På hjemmesiden Ekspertlån.dk, finder du låneudbyderen Ekspertlån, som i samarbejde med Basisbank A/S udbyder forbrugslån til private kunder. Hos Ekspertlån kan du låne penge fra 7.000kr og op til 75.000 kr. Lånebeløbet er helt op til dig, og du kan næsten også selv bestemme løbetiden, bare den ligger inden for 12-72 mdr.

Hos Ekspertlån har lever de efter sloganet: Hurtig ansøgning – Hurtigt udbetaling – Hurtig videre. Derfor vil du også hurtigt få svar når du laver en online ansøgning på Ekspertlåns hjemmeside. Låneansøgingen er nem at udfylde, og du vil inden for meget kort tid modtage svar om du kan godkendes til at oprette et lån hos dem.

Da Ekspertlån er en del af Basisbank A/S, så deler de også adresse, og når du ansøger om et lån gennem Ekspertlån, så vil du også opdage at navnet Basisbank A/S ofte vil være at finde, i dine lånedokumenter. Basisbank er dem som stiller garanti for lånet, og det er også Basisbank, som vurderer din ansøgning inden du bliver godkendt.

Hvad kan Ekspertlån så tilbyde dig som kunde?

Hos Ekspertlån kan du låne mellem 7.000kr og 75.000 kr. Hvad du vil bruge pengene til er helt op til dig. Det blander banken sig ikke i. Så hvis du vil bruge pengene på en ferie, eller du skal vil bruge pengene til at fikse dit hus op, betale regningen på bilen som netop har været på værksted, eller noget helt andet, er op til dig. Det vigtige i det for banken er at du er i stand til at kunne betale dine afdrag til tiden.

Når du laver en ansøgning så går det ret hurtigt, og til at underskrive lånedokumenterne med, bruges der NemID. Så efter du har sendt din ansøgning afsted, så vil du inden for ganske få minutter modtage svar på om du kan godkendes til et lån hos Ekspertlån. Hvis du godkendes vil du modtage et lånedokument på den mailadresse du har opgivet i din låneansøgning. Her skal du gemmenlæse lånedokumentet, og herefter underskrive det med dit NemID.

Når banken har modtaget dit lånedokument, så er de klar til at udbetale pengene til din Nem-konto, og herefter er pengene til din disposition.

Krav

Hvis du ønsker at optage et lån gennem Ekspertlån, så er der nogle helt enkle krav du skal kunne leve op til for at blive godkendt som ansøger. Kravene er som følger:

 Du er fyldt 18 år
 Du har Dansk bopæl og CPR-nr
 Du er ikke registreret i RKI eller debitorregistret
Du skal have en fast indtægt.

Det er ikke noget officielt krav, men kan du fremvise stabilitet i din økonomi, og samtidigt have stabile forhold angående din adresse, så vil det klart kunne hjælpe dig i processen om at blive godkendt til at låne.

Løbetiden

Hos Ekspertlån kan du selv bestemme løbetiden på lånet, dog skal den ligge inden for 12-72 mdr. Så alt efter lånebeløbets størrelse og din egen økonomi, så vil det være langt det klogeste at sætte en realistisk løbetid. Det er ikke altid det smarteste at vælge den længste løbetid, da du derved vil komme til at betale flere rentepenge i den periode hvor lånet løber. Men omvendt kan det heller ikke være nogen god ide at lave en kort løbetid hvis ikke din egen økonomi kan bære de noget højere afdrag der vil føre i forbindelse med kort løbetid på et lån.

Underskriv med Nem ID

I selve låneprocessen vil det være sådan at du skal have adgang til en mailadresse. Her vil det lånedokument du skal underskrive, blive sendt til denne mailadresse. Alt dette har selvfølgelig forbehold i at du bliver godkendt til at kunne låne. Er du blevet godkendt vil du i løbet af kort tid modtage et lånedokument på den angivne mailadresse. Dette lånedokument skal underskrives, og det gør man ved at bruge sit eget NemID. Det er ganske nemt og sikkert at underskrive sit lånedokument på denne måde, og samtidigt går det hurtigt, så det giver dig mulighed for at få pengene udbetalt samme dag.

14 dages fortrydelsesret

Ifølge forbrugerloven, så har man altid 14 dages fortrydelsesret, når man optager et lån. Det vil sige at ønsker du at fortryde dit lån, så kan du betale beløbet tilbage, og dermed annullere lånet. Du vil i den periode du har haft lånet, skulle betale renterne. Disse renter er du forpligtiget til at skulle betale. Så hvis du inden for 14 dage fortryder dit lån, så kan du undgå at betale de gebyrer og stiftelsesomkostninger som Ekspertlån har haft, dog er omkostninger til staten i forbindelse med optagelsen af lånet, ikke noget du kan slippe for.

Gebyrer

Hos Ekspertlån er de gebyrer og stiftelsesomkostninger i forbindelse med oprettelse af et lån indlagt i den angivne ÅOP. Men der findes nogle andre gebyrer som du kan blive udsat for i tilfælde af du ikke bruger PBS. Herunder kan du se nogle af de gebyrer som du kan blive opkrævet. Gebyrerne er identiske med dem som Basisbank A/S opkræver da Ekspertlån er en del af Basisbank A/S.

  • Fakturagebyr 33 kr.
  • Girokort betaling 20 kr.
  • Kopi af kontoudtog 100 kr.
  • Kreditaftale ny kopi 175 kr.
  • Betalingsfri måned 150 kr. pr. stk.
  • Betalingshenstand 150 kr. pr. stk.
  • Ændring af aftale 500 kr.
  • Rykker 100 kr.

Andre udgifter

Er det hos Ekspertlån du vælger at optage et lån, så vil der i forbindelse med oprettelsen af lånet være et gebyr på 8%. Disse 8% tillægges hovedstolen, så du i sidste ende vil skylde mere end du har lånt. Lad os tage et eksempel, så det er nemmere at forholde sig til:

Eksempel: Du låner 15.000 kr, så vil der være et oprettelsesgebyr på 8% af det samlede lånte beløb. 8% af 15.000kr er 1.200kr. Det samlede beløb du så låner er ikke 15.000 kr, men 16.200 kr. Dette indgår i den samlede ÅOP for lånet, og lige nøjagtigt ÅOP er den vigtige faktor for hvilket lån du skal se efter, når du ønsker at låne penge.

Renter og Vilkår

Ekspertlån er som tidligere nævnt en del af Basisbank A/S, og derfor bruger de også de samme renter og vilkår. Nedenstående er taget fra Basisbank A/S egen hjemmeside.

Pålydende rente. Renten er variabel page1image2027714288page1image2027714704page1image20277152480,79%-2,20% pr. md./9,52%-26,41% pr. år
Debitorrenten (effektiv rente) page1image2027772432page1image2027772848page1image20277733289,95%-29,85%
Kreditaftalens størrelse (hovedstolen) page1image2027778112page1image2027778592page1image2027779008Mindst 3.240 kr. Maksimalt 81.000 kr.

Her er hovedstolens størrelse er inkl de 8% som et oprettelsesgebyr er på hos Basisbank A/S.

Læs det med småt.

Inden du søger om at lån, så kan det være meget vigtigt at læse det med småt. Hos Anna Finans er de underlagt forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser som der findes hos Basisbank A/S. Du kan læse Basisbanks almindelige forretningsbetingelser for privatkunder og Basisbanks særlige bestemmelser for lån og kreditter her.