Der findes en masse forskellige forsikringer, som man kan tegne. Men hvilke er egentligt de vigtigste? Og hvilke skal man have?
Det er selvfølgelig meget individuelt, men herunder kan du læse mere om:

  • Indboforsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Lovpligtige forsikringer

Disse er nogle af de mest ”almindelige” forsikringer at tegne og det er sjældent at det ikke er en god ide at have fx en indbo- og ulykkesforsikring.

Hvad skal du vide om indboforsikring?

En indboforsikring dækker skader på materielle ting i din bolig. Dette kan for eksempel være, hvis der bliver brudt ind i hjemmet, eller hvis der opstår brand, hvor flere ting bliver ødelagt. Det bestemt tilrådeligt, at du har en indboforsikring, da det kan have store økonomiske konsekvenser for dig, hvis du ikke har det.

Den vigtigste ting, du skal huske, når du har en indboforsikring, er at holde den up-to-date. Du vil nemlig være forsikret for en vis sum, og denne sum skal gerne være så tæt på virkeligheden som muligt. Så hvis du har købt en ny sofa, en ny MacBook eller andre dyrere ting til hjemmet, så skal summen altså hæves, hvis dit indbo bliver betragteligt mere værd. Med andre ord, det gælder om at have den optimale dækning ift. dit indbo og dets værdi.

Alt hvad du bør vide om ulykkesforsikring

Mange eksperter siger, at ulykkesforsikringen ikke er lige så vigtig som indboforsikringen. De siger dog også, at den er ganske rar at have, når ulykken sker.

En ulykkesforsikring dækker for eksempel, hvis du pludselig ikke kan arbejde i en længere periode. Forsikringssummen vil ofte blive udbetalt som et engangsbeløb, som du kan anvende, som du ønsker.

Denne type af sikring er dog også til tider inddraget i andre ordninger, og derfor bør du tjekket, om du allerede er dækket, så du ikke betaler dobbelt for denne samme beskyttelse. Herudover kan du ofte modtage støtte fra samfundet til nogle af de samme ting, som forsikringen dækker. Som alle ved, så kan uheldigt hurtigt være ude og derfor er en ulykkesforsikring bestemt også tilrådeligt at have uanset hvad.

Nogle forsikringer er lovpligtige

Nogle forsikringer er lovpligtige, og derfor er det en meget god ide at have styr på reglerne. Disse regler gælder for lovpligtige forsikringer:

  • Du skal have en ansvarsforsikring til din hund og hest
  • Du skal have en ansvarsforsikring på køretøjer som motorcykler, biler, både, knallerter mm.
  • Du skal have en kaskoforsikring på dit køretøj, hvis den er finansieret af lån
  • Du skal have en brandforsikring, hvis du har lån i din bolig.

Det vil også sige, at hvis du er en person, der hverken ejer et dyr, et køretøj eller en bolig, så er der faktisk ikke nogen forsikringer, som du er forpligtiget til at have. Derfor er det dog stadig en meget god ide, hvis du som minimum har en indboforsikring, en ulykkesforsikring og en rejseforsikring, der er aktiv, når du forlader landet.

Nogle synes, at det er utroligt irriterende at betale for forsikringer, men de er skabt af gode grunde. Hvis du blot betaler en smule hver måned, så kan du danne et økonomisk sikkerhedsnet for dig selv, og hvis du får brug for det, så vil det være alle pengene værd.

Kilde: www.nyheder.tv2.dk