Hotlån er en del af Basisbank A/S, så derfor vil du støde på navnet Basisbank A/S, hvis du vælger at ansøge om et lån hos Hotlån. Som en del andre låneudbydere, så er Hotlån med i Basisbank familien, og deler derfor også diverse bestemmelser med Basisbank. Blandt andet er det forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser for lån og kreditter, som er udstedt af Basisbank, som Hotlån benytter sig af. Bliver du bevilliget et lån hos Hotlån, så vil det også være Basisbank som står for udbetalingen af lånet. Det vil også være Basisbank som står for vurderingen af om du kan godkendes til et lån. Så med andre ord, kan du godkendes hos Hotlån, så kan du også godkendes i Basisbank til et lån.

Hotlån fungerer som kreditformidler for Basisbank A/S, så som tidligere nævnt vil du sikkert støde på navnet Basisbank i dit lånedokument fra Hotlån. Hos Hotlån kan du låne fra 3.000kr til 75.000kr, og det kan du gøre helt uden sikkerhed i lånet.

Hvad kan Hotlån så tilbyde dig som kunde?

Hos Hotlån tilbyder de lån fra 3.000kr og helt op til 75.000kr, og det tilmed uden at du skal stille nogen former for sikkerhed for lånet. Når du ansøger vil der gå et øjeblik fra du har søgt, til du enten er godkendt eller har fået et afslag på lånet. Hvis du bliver godkendt, så vil du kort efter modtage et lånedokument på den angivne mailadresse du har skrevet i din låneansøgning, og dette lånedokument, skal du så gennemlæse, inden du underskriver lånet. Metoden til at underskrive lånet med digitalt, er ved at du bruger dit eget NemID som signatur.

Hvad du så vælger at bruge pengene til er helt op til dig. Banken stiller ingen krav til hvad du skal bruge pengene til, så hvad enten du bruger dem på dig selv til ren forkælelse, eller du vælger at bruge pengene på en ferie, eller du står med et par ubetalte regninger, der trænger til at blive betalt, er helt op til dig. Det eneste banken gerne vil have, er sine penge tilbage i form af de månedlige afdrag.

Når du ansøger hos Hotlån, så går der 30 sek til du har enten en godkendelse eller et afslag. Efter du har underskrevet lånet, så vil pengene komme til udbetaling på din Nem-konto i løbet af ganske kort tid. Her efter har du 14 dages fortrydelsesret i følge forbrugerloven. Det kan du læse mere om længere nede i teksten.

Krav

For at kunne låne hos Hotlån, så er skilter de ikke med nogen krav, som skal opfyldes førend du kan blive godkendt. Men kommer du ind til låneansøgningen så skal du blandt svare på om du står i RKI eller debitor registret. Ud over det, er det normal procedure at man skal være over 18 år for at kunne optage et lån.

At kunne præstere en stabil platform i form af fast bopæl og fast arbejde, er altid en god ting, når man skal søge om at optage et lån. Det er dog ikke et krav, men det vil altid se bedre ud på i ens dokumentation, hvis tingene er stabile.

 

Løbetiden

Hos Hotlån kan du selv være med til at bestemme længden af løbetiden på dit lån. Der er ikke nogen krav til det, men en rigtig god ide er at måle sine afdrag på lånet, op mod sit rådighedsbeløb i sin privat økonomi. En lang løbetid vil give lave afdrag, men derimod vil det så betyde at du skal betale mere i renter, end hvis du har en kort løbetid. En kort løbetid derimod, vil betyde højre månedlige afdrag, og hvis du allerede har en stram økonomi, så kan det være en dårligt ide at sætte afdragene for højt, da du måske senere hen vil have svært ved at kunne betale afdragene. Og kan du ikke det, så bliver det jo for alvor en dyr historie med renter der løber til, uden at gælden falder.

Så find dig en løbetid der passer bedst til dig og din private økonomi, og kig ikke så meget på hvor meget du skal betale i renter i hele løbetiden. Du vil få langt mere ud af at have en sund økonomi, end det hele er så stramt, så du bliver nødt til at optage nye lån, bare for at holde skruen i vandet.

