Der er absolut intet galt med at låne til forbrug, og det har der aldrig været. Der er dog stadig en tendens til at tro, at online forbrugslån er skamfulde, men dette prøver vi at gøre op med i denne oplysende artikel.
Dette gør vi blandt andet ved at give dig de nødvendige informationer, så du kan låne til forbrug på en holdbar måde. Her får du tre helt konkrete råd til, hvordan et lån optages på den mest hensigtsmæssige måde, så lånet ikke kommer til at påvirke dit liv eller din økonomi på en negativ måde.

1 – at optage det rette lån

Først og fremmest handler det naturligvis om at optage det rette lån. Men hvad betyder det så? For at gøre det helt kort og simpelt, så betyder det, at du finder det lån, der er billigst, men som samtidig matcher dig og dine behov.

Dette kan du for eksempel gøre ved at sammenligne forbrugslån. Når du laver din sammenligning, kan du med fordel gøre dette på følgende måde:

Trin 1: Find de fem billigste lån. Dette gør du primært ved at kigge på lånenes ÅOP.

Trin 2: Udvælg det ene af de fem billige lån, som matcher dig bedst.

Sværere behøves det ikke at være. Denne fremgangsmåde viser dog også, at det billigste lån ikke nødvendigvis altid er det rette valg for dig. Hvis de andre vilkår, som definerer lånet, ikke matcher din økonomi, så kan det billige lån vise sig at blive langt dyrere end beregnet. Derfor bliver du også nødt tit at kigge på elementer som løbetid og månedligt afdrag, når du skal træffe dit valg.

2 – at holde overblikket

Når lånet er optaget, så handler det om at holde tungen lige i munden. Der skal, som bekendt, afbetales nogle penge på lånet hver måned, og hvis du gør dette, så vil gælden blive mindre. Men hvis du mister overblikket over din økonomi, så kan du også komme til at misse nogle af disse betalinger, hvilket kan føre til, at renten bliver sat op – husk på, at misligholdte lån er dyre lån.

Men hvordan holer man overblikket?

Dette gør du lettest ved at lægge et budget, hvori det månedlige afdrag på lånet indgår, så du ved, at der altid er penge til dette.

3 – at tilbagebetale korrekt

Nu er lånet optaget, og du har det fulde overblik. Nu kan du begynde at overveje, om du tilbagebetaler gælden på den mest optimale måder.

Ingen økonomiske situationer er ens, og derfor findes der også flere forskellige måder, hvorpå man kan af betale sin gæld. Her er to meget populære metoder, som gør dig gældende for personer, der har flere lån:

Lavinestrategien

Lavinestrategien går ud på, at du afbetaler det dyreste lån først for at spare på de omkostninger, som lånet har.
For at dette er muligt, bliver du nødt til at danne dig et overblik over dine forskellige lån. Når du anvender lavinestrategien, skal du fokusere på det lån, der har den højeste ÅOP. Så hvis du har syv forskellige lån, så kan du med fordel lave et excel-ark, hvor du organiserer dem i en rækkefølge, hvor lånet med det højeste ÅOP kommer først.
Derved skal du betale det mindst mulige beløb af på de resterende lån og fokusere så meget som muligt på det dyreste, indtil dette er betalt helt af. Det er dog et must, at du ikke misligholder dine andre lån. Derfor kan du kontakte dine kreditorer og aftale et minimumsbeløb. Når det dyreste lån er afbetalt, så går du videre til det næstedyreste og så videre.

Sneboldstrategien

Sneboldstrategien går ud på, at du afbetaler de mindste lån først. Når lånet er betalt af, vil dette frigive nogle penge, som du så betaler ekstra af på det næstmindste lån.

Jo færre lån, du har, jo større vil dit overblik være. Og dette må siges at være den største fordel ved netop denne metode.

Matematisk set er det dog lavinestrategien, som er den mest effektive. Dette gælder især, hvis du har nogle lån, der er meget dyre, og andre lån, der er relativt billige.

Hvis du derimod har en håndfuld forskellige lån, som koster det samme, så giver det utroligt god mening at anvende sneboldstrategien.
Denne strategi kræver dog også, at du får nogle gode aftaler på plads med dine kreditorer. Her gælder det nemlig også om at betale så lidt som muligt på de store lån, så der er flere penge til at afbetale de mindre kreditorer. Læs mere om det på https://hurtiglaannemt.dk, hvor de også er rigtig gode til at rådgive dig.

Bonusrådet – snak om dine lån

Nu har du så modtaget tre gode råd til, hvordan du kan låne på den mest optimale måde. Men du skal ikke snydes for et ekstra bonusråd.
En af de største byrder, som forgældede personer bærer på, er, at de skammer sig over gælden. Dette gælder især for forbrugsgæld. Dette er der dog ingen grund til. Så længe du har en plan for tilbagebetalingen, så er der intet galt i at have forbrugsgæld.
Herudover kan du selv være med til at gøre op med det skamfulde ved blot at tale om det. Jo flere mennesker, der udtrykker en positiv holdning overfor forbrugslån, jo mere socialt acceptabel vil det blive. Der er nemlig intet uforsvarligt ved at låne penge til forbrug. Specielt ikke når du lægger et budget og har en plan for din tilbagebetaling. Ift. at snakke om dine lån, så gælder det også at få rådgivning i banken eller andre fagpersoner. Således du også kan få professionel hjælp og overblik, hvis du er havnet i en situation, hvor du pludselig ikke selv kan overskue det mere.