Alfalån er en finaniseringsudbyder, også kaldet låneudbyder, der i et tæt samarbejde med Basisbank A/S, udbyder lån til private kunder. Altså lån har deres hovedkontor i Køge, men stort set al kontakt mellem kunde og låneudbyder går gennem Basisbank. Det er også derfor du vil støde på navnet Basisbank A/S når du modtager det lånedokument, der gør sig gældende for aftalen om at du kan låne penge. Det er også basisbank som udbetaler lånet til dig, og det er også Basisbank som varetager godkendelsen af dit lån.

Da Alfalån samarbejder med Basisbank, så er det i sagens natur også Basisbanks forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser for lån og kreditter der bliver brugt i forbindelse med lån foretaget gennem Alfalån.dks hjemmeside. Du vil nederst på siden her kunne finde disse omtalte bestemmelser. Her kan du få mulighed for at gennemlæse dem inden du går i gang med processen om at optage et lån hos Alfalån.

Du kan hos Alfalån låne mellem 3.000 og helt op til 75.000 kr. Når du ansøger om et lån hos Alfalån, så foregår det gennem deres hjemmeside. Her finder du nemt en låneansøgning, og den skal kun udfyldes med ganske få oplysninger. og når den er sendt afsted, så går der kun ganske få sekunder så vil du modtage et svar på om du er godkendt til et låne eller du har fået et afslag. Afslag begrundes ikke, så skulle det ske, så må man granske sin egen økonomi lidt, for at finde ud af hvorfor man har fået det afslag.

Hvad kan Alfalån så tilbyde dig som kunde?

Som tidligere nævnt kan Alfalån tilbyde dig lån fra 3.000 og op til 75.000kr. Du kan optage et lån helt uden at stille nogen former for sikkerhed, og du kan betale lånet ud når du vil.Der er nogle simple krav til hvem der kan låne hos Alfalån, dem kan du se mere om i næste afsnit.

Hvad du vil bruge din lånte penge til er helt op til dig, det stiller Alfalån ingen krav til. Du kan bruge dem på lige hvad du vil, det eneste Alfalån gerne vil have er at du betaler dine afdrag til tiden. Du kan vælge at bruge pengene på konfirmation til børnene, rejse til de varme lande, reparation af bilen osv osv. Det er helt og holdent op til dig hvad du vil bruge pengene til

Når du udfylder låneansøgningen på Alfalåns hjemmeside, så skal du ,som en af de oplysinger du skal levere, skrive en mailadresse. Det er på denne mailadresse at den fremtidige kommunikation vil foregå. Så det gælder om at give Alfalån en mailadresse som du har nem adgang til. Du skal også bruge dit NemID til at underskrive lånedokumentet med. Lånedokumentet kommer til din mailadresse, såfremt at du bliver godkendt til at optage et lån. Når processen med lånedokumentet er underskrevet og sendt itl Alfalån, vil der typisk kun gå nogle få minutter, så er pengene på din Nem-konto. Dette er forudsat at du har sagt om lånet indenfor Alfalåns åbningstider.

Krav

For at kunne optage et lån hos Alfalån, så er der nogle helt simple krav, som skal opfyldes førend du kan blive godkendt. Kravene er som følger:

√ For at kunne søge om lån skal du være fyldt 18 år og være myndig.
√ Du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret
Du skal have fast arbejde og have en indkomst over 150.000 årligt før skat.
√ Afslag begrundes ikke.

At kunne præstere en stabil platform i form af fast bopæl og fast arbejde, er altid en god ting, når man skal søge om at optage et lån. Det er dog ikke et krav, men det vil altid se bedre ud på i ens dokumentation, hvis tingene er stabile. Du kan søge alene, men det er nemmere at få bevilget hvis I er to samboende myndige der ansøger.

Løbetiden

Hos Alfalån kan du være med til at bestemme længden af løbetiden på lånet. Du kan bestemme løbetiden mellem 12-72 mdr. Hvordan du vælger længden af din løbetid, er op til dig, men det kan være en rigtig god ide at se lidt på sin egen privatøkonomi, inden man vælger en alt for kort længde af løbetiden. En kort løbetid medvirker til at det bliver nogle høje afdrag du skal månedligt skal betale, og det er ikke sikkert din økonomi kan bære det i længden. Det gode ved at have en kort løbetid, er at du nedsætter mængden af de rentepenge som du skal betale. Passer det bedst for dig med en lang løbetid på lånet, så vil du også kunne se at du vil komme til at betale flere penge i renter. Men det er vigtigere at din løbetid passer til din privatøkonomi, end at du sætter din løbetid for kort.