Underskriv med Nem ID

Hos Hotlån bruges der NemID til at underskrive dit lånedokument med. Så efter du har gennemlæst lånedokumentet, så er den videre process, at du skal underskrive lånedokumentet med dit NemID. Så når du ansøger om et lån, så hav dit NemID parat. Når Hotlån har modtaget det underskrevne lånedokument, så er de klar til at udbetale lånebeløbet til din Nem-konto. Herefter er pengene til din disposition. Vær opmærksom på at dette kun kan gøre sig gældende hvis du ansøger om et lån i bankens åbningstid. Ellers vil pengene komme til udbetaling den først kommende hverdag.

14 dages fortrydelsesret

Ifølge forbrugerloven, så har man altid 14 dages fortrydelsesret, når man optager et lån. Det vil sige at ønsker du at fortryde dit lån, så kan du betale beløbet tilbage, og dermed annullere lånet. Du vil i den periode du har haft lånet, skulle betale renterne. Disse renter er du forpligtiget til at skulle betale. Så hvis du inden for 14 dage fortryder dit lån, så kan du undgå at betale de gebyrer og stiftelsesomkostninger som Unofinans har haft, dog er omkostninger til staten i forbindelse med optagelsen af lånet, ikke noget du kan slippe for.

Gebyrer

Hotlån kan kræve gebyrer for nogle af de nedenstående punkter, men overholder du låneaftalen, så er der ingen skjulte gebyrer. Det nemmeste for dig er dog at betale dine afdrag via PBS, så vil du undgå at komme i nærheden af disse ekstra gebyrer. Nedenstående er et lille udpluk af de gebyrer som Basisbank A/S opererer med.

  • Fakturagebyr 33 kr.
  • Girokort betaling 20 kr.
  • Kopi af kontoudtog 100 kr.
  • Kreditaftale ny kopi 175 kr.
  • Betalingsfri måned 150 kr. pr. stk.
  • Betalingshenstand 150 kr. pr. stk.
  • Ændring af aftale 500 kr.
  • Rykker 100 kr.

Andre udgifter

Hos Hotlån vil du blive opkrævet 8% af oveni lånet, så den samlede hovedstol, bliver lånets størrelse plus 8%. Dette bliver du i forbindelse med oprettelse af lånet. Se nedenstående eksempel:

Eksempel: Du låner 15.000 kr, så vil der være et oprettelsesgebyr på 8% af det samlede lånte beløb. 8% af 15.000kr er 1.200kr. Det samlede beløb du så låner er ikke 15.000 kr, men 16.200 kr. Dette indgår i den samlede ÅOP for lånet, og lige nøjagtigt ÅOP er den vigtige faktor for hvilket lån du skal se efter, når du ønsker at låne penge.

Renter og Vilkår

Da Hotlån samarbejder sammen med Basisbank A/S, så bruger de også de samme renter og vilkår. Nedenstående er taget fra Basisbank A/S hjemmeside.

Pålydende rente. Renten er variabel page1image2027714288page1image2027714704page1image20277152480,79%-2,20% pr. md./9,52%-26,41% pr. år
Debitorrenten (effektiv rente) page1image2027772432page1image2027772848page1image20277733289,95%-29,85%
Kreditaftalens størrelse (hovedstolen) page1image2027778112page1image2027778592page1image2027779008Mindst 3.240 kr. Maksimalt 81.000 kr.

Her er hovedstolens størrelse er inkl de 8% som et oprettelsesgebyr er på hos Basisbank A/S.

Læs det med småt.

Inden du søger om at lån, så kan det være meget vigtigt at læse det med småt. Hos Anna Finans er de underlagt forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser som der findes hos Basisbank A/S. Du kan læse Basisbanks almindelige forretningsbetingelser for privatkunder og Basisbanks særlige bestemmelser for lån og kreditter her.