Lån til jul

Den søde juletid byder på masser af fristelser, når det kommer til alt fra gaver, pynt, ting til arrangementer og fester samt juleoplevelser.

Lån til julgaver mm.

For mange kan det at låne penge være med til at få de økonomiske ender til at nå sammen med julens mange begivenheder og indkøb. Herunder finder du en guide til at finde det lån til jul, som vil give viden om alle de forhold, der er forbundet med at låne penge online. De bedste julelån er dem, som matcher de konkrete ønsker og behov hos lånansøgeren.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med låneudbyderne. Hvis du tegner et lån efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over låneudbydere indeholder ikke alle låneudbydere.

Fordelene ved at optage lån til jul online

Optagelse af et lån i en fysisk bank kan være en længerevarende proces. I julen kan der være brug for at låne penge med kort frist, og i denne sammenhæng er det betydningsfuldt, at der findes muligheder for effektivt at optage lån online.

Hos de online lånudbydere skal der ikke stilles sikkerhed, og det er tilmed muligt at finde typer af lån, som kan optages uden krav om dokumentation.

Der findes et stort antal af online lånudbydere, hvilket er med til at skabe konkurrence omkring priserne på lån til jul. Derudover skaber det høje antal en stor variation af forskellige lånevilkår- og betingelser. Således kan der ansøges om lån, som matcher forskellige, personlige behov for et låns økonomiske rammer.

Herunder ses en række af de mest betydningsfulde fordele:

 • Mulighed for at finde en type af lån, som matcher ens personlige og økonomiske behov
 • Stort udbud af lånudbydere som tilbyder forskellige lånevilkår
 • Nem og enkel ansøgningsproces med brug af NemID
 • Hurtig udbetaling på et godkendt lån
 • Ansøger kan selv bestemme størrelsen af lånebeløb samt omfanget af afbetalingsperiode
 • Der skal ikke stilles sikkerhed i forbindelse med at ansøge om lån

Forbrugslån med mulighed for større lånebeløb

Forbrugslån giver mulighed for at låne penge til privat forbrug, og hvor de online lånudbydere ikke blander sig i, hvad pengene fra lånet skal bruges på.

Når der optages et lån til jul i form af forbrugslån, kan låntageren ansøge om større beløb med lang afbetalingstid. Det er muligt at finde lånudbydere på nettet, som tilbyder forbrugslån på helt op til 400.000 DKK.

Afbetalingsperioden (det vil sige den tid, som låntager har til at betale pengene fra lånet tilbage) kan låntager selv bestemme længden på. Typisk er det muligt at vælge en afbetalingsperiode, der starter fra 1 måned og kan løbe helt op til flere år.

Disse forhold giver samlet set en stor fleksibilitet hos låntageren, da vedkommende selv kan bestemme lånets størrelse samt ønskede afbetalingsperiode.

Eftersom det er muligt at ansøge om større lånebeløb hos denne type af lån, skal ansøger fremlægge dokumentation omkring sine privatøkonomiske forhold til lånudbyderen.

Derigennem bliver låntager kreditvurderet, og lånudbyderen kan sikre sig, at låntager er i stand til at betale pengene fra lånet tilbage.

Netop fordi der finder en individuel kreditvurdering sted, hvor ansøgerens økonomiske omstændigheder gennemgås, kan der gå 1-2 timer fra ansøgningen om lånet er sendt afsted, til ansøgeren modtager svar.

Tilfredse brugere +

%

Vi hjælper med et lån

%

Tilfredse lånetagere

Kviklån med effektiv udbetalingstid

Kviklån er kendt for at være et såkaldt ’kortfristet’ lån, hvor pengene fra lånet udbetales hurtigt, og hvor ansøgeren får svar på låneansøgning indenfor kort tid. Det er muligt at få et lån til jul, hvor ansøgningen om kviklånet besvares allerede samme dag, som den er afsendt til den konkrete lånudbyder.

Et kviklån er typisk mindre i løbebeløb sammenholdt med forbrugslånet.

Den økonomiske størrelse på et kviklån starter fra helt ned til ca. 500 DKK. De mange forskellige lånudbydere gør det muligt at låne op til både 50.000 DKK., 100.000 DKK. og mere.

Der er god mulighed for at finde lige netop den lånudbyder på nettet, som har lige de rammer for et kviklån, som kan matche individuelle ønsker.

I praksis er kviklånet populært på grund af sine fleksible og effektive rammer. Som navnet antyder, er det kvikt og hurtigt både at afsende ansøgning om et lån til jul samt få svar.

I mange tilfælde sker kreditvurderingen automatisk, hvorfor det er muligt at skabe denne effektive sagsbehandlingstid på lånet.

Kviklån har ofte en højere rente og højere omkostninger samlet set.

Derfor er det altid en god idé at være opmærksom på et låns samlede omkostninger for at kunne vurdere, hvorvidt det pågældende lån kunne være en økonomisk god mulighed for én.

Forskellige lånevilkår der matcher forskellige behov

Før du går i gang med at ansøge om et lån til jul, kan det både praktisk og økonomisk svare sig at undersøge markedet for lånudbydere. De mange forskellige udbydere har forskellige vilkår omkring såvel forbrugslån samt kviklån, som kan passe til individuelle ønsker.

