Robotlån er en låneudbyder der tilbyder lån til privat kunder, og som fungere som kreditformidler for Basisbank A/S. Så hvis du optager et lån hos Robotlån, så vil sikkert støde på navnet Basisbank i forbindelse med lånedokumenter og opgørelser på lånet. Når du bruger Robotlån, så vil du også støde på forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser for lån og kreditter, hvorpå det fremgår at det er Basisbank A/S, som her udstedt disse bestemmelser. Nederst på siden her vil du kunne finde links til Basisbank A/S bestemmelser.

Hos Robotlån kan du låne mellem 3.000kr og 75.000kr. Vælger du at ansøge om et lån hos Robotlån, så kan det gøres gennem deres hjemmeside, hvor du nemt finder deres låneansøgning. Låneansøgningen er nem og liget til at udfylde, og du får svar meget få sekunder efter at du har sendt den afsted. Der kan forekomme individuelle vurderinger, og så vil svartiden ofte være lidt længere. Igen vil du her støde på navnet Basisbank, da det er Basisbank der skal udbetale lånet til dig, og det er også dem der sidder og vurdere om du kan godkendes til et låne eller ej.

Hvad kan Robotlån så tilbyde dig som kunde?

Som tidligere nævnt så kan Robotlån tilbyde dig lån fra 3.000 og op til 75.000kr, og det er tilmed helt uden at du skal stille med nogen former for garantier eller sikkerhed for lånet. Det er de fleste der kan ansøge om et lån hos Robotlån, dog er der nogle simple og enkle krav til en ansøger, dem kan du læse om i næste afsnit.

Hvad du vil bruge pengene til er helt op til dig, det blander Robotlån sig ikke i. Du kan vælge at låne 75.000kr og bruge dem alle sammen på en lang druktur, eller du kan bruge dem på at forkæle dig selv med en ferie, eller du kan bruge pengene på nogle ubetalte regninger, som trænger til at blive betalt. Det er helt op til dig hvad du vil bruge pengene til.

Når du ansøger Robotlån om et lån, så vil du få svar på den angivne mailadresse som du har skrevet i din låneansøgning. Når du har sendt din låneansøgning afsted, så vil du ca 10 sekunder efter modtage svar på din mailadresse, om du har fået bevilliget lånet eller ej. I den mail vil der også være et lånedokument, som du skal bruge dit NemID for at kunne underskrive med. Kort efter vil du modtage pengene på din Nem-konto. Dette er selvfølgelig forudsat at du ansøger om lånet indenfor Robotlåns åbningstider.

Krav

For at kunne låne hos Robotlån, så er der nogle helt simple krav, som skal opfyldes førend du kan blive godkendt. Kravene er som følger:

√ For at kunne søge om lån skal du være fyldt 18 år og være myndig.
√ Du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret
Afslag begrundes ikke.

At kunne præstere en stabil platform i form af fast bopæl og fast arbejde, er altid en god ting, når man skal søge om at optage et lån. Det er dog ikke et krav, men det vil altid se bedre ud på i ens dokumentation, hvis tingene er stabile. Du kan søge alene, men det er nemmere at få bevilget hvis I er to samboende myndige der ansøger.

Løbetiden

Er det Prima lån som du vælger at lave en ansøgning hos, har du mulighed for at være med til at bestemme løbetiden af lånet. Du kan bestemme løbetiden mellem 12-72 mdr. Hvordan du vælger længden af din løbetid, er op til dig, men det kan være en rigtig god ide at skele lidt til sin privatøkonomi, inden man vælger en alt for kort længde af løbetiden. En kort løbetid medvirker til at det bliver nogle høje afdrag du skal månedligt skal betale, og det er ikke sikkert din økonomi kan bære det i længden. Det gode ved at have en kort løbetid, er at du nedsætter mængden af de rentepenge som du skal betale. Passer det bedst for dig med en lang løbetid på lånet, så vil du også kunne se at du vil komme til at betale flere penge i renter. Men det er vigtigere at din løbetid passer til din privatøkonomi, end at du sætter din løbetid for kort.

