Dette indhold er sponsoreret.

Samlelån er en god ide, hvis du gerne vil spare penge og undgå alt for mange små gebyrer hist og her. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør samle alle dine lån i et samlelån. 

Hvordan fungerer et samlelån?

Et samlelån er en samling af flere forskellige lån optaget hos forskellige låneudbydere. Det betyder, at man samler alle sine små lån hos én enkelt låneudbyder. Et samlelån er beregnet til de tilfælde, hvor man har mange små lån fordelt ud hos forskellige låneudbydere. At have mange forskellige små lån betyder også, at man skal betale gebyrer for hvert enkelt lån. Det løber op i mange penge i sidste ende. Alt dette kan du slippe for ved at få et samlelån. En anden besværlig ting med mange små forskellige lån er, at det kan være svært at overskue sin gæld og økonomi, når det er spredt ud over mange låneudbydere. Hvis man har brug for mere overskuelighed og struktur på sin økonomi, er det klart en fordel at få sig et samlelån. Og det bedste af det hele er, at det ganske gratis at ansøge om og samle alle sine lån. Et samlelån fungerer således ved, at der optages et nyt lån hos det ønskede pengeinstitut. Det lån skal bruges til at indfri gælden ved de eksisterende lån. Det betyder, at du i sidste ende kun har ét lån at skulle forholde dig til. Det lån svarer til det samlet beløb, du har i gæld fra de andre lån. Når det nye lån er optaget, har du kun én bank, én rente og ét lån at holde styr på. Det hele bliver lige pludselig lidt mere overskueligt og struktureret. 

Hvordan får man et samlelån?

Det lyder næsten for godt til at være sandt med et samlelån, men hvordan får man så sådan et? Langt de fleste låneudbydere har gjort det muligt at optage et samlelån online. Det gør det hele meget nemmere og hurtigere for dig, at du ikke skal møde fysisk op i det pengeinstitut, som du ønsker at oprette et samlelån hos. For at kunne få et samlelån kræver det altså, at du har flere lån, som du vel og mærket kan samle til ét lån. Det kan både være små og store lån såsom billån, forbrugslån eller afbetalinger. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en låneansøgning online, hvor du angiver, hvor alle dine eksisterende lån er optaget.