvad du brugte pengene til, argumenterer MONEYBANKER.

Hvilke lån kan jeg tage online? 

Som studerende er det fordelagtigt at tage et lån med en lav rente. Ved at bruge søgemaskinen på hjemmesiden kan du indstille din søgning, til at finde det lån der passer bedst til dig. Du skal blot indtaste din alder, det du ønsker at låne og løbetid. Herefter får du de lån frem der passer til din søgning. Du kan du vælge de mest populære lån eller de lån med den laveste rente. 

Et rigtig godt alternativ til SU-lånet vil være den låneform der hedder billiglån og som det fremgår af navnet er det et billigt lån. Det er billigt på den måde, at du via vores søgemaskine, kan vælge de låneudbydere med den laveste rente og en fordelagtig løbetid, som du mener, passer bedst til dig og din økonomi. Herefter skal du lægge mærke til lånetilbuddets ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent. Det er nemt at sammenligne de forskellige selskabers ÅOP og du vælger selvfølgelig det selskab med den laveste procent. På den måde får du det billigste lån der udbydes. 

Hvorfor skal du vælge billige lån som studerende?

Det bliver hurtigt relevant at lede efter billige lån, hvis du er studerende, da de som sagt, er de billigste lån på det online lånemarked. Det du, som sagt, skal være opmærksom på er renten og ÅOP. Løbetiden kan du tilpasse i søgemaskinen på MONEYBANKER. Tager du et billigt lån, kan du få realiseret de behov, som du måske fokuserer på i en hverdag fuld af bøger, opgaver og studiepres. Det kan f.eks. være en festlig tur i byen, en god ferie eller noget helt tredje. Det er helt op til dig at vælge, lige præcis, hvad du vil bruge penge på. Du får ingen kritiske spørgsmål, som du vil gøre hvis du skulle låne i banken og det er hurtigt og nemt, at tage et lån online. Sammenligner du de forskellige lån, så du opnår det billigste, er det mindst lige så attraktivt som et SU-lån. Det kan også være du ønsker at låne endnu mere, end hvad et SU-lån kan give dig, hvor du kun kan låne op til 3.078 kr. pr. mdr. som er et typisk SU-lån og 4.618 kr. pr. mdr. hvis du er forsørger.