Lånemarkedet er fyldt med lånetilbud, og det ene synes bedre end det andet. Så hvordan sikrer du dig egentligt, at du får det absolut bedste lånetilbud? KreditNU, der udbyder digitale lån via mobil, tablet og computer, giver dig her et par gode råd med på vejen, så du undgår at betale for dyrt.

Den hurtige tjekliste

Har du travlt, og vil du blot have den vigtigste information, så får du den her. Når du skal optage et lån, bør du først og fremmest holde øje med:

  • Låneomkostninger i kroner og øre
  • Renten på lånet
  • Etableringsgebyr
  • ÅOP

Vær dog opmærksom på, at det kun giver mening at sammenligne ÅOP med lån af samme løbetid. Et lån på 2 år har således en lavere ÅOP end et lån på 1 år, men kan stadig have højere låneomkostninger.

Lån trods RKI

Kan du låne penge i RKI? Ja og nej. De fleste låneudbydere tilbyder ikke lån trods RKI, da risikoen for, at du ikke kan betale dit lån tilbage, er alt for høj. For at blive registreret i RKI skal du således have forsømt en eller flere af dine kreditorer, og dette er noget, der ikke går ubemærket hen. Spørg derfor dig selv, om det ikke er bedre at få rettet op på din økonomi, før du går ud og låner penge igen? Det er nemlig aldrig gratis at låne penge. Dog findes der låneudbydere, der tilbyder kautionistlån, hvor en anden person hæfter for dit lån. Det anbefales dog ikke, at du lader en anden person hæfte for din gæld.

Billigt kviklån via mobil

Kviklån har igennem de seneste par år fået kritik for sine skyhøje renter og omkostninger sammenlignet med mere traditionelle lånemuligheder igennem banken. Og ser man på de daværende omkostninger, så tog kviklånsudbyderne dog også en betragtelig høj pris. I 2020 er der dog blevet indført et ÅOP-loft på 35 %, hvilket betyder, at du nu kan ansøge om et billigt kviklån. Hos KreditNU kan du f.eks. ansøge om et lån på 10.000 kroner i et år for 1.260,95 kr. i låneomkostninger. Det skyldes blandt andet, at der ikke bliver påskrevet nogle månedlige renter – i stedet betaler du blot et etableringsgebyr på 12,61 % af lånebeløbet.

Lån penge uden sikkerhed

En af fordelene ved de mindre forbrugslån er, at der ikke skal stilles sikkerhed ved at låne pengene. Dermed bliver hele ansøgningsprocessen meget hurtigere og enkel. Lokalavisen skriver således, at lån med sikkerhed typisk ses i forbindelse med store lånesummer som eksempelvis ved køb af hus. Når du ikke skal stille sikkerhed ved at låne penge, bliver det således nemmere for låneudbyderen at foretage kreditværdighedsvurdering af dig, og dermed bliver hele ansøgningsprocessen også hurtigere. Dermed vil du altså kunne ansøge om et lån i weekenden og få ansøgningen behandlet og godkendt og pengene udbetalt på samme dag.