Med 2020 bag os er vi alle sammen blevet bekendte med, at verdenen hurtigt kan vende sig på hovedet. Gør den det, er der ingen der kan føles sig sikre – heller ikke i deres job. Derfor er der måske mange der har fået øjnene op for andre måder at indhente en indtægt på.
Her kommer aktier ind i spillet, fordi der netop er rigtig mange der er begyndt at investere. Det er jo en god ting, men man skal passe på at man ikke brænder nallerne – for det er nemlig ikke så simpelt igen at investerer i aktier.
Der er flere måder at investerer på, og i denne artikel kommer vi lidt nærmere på, hvordan man kommer godt i gang, og hvilken strategi der er bedst for dig.

Det kræver den rigtige mentalitet af få succes

Når du først starter på aktiemarkedet, er det hele super spændende, og rammer du plet på en god aktie fra start, kan det hurtigt føles som om, at man er uovervindelig. Det er man dog ikke – langt fra. Markedet kan hurtigt skifte, en dårlig nyhed eller andre katalysatorer kan sende din aktie nedad ret hurtigt.
Derfor kræver det en stærk mentalitet, og en god plan fra start af. Hvornår har du planer om at sælge aktien? Er det en langsigtet aktie, eller ønsker du at tage profit tidligt, og hoppe videre på den næste?
Det er også vigtigt at have på plads hvornår man ønsker at trække sig fra en aktie, som er i minus. Nogle gange kan det bedre betale sig at hoppe fra med et tab, og så videre til den næste.
Det kan altså være en rigtig god idé at starte ud med det vi kalder ”lære penge”, og så forsøge dig frem det første stykke tid. Gør din research, men vær indstillet på at ikke alle aktier du rammer giver et stort afkast – ja, måske endda det modsatte.

ETF’er og aktiesparekonto er gode muligheder

Hvis ikke man ønsker at sættes sig alt for meget ind i de individuelle aktier, så kan man med fordel benytte sig af ETF’er, som helt basalt kan beskrives som én aktie, der ejer mange forskellige aktier. En ETF giver typisk ikke samme afkast, men er meget diversificeret, og dermed også sikrere at investerer i. Det er en god idé, hvis man ønsker at placerer sin opsparing et sted, hvor risikoen er lidt lavere, men hvor man stadigvæk får et lille afkast årligt.
Man kan også oprette en såkaldt aktiesparekonto, hvor man f.eks. har fordelen at man ikke skal betale så meget skat af det man tjener. Det er specielt oprettet for folk med opsparinger op til 100.000 kr. som ikke ønsker at de blot står og trækker minus rente i banken.
Der er altså en række muligheder når man først indtræder aktiemarkedet, og det er vigtigt at vurderer hvad man reelt ønsker at få ud af det, så man kan benytte den rette strategi som også matcher forventningerne.