Prima lån er som kreditformidler for Basisbank A/S en del af de mange låneudbydere som Basisbank samarbejder med. Derfor vil du også støde på navnet Basisbank, hvis du bliver godkendt som kunde hos Prima lån. Prima låns forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser for lån og kreditter er derfor de samme som du vil kunne finde hos Basisbank A/S. Nederst på siden her, vil du kunne finde et link til disse bestemmelser.

Hos Prima lån kan du låne mellem 7.000kr og 75.000kr. Når du ansøger gennem Prima låns hjemmeside, så vil du opleve at det er nemt og ligetil at udfylde en låneansøgning. Du vil hurtigt få svar på om du er godkendt, og det hele kan være overstået på ca et kvarter.

Prima lån har sit hovedsæde i København på Vestergade, men da de er en del af Basisbank familien, så vil det være Basisbank som stiller garanti og udbetaler pengene til dig efter du er blevet godkendt. Det er også Basisbank, som vurdere din ansøgning. Igen vil det være derfor at du i dit lånedokument vil støde på navnet Basisbank, selv om det er hos Prima lån du har ansøgt om et lån.

Hvad kan Prima lån så tilbyde dig som kunde?

Er det Prima lån som du gerne vil optage et lån hos, så har du mulighed for at låne mellem 7.000kr og 75.000kr. Du kan låne pengene helt uden sikkerhed, dog er der en række krav til hvem der kan låne hos Prima lån. Disse krav kan du læse mere om i næste afsnit.
Prima lån stiller ingen krav til hvad du skal bruge pengene til, så hvad enten du lyster at bruge pengene på ren forkælelse af dig selv, at du rejser for pengene, eller bruger dem på noget helt andet, bestemmer du selv. Det eneste banken ønsker er at du er i stand til at betale afdragene på lånet tilbage til banken.

Når du ansøger om lån hos Prima lån, så får du svar inden for 3 minutter om du er blevet godkendt til et lån eller ej. Herefter vil du modtage et lånedokument, som du skal gennemlæse, og derefter underskrive med dit NemID. Herefter vil pengene kort efter komme til udbetaling på din Nemkonto.

Krav

For at kunne låne hos Uno Finans, så er der nogle helt simple krav, som skal opfyldes førend du kan blive godkendt. Kravene er som følger:

Du skal som minimum tjene kr. 150.000,- årligt før skat.
Du skal være fyldt 21 år
Du må ikke være registreret i et skyldnerregister.
Din låneansøgning skal være udfyldt på alle punkter med korrekte oplysninger

At kunne præstere en stabil platform i form af fast bopæl og fast arbejde, er altid en god ting, når man skal søge om at optage et lån. Det er dog ikke et krav, men det vil altid se bedre ud på i ens dokumentation, hvis tingene er stabile.

Løbetiden

Er det Prima lån som du vælger at lave en ansøgning hos, har du mulighed for at være med til at bestemme løbetiden af lånet. Du kan bestemme løbetiden mellem 12-72 mdr. Hvordan du vælger længden af din løbetid, er op til dig, men det kan være en rigtig god ide at skele lidt til sin privatøkonomi, inden man vælger en alt for kort længde af løbetiden. En kort løbetid medvirker til at det bliver nogle høje afdrag du skal månedligt skal betale, og det er ikke sikkert din økonomi kan bære det i længden. Det gode ved at have en kort løbetid, er at du nedsætter mængden af de rentepenge som du skal betale. Passer det bedst for dig med en lang løbetid på lånet, så vil du også kunne se at du vil komme til at betale flere penge i renter. Men det er vigtigere at din løbetid passer til din privatøkonomi, end at du sætter din løbetid for kort.

Underskriv med Nem ID

Hos Prima lån bruges der NemID til at underskrive dit lånedokument med, så når du ansøger om et lån, så hav dit NemID parat, for lige så snart du er blevet godkendt, får du tilsendt et lånedokument på den mailadresse du har angivet i din låneansøgning. Når Prima lån har modtaget det underskrevne lånedokument, så er de klar til at udbetale lånebeløbet til din Nem-konto. Herefter er pengene til din disposition. Vær opmærksom på at dette kun kan gøre sig gældende hvis du ansøger om et lån i bankens åbningstid. Ellers vil pengene komme til udbetaling den først kommende hverdag.

14 dages fortrydelsesret

Ifølge forbrugerloven, så har man altid 14 dages fortrydelsesret, når man optager et lån. Det vil sige at ønsker du at fortryde dit lån, så kan du betale beløbet tilbage, og dermed annullere lånet. Du vil i den periode du har haft lånet, skulle betale renterne. Disse renter er du forpligtiget til at skulle betale. Så hvis du inden for 14 dage fortryder dit lån, så kan du undgå at betale de gebyrer og stiftelsesomkostninger som Unofinans har haft, dog er omkostninger til staten i forbindelse med optagelsen af lånet, ikke noget du kan slippe for.

Gebyrer

Prima lån kan kræve gebyrer for nogle af de nedenstående punkter, men overholder du låneaftalen, så er der ingen skjulte gebyrer. Det nemmeste for dig er dog at betale dine afdrag via PBS, så vil du undgå at komme i nærheden af disse ekstra gebyrer. Nedenstående er et lille udpluk af de gebyrer som Basisbank A/S opererer med.

  • Fakturagebyr 33 kr.
  • Girokort betaling 20 kr.
  • Kopi af kontoudtog 100 kr.
  • Kreditaftale ny kopi 175 kr.
  • Betalingsfri måned 150 kr. pr. stk.
  • Betalingshenstand 150 kr. pr. stk.
  • Ændring af aftale 500 kr.
  • Rykker 100 kr.

Andre udgifter

Bruger du Prima lån til at optage et lån hos, så er der i forbindelse med oprettelsen et gebyr på 8%. Når du låner penge hos Prima lån, vil der være så blive lagt 8% til det lån du ønsker at optage. Se nedenstående eksempel:

Eksempel: Du låner 15.000 kr, så vil der være et oprettelsesgebyr på 8% af det samlede lånte beløb. 8% af 15.000kr er 1.200kr. Det samlede beløb du så låner er ikke 15.000 kr, men 16.200 kr. Dette indgår i den samlede ÅOP for lånet, og lige nøjagtigt ÅOP er den vigtige faktor for hvilket lån du skal se efter, når du ønsker at låne penge.

Renter og Vilkår

Da Prima lån samarbejder sammen med Basisbank A/S, så bruger de også de samme renter og vilkår. Nedenstående er taget fra Basisbank A/S hjemmeside.

Pålydende rente. Renten er variabel page1image2027714288page1image2027714704page1image20277152480,79%-2,20% pr. md./9,52%-26,41% pr. år
Debitorrenten (effektiv rente) page1image2027772432page1image2027772848page1image20277733289,95%-29,85%
Kreditaftalens størrelse (hovedstolen) page1image2027778112page1image2027778592page1image2027779008Mindst 3.240 kr. Maksimalt 81.000 kr.

Her er hovedstolens størrelse er inkl de 8% som et oprettelsesgebyr er på hos Basisbank A/S.

Læs det med småt.

Inden du søger om at lån, så kan det være meget vigtigt at læse det med småt. Hos Anna Finans er de underlagt forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser som der findes hos Basisbank A/S. Du kan læse Basisbanks almindelige forretningsbetingelser for privatkunder og Basisbanks særlige bestemmelser for lån og kreditter her.