Har du en fornemmelse af, at dit data bare suser ud, og løber du ofte tør for data, inden måneden er slut? Så er der i bund og grund tre forskellige ting, som du kan gøre for at undgå dette. Disse er:
- Køb et større abonnement med mere data
- Find ud af hvilke apps, der bruger mest data
- Brug wi-fi fremfor mobildata
Her kan du læse mere om hvilke apps, der bruger mest data – og du kan finde ud af, hvor meget den gennemsnitlige dansker bruger.
Hvor meget data har du? Og hvor meget har du tilbage?
Der er mange danskere, som oplever, at deres internet på mobilen pludseligt bliver meget langsomt i slutningen af måneden. Og det er der faktisk en god forklaring på. Hvis du overstiger den mængde data, som du har i dit abonnement, så vil du nemlig blive ”speed dropped”. Denne nedsætning af hastigheden bliver lagt på automatisk, og den vil først blive fjernet, når du får mere data igen. Du vil dog stadig kunne bruge internettet, det vil blot gå meget langsomt.
For at undgå dette, er det en god ide at holde styr på, hvor meget data man har – og især, hvor meget data man har tilbage.
Men hvordan gør man det? Det er ganske let:
- Find ud af, hvor meget data du må bruge hver måned
- Undersøg, hvor meget du har brugt i din mobils indstillinger
Dette lyder måske lettere for nogen end for andre. Men det er faktisk ret let at undersøge, hvor meget data du har brugt på din smartphone. Sådan gør du på en iPhone. Indstillinger à Mobilnetværk. Her kan du se, hvor meget data du har brugt i en ”aktuel periode”. Det kræver dog, at du har nulstillet perioden i starten af måneden.
Hvis dette ikke er tilfældet, så kan du altid kontakte dit teleselskab, så kan de give dig svaret.
Så meget data bruger den gennemsnitlige dansker
Over de sidste par år er der sket en stor udvikling i danskernes forbrug af internet. Smartphones er lige så stille begyndt at tage over fra den bærbare computer, og dette kan uden tvivl ses på det gennemsnitlige forbrug.
I 2014 brugte den gennemsnitlige dansker 1,9 GB data om måneden. I 2015 var dette tal steget til 3,3 GB hver måned. Dataforbruget bliver ved med at stige, og det kan man også se, hvis man sammenligner tal fra 2017 med tal fra 2018. Energistyrelsen laver hvert halve år en rapport, som viser, hvor dan danskernes forbrugsvaner er, når det gælder mobil og internet. Denne rapport hedder ”Telestatistik”. Denne rapport viser, at forbruget af mobildata er steget med 41,5 procent fra andet halvår i 2017 i forhold til samme tid i 2018. I 2017 anvendte danskerne cirka 6,2 GB hver måned og i 2018 var dette tal altså steget til 8,4 GB.
Vi har altså set mere end en firdobling fra 2014 til slutningen af 2018, og denne stigning fortsætter stadig. Vi kan altså konkludere, at den gennemsnitlige dansker i 2019 anvender mere end 8,4 GB data.
Hvad bruger danskerne data på?
Men hvad bliver alle disse GB data brugt til hver eneste måned? For at besvare dette vil vi prøve at kigge på nogle tendenser, der definerer danskeres forbrugsvaner.
- GPS’en er skiftet ud med mobilen
- iPods og Mp3-afspillere anvendes i ganske lav grad
- Flere ser film på mobilen
- Flere streamer fra mobilen
Der er altså en masse aktiviteter, som man nu er begyndt at bruge mobilen til. Og dette kan ses på dataforbruget. Det er nemlig især navigationsprogrammer, musiktjenester og streamingtjenester, der sluger en masse data hos danskerne.
Herudover bruger vi også de sociale medier i højere grad, hvilket også efterlader et tydeligt mærke på dataforbruget hos den gennemsnitlige dansker. Du kan læse mere om data og dataforbrug ved at klikke her, hvis du gerne vil være endnu klogere på emnet.
Hvor finder man det billigste abonnement med mest data?
Nu når vi danskere bliver gladere og gladere for at bruge data på mobilen, så er det også nødvendigt at anskaffe nogle større mobilabonnementer, så du ikke løber tør. Men hvordan finder man så den billigste løsning? Du kan sammenligne priser på mobilabonnementer online. Derved er du sikker på, at du altid får den bedste pris og de mest favorable fordele og vilkår.
Kilde:
https://ens.dk/ansvarsomraader/telepolitik/tal-paa-teleomraadet
Seneste kommentarer