Underskriv med Nem ID

Er du blevet godkendt af Alfalån, så skal du bruge dit NemID til at underskrive lånedokumentet med. Så hvis du gerne vil have penge hurtigt, så hav dit NemID. klar hvis dine låneansøgning bliver godkendt til et lån. Lånedokumentet vil blive fremsendt til den mailadresse som du har angivet i din låneansøgning. Når du har gennemlæst lånedokumentet og underskrevet det med dit NemID, så vil Alfalån indenfor ganske kort tid udbetale lånet til dig på din Nem-konto. Dette såfremt at du har søgt om et lån indenfor Alfalåns åbningstider. Ellers vil låneprocessen foregå den næst kommende hverdag, hvor de har åbent.

14 dages fortrydelsesret

Ifølge forbrugerloven, så har man altid 14 dages fortrydelsesret, når man optager et lån. Det vil sige at ønsker du at fortryde dit lån, så kan du betale beløbet tilbage, og dermed annullere lånet. Du vil i den periode du har haft lånet, skulle betale renterne. Disse renter er du forpligtiget til at skulle betale. Så hvis du inden for 14 dage fortryder dit lån, så kan du undgå at betale de gebyrer og stiftelsesomkostninger som Unofinans har haft, dog er omkostninger til staten i forbindelse med optagelsen af lånet, ikke noget du kan slippe for.

Gebyrer

Alfalån kan kræve gebyrer for nogle af de nedenstående punkter. Men der er ingen skjulte gebyrer hvis du overholder den låneaftale som du har underskrevet. Det nemmeste for dig er dog at betale dine afdrag via PBS, så vil du undgå at komme i nærheden af disse ekstra gebyrer. Nedenstående er et lille udpluk af de gebyrer som Basisbank A/S opererer med.

  • Fakturagebyr 33 kr.
  • Girokort betaling 20 kr.
  • Kopi af kontoudtog 100 kr.
  • Kreditaftale ny kopi 175 kr.
  • Betalingsfri måned 150 kr. pr. stk.
  • Betalingshenstand 150 kr. pr. stk.
  • Ændring af aftale 500 kr.
  • Rykker 100 kr.

Andre udgifter

Alfalån tager 8% i oprettelsesgebyr, og de 8% beregnes ud fra lånets størrelse. Se nedenstående eksempel:

Eksempel: Du låner 15.000 kr, så vil der være et oprettelsesgebyr på 8% af det samlede lånte beløb. 8% af 15.000kr er 1.200kr. Det samlede beløb du så låner er ikke 15.000 kr, men 16.200 kr. Dette indgår i den samlede ÅOP for lånet, og lige nøjagtigt ÅOP er den vigtige faktor for hvilket lån du skal se efter, når du ønsker at låne penge.

Renter og Vilkår

Da Alfalån samarbejder sammen med Basisbank A/S, så bruger de også de samme renter og vilkår. Nedenstående er taget fra Basisbank A/S hjemmeside.

Pålydende rente. Renten er variabel page1image2027714288page1image2027714704page1image20277152480,79%-2,20% pr. md./9,52%-26,41% pr. år
Debitorrenten (effektiv rente) page1image2027772432page1image2027772848page1image20277733289,95%-29,85%
Kreditaftalens størrelse (hovedstolen) page1image2027778112page1image2027778592page1image2027779008Mindst 3.240 kr. Maksimalt 81.000 kr.

Her er hovedstolens størrelse er inkl de 8% som et oprettelsesgebyr er på hos Basisbank A/S.

Læs det med småt.

Inden du søger om at lån, så kan det være meget vigtigt at læse det med småt. Hos Anna Finans er de underlagt forretningsbestemmelser og særlige bestemmelser som der findes hos Basisbank A/S. Du kan læse Basisbanks almindelige forretningsbetingelser for privatkunder og Basisbanks særlige bestemmelser for lån og kreditter her.