Aldrig nogensinde før har folk været så meget hjemme, som de er grundet coronakrisen. Folk er blevet tvunget til at arbejde hjemme og mindske deres sociale adfærd. Restauranter og cafeer har været nødsaget til at finde på måder at levere mad ud af huset, så kunderne stadig kan købe ved dem, og deres økonomi kunne løbe rundt. Det er lykkedes for langt de fleste, og det kan ses på forbruget af take away under coronakrisen.

Hvor mange millioner ekstra vi danskere har brugt på take away i det forgangne år, skal uden tvivl fælles på rigtig mange hænder.

Take away er bare nemmere

Når det kommer til aftensmaden, så er folk hurtigt blevet trætte af at lave mad derhjemme. De er derfor begyndt at bestille mad udefra, så snart det var muligt. Aldrig nogensinde før har take away været så populært, og derfor er der mange udbydere, der reklamerer meget for tiden. Du kan fx købe take away her.

Det er ikke altid, man selv gider lave det helt store måltid, selvom man har lyst til noget lækkert at spise. Det får folk til at gribe til andre metoder, og derfor stiger forbruget for take away mere end nogensinde før.

Ofte forbinder mange take away som pizza eller burger, men sådan er det ikke længere. Selvom disse stadig topper popularitetslisterne, er det  også blevet muligt at få leveret flere forskellige måltider fra diverse restauranter. Nu kan du bestille en lækker salat fra din yndlingssalatbar, sushi fra din favorit restaurant eller wok mad inde fra byen. Det er ikke kun junkfood længere, og derfor behøver take away ikke være usundt.

Take away bliver heller ikke længere bare set som noget, man bruger, når man har tømmermænd, eller når man ikke gider tænke på madlavning. Idet udvalget er blevet meget bredere, og flere restauranter tilbyder take away, så ændrer synet sig også på take away. Nu bruges det også som forkælelse til de særlige aftener, hvor man gerne vil have noget lækkert at spise. Du kan nemlig fokusere mere på det vigtige uden at tænke på, hvilken mad man skal lave.

Alternativer i hjemmet

Coronakrisen har fået folk til at være ekstra kreative derhjemme og fundet alternativer til de ting, de ikke længere kan lave på samme måde, som de plejede. Folk har fundet på hjemmetræning, projekter i hjemmet, surdejsbrød, strikker, hækler osv. Folk har prøvet alle mulige ting for ikke at kede sig. Efterhånden har man set alle serier på Netflix og diverse dokumentarer på andre streamingtjenester. Jo længere tid der går, desto færre ideer har folk snart tilbage.