Er man blevet inviteret hos besøg hos andre, og ved et uheld kommer til at forvolde skade på nogle af deres ting, så kalder man det en gæstebudsskade. Dette kan for eksempel være du ved et uheld spilder et glas vin på din værts sofa, eller vælter en vase. Skulle uheldet være ude så er der flere ting som spiller ind på om du kan gøres ansvarlig eller ej. Derfor er det så vigtigt at du har styr på dine forsikringer. I denne artikel vil vi komme ind på hvordan du tjekker op på dine forsikringer.
Hvis du påføre skade på andres ting i deres hjem
Som udgangspunkt kan man ikke blive gjort ansvarlig for skade på andres ting i deres hjem, det er en del af risikoen ved at invitere andre ind i deres hjem. Dog kommer der nogle spilleregler i spil, hvis det for eksempel er uansvarlig brug af en genstand, eller at du ikke har fået lov til at bruge denne ting af din vært.
Er dette tilfældet, vil du kunne blive gjort ansvarlig for den genstand som er ødelagt. Du kan også blive gjort ansvarlig for ødelæggelsen af en genstand hvis det er gjort med fortsæt. Det vil sige at du har gjort det helt bevidst.
Derfor er det vigtigt at du i din egen indbosforsikring har inkluderet det der hedder en ansvarsforsikring. Det er ikke alle forsikringsselskaber der tilbyder dette, så derfor skal du være meget opmærksom på om det står i din forsikringspolice.
Hvis ikke det står i din forsikringspolice, så vil et godt råd være at du tager kontakt til dit forsikringsselskab, for at hører om det er en tillægsforsikring du kan købe, eller hvordan du forholder dig hvis uheldet skulle være ude. Tilbyder forsikringen slet ikke en ansvarsforsikring til din indbosforsikring, så skal du kraftigt overveje om du skal tegne din indbosforsikring i et andet forsikringsselskab.
Ellers kan det blive en meget dyr affære for dig hvis du skulle være uheldig at ødelægge et dyrt gulvtæppe hos din vært, og det så bliver kategoriseret som at det er dig som bliver ansvarliggjort for skaden.
Indbosforsikring
En indbosforsikring kan være rigtig god at have i tilfælde af, at uheldet er ude. Har man ikke en indbosforsikring kan det få alvorlige økonomiske konsekvenser for dig, da du selv skal have pengepungen op for at betale for skadens omfang.
Har du ikke en indbosforsikring, så kan det klart anbefales at du finder dig en forsikring som lever op til dig og din families krav. En indbosforsikring kan dække op til flere personer, og den gælder ikke kun hvis der opstår en skade i hjemmet, den dækker også hvis du forvolder skade på andre ting i deres hjem. Men dette gælder kun hvis der er inkluderet en såkaldt gæstebudsskade i din indbosforsikring.
Det kan være noget af en jungle at finde den rette indbosforsikring til dig, men det har vi gjort noget ved her på Ecomia. Du kan her læse om hvordan du får en indbosforsikringder dækker alle dine behov og krav.
%
Hver 3. unge er uden indboforsikring
En forsikring skal ikke undervurderes. Kan redde dig for mange tusinde kroner. Giv dine forsikringer et forsikringstjek for din egen skyld
Vidste du at…
Der findes et væld af situationer hvor rigtig mange ikke er klar over at deres indbosforsikring faktisk dækker for den skade der er opstået. Oftest er det ikke noget som et forsikringsselskab selv reklamere med, så hvis ikke man ved det, så kan det være svært at vide om din forsikring dækker eller ej. Og hvem gider at sidde i kø i telefonen for at komme igennem til sit forsikringsselskab for at finde ud af om de dækker skaden eller ej.
Herunder er der liste nogle situationer op, hvor du måske ikke var klar over at din indbosforsikring i de fleste tilfælde dækker for en skade.
1.Nedstyrtning af eller fra luftfartøj.
Noget som de færreste forventer er at få uventet besøg af en luftballon eller et luftfartøj i deres bolig. Men skulle det ske, så dækker din indbosforsikring i de fleste tilfælde.
2. Ugifte, udeboende børn under 21 år.
Har du udeboende børn, så er de stadig dækket af din indbosforsikring. Dog er der forbehold for at de ikke lever i et fast forhold, eller har fastboende børn boende. Der kan være forskellige aldersgrænser fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så det skal du selv holde dig orienteret om hvilke forhold der gør sig gældende for lige netop dit forsikringsselskab.
3. Tyveri af småbåde.
Har du fået stjålet din båd, kan der være hjælp at hente gennem din indbosforsikring. Som overskriften skriver, så gælder dette dog kun for småbåde dette gælder. En småbåd kategoriseres ved at båden er mindre end 5,5 meter lang. Forsikringen dækker også kun selve båden. Har du tilbehør til båden, såsom sejl, påhængsmotor eller sejl, så er disse ting ikke omfattet af din indbosforsikring.
Har du en større båd, så skal du måske bruge en bådforsikring
4. Ny og gammel bolig.
Står du overfor en flytning, fra en bolig til en anden, så får du også her hjælp fra din indbosforsikring. Fra indflytningsdatoen dækker din indbosforsikring også din nye bolig, og din gamle bolig er dækket i 1 mdr efter du er flyttet. I nogle tilfælde helt op til 3 mdr, så det skal du selv undersøge med dit forsikringsselskab, hvor længe du er dækket.
5. Skader på kæledyr.
Har du et godkendt kæledyr, så vil din indbosforsikring også dække for skader på kæledyret som er blevet skade som følge af brand eller indbrud.
6. Medbragte ejendele til telt og campingvogn.
Ved simpelt indbrud eller tyveri af medbragte ejendele til telt eller campingvogn, så dækker din indbosforsikring også. Men kun i de tilfælde hvor der rent faktisk har været ophold i telt eller campingvogn.
Er der tale om tyveri af kontanter eller smykker, så dækker din indbosforsikring ikke.
7. Medbragte ejendele til fritidshus.
I forbindelse med benyttelse af fritidshus i den lovgivende periode fra 1. april til 31. oktober dækker din egen indbosforsikring medbragte ejendele. Er det udenfor perioden, dækker den kun almindeligt privat indbo, og gælder kun for det som er lukket inde i fritidsboligen. Det vil sige at havemøbler der ikke er låst inde vil ikke være dækket af forsikringen.
8. Bagage på rejser.
Medbringer du bagage på din rejse, så vil den i langt de fleste tilfælde også være dækket af din indbosforsikring. Dette er rigtig mange rejsende ikke klar over, og køber derfor ekstra forsikringer til deres rejseforsikring for at være dækket, men det er rent faktisk slet ikke nødvendigt. Dog kan der være forbehold i din indbosforsikring der forringer din dækningsgrad i forbindelse med rejser, så her skal du være opmærksom på hvad det er dit forsikringsselskab dækker.
9. Havegrill og havemøbler.
Bliver dine udendørsting såsom havegril eller havemøbler stjålet, så vil du også kunne anvende din indbosforsikring til erstatning. Dette kaldes simpelt tyveri, og her vil din indbosforsikring kunne komme i brug. Men har du en selvrisiko, skal du måske overveje om det er det værd i forhold til selvrisikoens størrelse.
10. Ødelagt tøj i vaskemaskinen.
Går din vaskemaskine i stykker mens du vasker tøj, og dit tøj derved går i stykker eller bliver ødelagt, kan du også bruge din indbosforsikring til at få erstattet dit tøj
Seneste kommentarer