Her i den kolde tid, kan varmeregningen godt løbe lidt løbsk. Alt efter hvilken form for opvarmning man har i hjemmet, kan der være stor forskel på, om det er 5 grader eller det er minus 2 grader. Der findes dog også mange muligheder for at supplere ens varme lidt. Og så gør det jo ikke noget, at det også er noget, der skruer op for hyggen.  Der er nemlig ikke meget der er mere hyggeligt, end at få lidt levende lys ind i hjemmet. Især på denne mørke årstid kan det være utrolig hyggeligt at få lidt ild ind i boligen, på den kontrollerede måde naturligvis.

Brændeovn

Rigtig mange danskere vælger at have en brændeovn i hjemmet. Og det er da også utrolig hyggeligt at kunne fyre op og se flammerne slikke op ad hinanden bag ruden. Samtidig med, at man kan skrue ned for varmen og dermed spare lidt på varmeregningen.

Hvis du har nemt adgang til træpiller, gammelt træ eller lignende, så er en brændeovn det helt ideelle valg for dig.  Husk at vælge din brændeovne omhu. Det er trods alt ikke alle brændeovne, som der for eksempel kan fyres op i med store træstykker eller lignende. Du kan finde et stort udvalg her Davidsenshop.dk

Når man vælger brænde, skal dette gøres med omhu, da der er er stor forskel på, hvor godt træ brænder, og ikke mindst hvor effektivt det varmer. Så det med bare at finde grene og træ i skoven og smide i brændeovnen fordi det er gratis, er en rigtig dårlig ide.

En åben pejs

Det kan også være rigtig hyggeligt at prøve at have en åben pejs i hjemmet. På den måde kommer man helt tæt på ilden- Og det kan være utroligt betagende at sidde og kigge ind i ilden, imens man hygger med sin familie i sofaen.

Det er dog vigtigt at huske på, at man med en åben pejs også har større tendens til brandfare. Det er blandt andet derfor, at man ofte ikke ser dem rundt omkring i danske hjem. Her er brændeovnen ofte en favorit blandt de danskere, der gerne vil have levende lys i hjemmet. Desuden er det naturligvis ikke overraskende markant dyrere at etablere en pejs, så dette skal man sjældent gøre udelukkende for økonomiens skyld, her bør hyggen veje højere.