For nogle kan det være afgørende, at lånudbyderen ikke har krav om en minimum indkomst, eller det kan være ønsket at finde en udbyder, som godkender en ansøgning straks efter afsendelse.

Hvis ansøgeren har et specifikt behov i forhold til at finde lån til jul, hvor der ikke er krav om minimum husstandsindkomst, kan kviklånet være en mulighed.

I nogle sammenhænge hænger alder og lånebeløb sammen. Det vil sige, at des ældre ansøgeren er, des højere beløb har vedkommende adgang til at kunne låne.

Samlet set kan en undersøgelse af dine lånemuligheder sparer dig penge.

Herunder ses et udpluk af de vilkår, som de mange lånudbydere giver i forbindelse med deres lån til jul:

 • Ingen krav om fast indtægt
 • Mulighed for at optage lånet på mobil
 • Mulighed for straks godkendelse
 • Intet opstartsgebyr
 • Mulighed for at ansøge om lån til jul allerede som 18årig

Omkostningerne i forbindelse med et julelån

Udover selve lånebeløbet har et lån til jul også andre omkostninger, som du betaler for ved at få lov til at låne penge fra en lånudbyder på nettet.

Rente, eventuel oprettelses- eller stiftelsesgebyr, de månedlige afdrag, betaling til faktura eller PBS-aftale er i blandt nogle af de centrale poster, som der også betales med et lån.

De økonomiske størrelser på hver enkelt post kan variere, ligesom der kan være lånudbydere, som har øvrige omkostningsposter herudover. Det kan f.eks. være et gebyr i forbindelse med at tilbagebetale et lån, før selve afbetalingsperioden er nået.

Også i denne forbindelse kan det svare sig at undersøge de forskellige lånudbydere for at finde ud af, hvor det er muligt at ansøge om et passende lån med de mest gennemskuelige eller færrest muligt omkostninger.

Når du er bekendt med omkostningerne fra starten af, mindsker du risikoen for at blive ubehageligt overrasket over ubekendte betalingsposter senere hen.

Enkel og sikker ansøgningsproces

Selvom der findes både store og små udbydere af julelån på nettet, vil ansøgningsprocessen i stort omfang minde om hinanden. I alle tilfælde kræver den online ansøgning, at du har NemID.

Dette nøglekort gør det muligt at gennemføre en ansøgning på kort tid.

Pengene fra et godkendt lån til jul vil blive sat ind på ansøgerens NemKonto. Med NemID kan lånudbydere effektivt få adgang til den dokumentation, som skal bruges i forbindelse med kreditvurderingen.

Processen forløber i følgende trin:

 1. Indtastning af det ønskede lånebeløb samt ønskede afbetalingsperiode
 2. Oplysning af personlige forhold (navn, adresse, dansk statsborgerskab mv.)
 3. Godkendelse til at indhente dokumentation til brug for kreditvurdering
 4. Afsendelse af samlet ansøgning ved brug af NemID

Her giver vi dig 3 hurtige

Du kan med fordel indhente flere tilbud på lån til jul, så du bliver i stand til at kunne sammenligne dem og derigennem finde det billigste for dig.

Når du modtager et tilbud på lån, modtager du en oversigt, hvorpå alle lånets detaljer og rammer og påskrevet (det præcise lånebeløb, rentesatsen, den månedlige ydelse mv.).

Når du ønsker at finde frem til det billigste julelån, skal du anvende punktet vedrørende ”Årlige Omkostninger i Procent” (ÅOP).

Dette nøgletal er det mest præcise tal, som kan identificere hvilket lån, som samlet set har de laveste omkostninger.

Det lån, som har den laveste ÅOP, vil være det billigste lån til jul for dig.

Uanset typen af lån til jul der ansøges om, vil lånet være forbundet med omkostninger. Omkostningerne vil variere i omfang og antal fra lånudbyder til lånudbyder og imellem forskellige typer af lån.

Særligt i forhold til kviklån er det væsentligt, at du er opmærksom på lånets rente sammenholdt med dets samlede omkostninger. Dette kan du finde ud af ved at læse det med småt, som er skrevet om hver enkelt lån.

Herunder er der samlet en række af de punkter, du med fordel kan være opmærksom på, når du ansøger om et lån til jul på nettet:

 • Selvom et lån har en lavere rente, kan det stadig være et dyrt lån
 • Sørg for at læse det med småt for at blive bekendt med et låns samlede omkostninger
 • Du finder det billigste lån ved hjælp af punktet om ”Årlige Omkostninger i Procent” (ÅOP)
 • De månedlige ydelser bliver lavere, des længere afbetalingsperiode
 • Læg et budget for din privat økonomi og find dit månedlige disponible beløb
 • Et godt lån til jul er et, hvis månedlige afdrag passer ind i dit månedlige disponible beløb
 • Undersøg markedet for forskellige lånudbydere
 • Lån kun de penge du har brug for, så du er sikker på at kunne afdrage din gæld