Der er mange a-kasser at vælge imellem i Danmark – og dette er blot en god ting. De mange muligheder skaber en sund konkurrence, og det brede udbud betyder, at du bedre kan vælge den a-kasse, der matcher dig og dine behov bedst muligt. Men hvilke a-kasser er egentligt de mest populære? Det undersøger vi her.

De traditionelle a-kasser bliver mindre populære

De a-kasser, der hører under Landsorganisationen i Danmark (også kendt som LO), bliver i gennemsnit mindre populære hos danskerne. I løbet af 2018 har disse traditionelle a-kasser mistet en hel del medlemmer.
Det er gået hårdest udover FOA og 3F, der har mistet henholdsvis 2,1 og 1,4 procent af sine medlemmer.
Disse traditionelle a-kasser retter sig oftest mod specifikke faglige grupper. Dette er der mange, der ser fordele i, da disse ofte kan give en mere strømlinet hjælp til sine medlemmer. Men denne udvikling i 2018 tyder dog også på, at der er flere og flere, der søger mod de tværfaglige a-kasser, som tager imod alle personer, ligegyldigt hvilken branche de befinder sig i.

Sådan ser udviklingen ud hos de tværfaglige a-kasser

En opgørelse, der er foretaget omkring udviklingen i a-kassers popularitet i 2018, viser, at mange af de personer, der melder sig ud af de traditionelle a-kasser, i stedet melder sig ind i en tværfaglig a-kasse. Denne opgørelse er foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det er dog ikke alle tværfaglige a-kasser, der nyder lige godt af denne udvikling. Opgørelsen viser nemlig også, at der er en meget stor forskel i, hvor mange nye medlemmer disse organisationer modtager.
Det mest populære valg, der nyder godt af denne udvikling, er Det Faglige Hus. Denne a-kasse har oplevet en kæmpe stigning i antallet af medlemmer, da medlemstallet er steget med mere end 8 procent. Mindre godt ser det ud for de KRIFA og ASE, som har haft et stort fald i antallet af medlemmer i år 2018.

Det er vigtigt at have den nødvendige information

Der er mange mennesker, der forstår vigtigheden af at have en a-kasse. Dette viser opgørelsen også, da den konkluderede, at mere end 4.000 mennesker er blevet medlem af en a-kasse i 2018 i forhold til det foregående år.

Dette viser altså en klar tildens til, at danskerne ønsker at være sikret. Det er dog ikke kun sikringen af dagpenge, der er vigtigt. Det er også vigtigt, at du har den nødvendige information omkring de forskellige muligheder, inden du vælger, hvilken a-kasse du vil være medlem af. Denne information kan du få her hos os, hvor vi altid prøver at uddanne og informere vores læsere, så du kan træffe det bedst mulige valg – også når det kommer til a-kasser.

Har du flere spørgsmål omkring a-kasser? Eller vil bare gerne vide endnu mere? Så kan du tage et kig på vores FAQ her. I denne kan du få svar på alt fra A-Z og efter gennemlæsning, vil du have langt bedre forudsætninger for at træffe det rette valg for dig.

Hvor mange danskere har en a-kasse?

Nu har vi undersøgt hvilke typer af a-kasse, der er blevet mere populære. Men hvad med a-kasser helt generelt? Er der flere eller færre mennesker, der har en?
Fra maj 2017 til maj 2018 skete der en stigning i antallet af medlemmer. Det samlede antal af medlemmer i maj 2018 var på cirka 2.191.000 danskere. Dette er en stigning med cirka 13.500 mennesker i forhold til samme tid året før.
Men hvem er det, der har tilmeldt sig? Ud af de 13.500 mennesker er cirka 3.000 studerende, som ikke betaler kontingent til a-kassen, netop fordi de er studerende. De resterende 10.500 er betalende kunder.
Der er altså en generel stigning i antallet af medlemmer, og det er især de tværfaglige a-kasser, der har glæde af dette.