Mobilt bredbånd som alternativ til den traditionelle DSL, coax eller fiberforbindelse er ikke særlig velkendt hos danskerne. Men der er faktisk en del mennesker både i Danmark og i udlandet, som anvender denne løsning til at få internet i hjemmet. Men kan det virke for dig? Og hvem bør egentligt vælge denne løsning? Det kigger vi nærmere på her.

Fordelene ved mobilt bredbånd

Først vil vi fremhæve nogle fordele, som du kan opnå, hvis du vælger mobilt bredbånd.

 • Du kan vælge mellem flere forskellige datamængder og løsninger
 • Du kan tage dit bredbånd med dig, hvis du skal i sommerhus eller lignende
 • Routeren skal blot bruge strøm og intet andet
 • Mobilt bredbånd kan være hurtigere end almindeligt bredbånd
 • Denne løsning findes til en attraktiv og konkurrencedygtig pris

Dette er blot nogle af de mange fordele, som man kan fremhæve, når det kommer til denne internetløsning. Men er der nogle ulemper?

Ja, den største ulempe ved mobilt bredbånd er uden tvivl, at der er et loft for, hvor meget du må bruge. Men så længe du finder det korrekte abonnement til dit forbrug, så er dette ikke længere et stort problem. Dette kan du få hjælp til længere nede.

Her er de forskellige løsninger

Det afhænger naturligvis af, hvilket selskab du vælger at købe hos, men langt de fleste internetudbydere har tre forskellige løsninger, hvad angår valget af modem:

 • USB-modem

Et USB-modem er i princippet blot et USB-stik med et simkort. Denne løsning er perfekt til dig, som vil tage computeren med ud i det fri og bruge internet. USB-stikket kan dog kun anvendes til én enhed ad gangen.

 • Det lille modem

Du kan også få et lille modem, som kan bruges af 5-10 enheder ad gangen. Denne kan både køre på strøm eller batteri. Dette er det perfekte modem, hvis du skal have det med på camping en weekend eller to.

 • Modemmet til hjemmet

Hvis mobilt bredbånd skal være en permanent løsning og erstattet det traditionelle internet hjemme hos dig, så bør du vælge dette modem. Her får du et kraftfuldt modem, som kan anvendes af mange mennesker samtidig. Denne skal være sluttet til strøm hele tiden.

Hos de fleste udbydere har du mulighed for at låne et modem, som du blot skal aflevere tilbage, når dit abonnement udløber – ligesom du vil gøre med en tv boks eller lignende. Du kan også vælge at købe modemmet til en engangspris.

Hvem kan drage fordel af mobilt bredbånd?

Vi har allerede været inde på, at rigtig mange kan nyde godt af at have en af de to små løsninger, som kan virke som et supplement til hjemmets anden internetforbindelse. Det smarte ved disse to løsninger er, at de er så små og lette, at man kan have dem i en håndtaske.

Men hvem bør anvende mobilt bredbånd i hjemmet?
Selvom vi lever i 2019, er der stadig enkelte steder i Danmark, hvor det kan være svært at få en holdbar internetforbindelse med høj hastighed. Der findes steder, hvor man kun kan få en DSL forbindelse, der har en download hastighed på mellem 1 og 5, hvilket for de fleste familier slet ikke er tilstrækkeligt.

Men selvom DSL forbindelsen ikke er optimal i disse områder, så betyder dette ikke, at mobilsignalet er dårligt. Det er netop mobilmasterne, som mobilt bredbånd for signal fra, så hvis du lever et sted med dårlig wi-fi, men med et godt mobilsignal, så bør du overveje at erstatte din almindelige internetforbindelse med mobilt bredbånd.

Hvor meget data skal du bruge?

Kan du godt lide ideen om mobilt bredbånd? Det forstår vi godt. Denne løsning giver nemlig en masse frihed, så hvorfor egentligt ikke?
Når det kommer til datamængden, så er det yderst forskellige fra familie til familie. Her er nogle af de løsninger, som de fleste udbydere kan tilbyde dig:

 • Den lille pakke (10-20 GB)
 • Mellempakken (50 GB)
 • Den store pakke (250 GB)
 • Den ultrastore pakke (1000 GB)

Hvis du lever for dig selv, kan du måske nøjes med den lille eller mellem pakken, alt efter hvor meget internet du bruger. Men hvis du lever i en familie med 3-5 personer, så er den store pakke nok bedre egnet til dig og din familie.

Hvis du er i en familie, der elsker at game og streame, så kan det være nødvendigt at vælge den helt store pakke.

De fleste vil kunne nøjes med mellem 50 og 250 GB om måneden, og dette vil koste mellem 150 og 350 kroner om måneden de fleste steder – altså cirka det samme som almindeligt internet.

Hvor finder du billigt mobilt bredbånd?

Hvis du gerne vil finde billigt mobilt bredbånd, så har vi et godt råd til dig. Du kan selvfølgeligt prøve at ringe rundt til alle udbyderne og spørge efter et godt tilbud, men der findes en lettere løsning. Du kan nemlig sammenligne priser på mobilt bredbånd ved at klikke her.

På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over dine valgmuligheder. Herefter kan du finde de pakker, der passer bedst til dig, og til sidst, så vælger du blot det billigste – det er altså ganske let, og det kan gøre internettet i dit hjem hurtigere og lettere.