Omkring halvdelen af danskere aner ikke, om de betaler for meget for deres bredbånd. Herudover ved de heller ikke, hvordan de skal finde ud af det. Grunden til dette er, at så længe det virker, så går folk ikke så meget op i, om det kunne blive bedre. Hvis man kan få lov til at streame lidt film og høre lidt musik, så er de fleste tilfredse. Men måske kræver dette forbrug en lavere hastighed, end du rent faktisk regner med?
Her hos os sætter vi dog en stor ære i at informere vores læsere, og vi vil gerne hjælpe dig. Derfor giver dig her svar på alt, hvad du skal vide omkring bredbånd, forbrug og priser.

20 procent får ikke, hvad de bliver lovet

Først og fremmest vil vi fortælle dig, at op mod 20 procent af danskerne ikke mener, at de får, hvad de har betalt for, når det gælder bredbåndshastighed. Men dette er der faktisk ikke noget galt med. Grunden til, at mange oplever, at de har en lavere hastighed, end de har betalt for, er, at de laver sin hastighedsmåling på wi-fi. Den trådløse internethastighed kan dog afhænge af mange ting. Hastigheden kan svinge alt efter, hvor routeren er placeret, hvor mange enheder der er på og meget andet. Netop derfor er der mange, der er utilfredse med, at internetudbyderne ikke holder, hvad de lover.

Men er dette lovligt? Stort set alle danskere bruger udelukkende wi-fi, og langt de fleste af disse, vil aldrig kunne opnå den lovede hastighed. Men internetudbyderne lover aldrig nogensinde, at du kan opnå en specifik hastighed på wi-fi. Dette ville nemlig være helt umuligt.
Hvis du er utilfreds med din hastighed, så bør du tilslutte din computer til din router med et LAN-kabel og foretage en ny hastighedsmåling. Herudover skal du være opmærksom på, at det er lovligt at reklamere for, at en forbindelse har 50 megabit download, selvom den i realiteten kun har 45. Udbyderne har altså en vis frihed, og det kan være svært at få medhold som kunde, med minde hastigheden på en kablet forbindelse er meget lav.

Så meget hastighed har du brug for

Vi kan altså konkludere, at flere mennesker er utilfredse med, den hastighed de får. Herudover har vi talt om, at mange ikke ved, hvor meget hastighed de har brug for. Nu vil vi give dig nogle gode råd om, hvor mange Mbit download, du har brug for.

Hvis du bor alene

Hvis du bor alene og har et relativt almindeligt forbrug, så vil du og langt de fleste andre sagtens kunne nøjes med mellem 10 og 30 Mbit download. Denne hastighed vil være mere end tilstrækkelig til at streame i høj kvalitet, spille spil og alt andet almindeligt forbrug.
Der er en generel tendens til, at danskerne køber alt for høje hastigheder, fordi udbyderne af bredbånd markedsfører det på en måde, der giver anledning til at tro, at man har brug for 100 eller endda 500 Mbit.

Hvis I er flere i huset

Hvis I bor flere mennesker i et hus, hvor der bliver brugt både internet og tv samtidig, så bliver det hele en smule mere kompliceret. Men vi vil prøve at gøre det så simpelt som muligt. Lad os sige, at du bor i et hjem, hvor I er to voksne og to børn. I har en søn, der godt kan lide at game, og I har en datter, der godt kan lide at streame film. Hvis de to børn er online samtidig, vil dette forbrug optage mellem 10 og 15 Mbit. Så hvis I har en forbindelse på cirka 30 Mbit, så er der stadig rigeligt med båndbredde til at se Tv og lave andre aktiviteter online.

Forbruget er steget

Der er dog en tendens til, at forbruget er steget hos den almindelige danske familie. Forbruget er dog ikke steget så meget, at du nu har brug for hverken 100, 500 eller 1.000 Mbit bredbånd i dit hjem.

Det er hovedsageligt steget, fordi mange personer er begyndt at streame i en højere kvalitet. Det giver sig selv, at HD kræver mere båndbredde end standard kvalitet, og at 4K kræver endnu mere end dette. Hvis du lever i en familie, hvor der bliver streamet i 4k kvalitet på flere enheder, og hvis I ofte downloader store filer, gamer osv., så kan du overveje at købe en hastighed, der ligger på omkring 50 Mbit eller måske lidt højere.

Alt i alt kan vi sige, at hvis du bor alene og betaler for 100 Mbit download, så kan du formentligt godt spare lidt penge ved at vælge et billigere abonnement. Det er naturligvis individuelt, og hvis du er glad og tilfreds med din hastighed og din pris, så er der ingen grund til at foretage ændringer.

Kilde: https://www.berlingske.dk/virksomheder/hakker-internettet-saa-mange-megabyte-har-du-egentlig-brug-for