Underskriv med Nem ID

Hvis du bliver godkendt hos Robotlån, så skal du bruge dit NemID til at underskrive lånedokumentet med. Så hvis du gerne vil have det til at gå hurtigt med låneprocessen, så gør dig selv den tjeneste at have dit NemID parat. Lånedokumentet vil blive fremsendt til den mailadresse som du har angivet i din låneansøgning. Når du har gennemlæst lånedokumentet og underskrevet det med dit NemID, så vil Robotlån indenfor ganske kort tid udbetale lånet til dig på din Nem-konto.

Vær dog opmærksom på at dette kun er gældende såfremt du ansøger indenfor Robotlåns åbningstider. Åbningstiderne kan du finde her, under fanen “Sådan foregår det”

14 dages fortrydelsesret

Ifølge forbrugerloven, så har man altid 14 dages fortrydelsesret, når man optager et lån. Det vil sige at ønsker du at fortryde dit lån, så kan du betale beløbet tilbage, og dermed annullere lånet. Du vil i den periode du har haft lånet, skulle betale renterne. Disse renter er du forpligtiget til at skulle betale. Så hvis du inden for 14 dage fortryder dit lån, så kan du undgå at betale de gebyrer og stiftelsesomkostninger som Unofinans har haft, dog er omkostninger til staten i forbindelse med optagelsen af lånet, ikke noget du kan slippe for.

Gebyrer

Robotlån kan kræve gebyrer for nogle af de nedenstående punkter. Men der er ingen skjulte gebyrer hvis du overholder den låneaftale som du har underskrevet. Det nemmeste for dig er dog at betale dine afdrag via PBS, så vil du undgå at komme i nærheden af disse ekstra gebyrer. Nedenstående er et lille udpluk af de gebyrer som Basisbank A/S opererer med.

  • Fakturagebyr 33 kr.
  • Girokort betaling 20 kr.
  • Kopi af kontoudtog 100 kr.
  • Kreditaftale ny kopi 175 kr.
  • Betalingsfri måned 150 kr. pr. stk.
  • Betalingshenstand 150 kr. pr. stk.
  • Ændring af aftale 500 kr.
  • Rykker 100 kr.

Andre udgifter

Robotlån tager 8% i oprettelsesgebyr, og de 8% beregnes ud fra lånets størrelse. Se nedenstående eksempel:

Eksempel: Du låner 15.000 kr, så vil der være et oprettelsesgebyr på 8% af det samlede lånte beløb. 8% af 15.000kr er 1.200kr. Det samlede beløb du så låner er ikke 15.000 kr, men 16.200 kr. Dette indgår i den samlede ÅOP for lånet, og lige nøjagtigt ÅOP er den vigtige faktor for hvilket lån du skal se efter, når du ønsker at låne penge.

Renter og Vilkår

Da Robotlån samarbejder sammen med Basisbank A/S, så bruger de også de samme renter og vilkår. Nedenstående er taget fra Basisbank A/S hjemmeside.

Pålydende rente. Renten er variabel page1image2027714288page1image2027714704page1image20277152480,79%-2,20% pr. md./9,52%-26,41% pr. år
Debitorrenten (effektiv rente) page1image2027772432page1image2027772848page1image20277733289,95%-29,85%
Kreditaftalens størrelse (hovedstolen) page1image2027778112page1image2027778592page1image2027779008Mindst 3.240 kr. Maksimalt 81.000 kr.

Her er hovedstolens størrelse er inkl de 8% som et oprettelsesgebyr er på hos Basisbank A/S.

Læs det med småt.

Inden du søger om at lån, så kan det være meget vigtigt at læse det med småt. Hos Anna Finans er de underlagt forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser som der findes hos Basisbank A/S. Du kan læse Basisbanks almindelige forretningsbetingelser for privatkunder og Basisbanks særlige bestemmelser for lån og kreditter her.