Hvis du sidder og kigger på dine forsikringer og tænker, at det er rigtig mange penge at betale hver måned, så er du langt fra alene. Der er mange, der synes, at de betaler i dyre domme for at være forsikret. Men betaler du egentligt for meget? Eller betaler du mere end andre danskere? Det kan du finde ud af her – hvis du altså ved, hvor meget du betaler.

Så meget bruger danskerne

I 2016 fortog Nordea en stor undersøgelse angående forsikringer i de danske hjem. Denne undersøgelse viste, at en myndig dansker i gennemsnit betaler 10.297 kroner for at være forsikret året rundt. Dette tal medregner de voksne mennesker, der betaler forsikringer for sine børn. Og tallet gælder kun for private forsikringer.

Det vil sige, at den gennemsnitlige dansker afleverer 858 kroner hver måned til de forskellige forsikringsselskaber, men en stor del af de betalende kunder ved faktisk ikke, hvor meget de betaler.

Mere end hver femte ved ikke, hvad familien betaler

I mere end en halv million husstande i Danmark ved den ansvarlige ikke, hvor meget der bliver betalt for forsikringer. Hele 21% af de adspurgte kunne ikke huske, hvor meget de betalte. Herudover var der mange af de personer, der mente, at de kunne huske det, som svarede forkert. Det interessante er, at de personer, der svarede forkert, tror, at de betaler langt mere, end de rent faktisk gør.

Den gennemsnitlige dansker tror faktisk, at husstanden betaler mere end 11.000 kroner blot for bilforsikring, husforsikring og indboforsikring i løbet af et år – hvilket allerede der er mere end gennemsnittet. Dette er dog også de tre mest populære forsikringer.

Hvem står for forsikringerne i familien?

Mange har stadig et billede af økonomi som en del af mandens domæne. Men lever det patriarkalske samfund stadig?
Undersøgelsen fra Nordea er foretaget i to dele. Den ene har spurgt mænd om graden af ansvarlighed for forsikringerne, og den anden har spurgte kvinderne.

De adspurgte mænd svarer således:

  • 56% af mænd står med ansvaret for familiens forsikringer alene.
  • 33% af mænd deler ansvaret med andre i hjemmet
  • 10% af mænd har intet ansvar for forsikringer

De adspurgte kvinder svarer således:

  • 45% af kvinder står alene med ansvaret for at betale forsikringer i hjemmet
  • 38% deler ansvaret med andre i husstanden
  • 15% har intet ansvar for husstandens forsikringer

Der er altså en tendens til, at det stadig i højere grad er manden, der står for at betale forsikringerne i de danske husstande.

Undersøgelser er foretaget ved at spørge 1.023 personer, som giver et bredt repræsentativt billede af befolkningen mellem 18 og 65 år. Udover de allerede nævnte resultater, har den konkluderet, at det faktisk er personer i Sønderjylland, der betaler flest penge for forsikringer. Her er tallet på hele 11.315 kroner i gennemsnit. De billigste sted at leve, hvis man blot tænker på forsikringer, er Nordjylland, hvor gennemsnittet er 9.460 kroner. Der er altså næsten 2.000 kroner i forskel fra det billigste til det dyreste sted.

Hvordan finder man en billig forsikring?

Hvis du ligger over gennemsnittet i forhold til, hvad du betaler for dine forsikringer, så er du nok interesseret i at finde en billigere løsning. Men hvordan finder man en billig forsikring? Og er det overhovedet en god ide at skaffe en billiger forsikring?
Først og fremmest bør prisen ikke være det afgørende for dit valg. Du bør altid vælge det forsikringsselskab, der kan tilbyde dig den bedste og mest rimelige dækning. Hvis du gerne vil finde en billigere forsikring, så bør du sætte dig ind i, hvad du betaler nu. Når du har gjort dette, bør du kontakte nogle andre selskaber og få dem til at lave et tilbud til dig. Hvem ved, måske kan du spare en masse penge hvert år og stadig få den samme dækning?

Kilde: https://www.nordea.com/Images/34-166610/Ingen%20styr%20p%C3%A5%20forsikringer.pdf