SMS LÅN

Når du mangler lidt ekstra penge at gøre godt med, vil du opdage, at nettet er ved at flyde over af firmaer, der tilbyder dig at låne penge hurtigt og nemt. Det kan være alt fra nogle hundrede kroner til flere hundrede tusind.

SMS lån – Lån nemt og hurtigt

Online lån er lette at finde men kan være svære at gennemskue. Derfor finder du i denne guide alle de informationer du har brug for, for at finde det SMS lån på nettet, der passer dig bedst. Læs med her og bliv klogere på SMS lån.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med låneudbyderne. Hvis du tegner et lån efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over låneudbydere indeholder ikke alle låneudbydere.

Hvorfor har online lån sådan et dårligt rygte?

Vi har alle set programmer som Luksusfælden eller hørt om de skyhøje gebyrer og renter, der følger med til denne slags lån.

Det er en realitet, at online lån er dyrere end banklån – og hvorfor er de det?

 • Du skal ikke stille sikkerhed for de penge du låner
 • Du skal ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til
 • Du skal ikke vente i flere uger, mens alle dine økonomiske data bliver gennemgået før du får svar

Alle de ovenstående ting giver dig meget større frihed, når du låner penge – men det gør det også langt mere risikabelt for låneudbyderne, hvorfor de er nødt til at tage højere priser for deres lån.

I dag er konkurrencen blandt firmaer, der udbyder SMS lån og andre af den slags hurtige lån, høj. Derfor vil du kunne finde SMS lån, der muligvis ikke matcher renterne hos banken 100%, men kommer tættere på end man skulle regne med.

Grunden til at lånene har så dårligt et rygte (eller i hvert fald har haft) er, at hvis ikke du er opmærksom eller ikke betaler til tiden, så kan det ende med at blive meget dyrt at låne på denne måde.

Er du på den anden side forberedt, gør din research og sørger for at overholde betalingsfristerne, så kan du finde lån med rigtig fornuftige omkostninger i dag.

Markedet for onlinelån er nemlig eksploderet og derfor er det i dag et låners marked, hvor udbyderne kæmper om kunderne. Det betyder, at omkostningerne ved at optage et lån på nettet i dag er meget billigere end det har været før.

Hvordan undgår du Luksusfælden inden du låner?

Hvis du gerne vil låne penge på nettet, men er bange for at komme til at betale for meget, så er der en række ting du kan gøre for at gardere dig mod at det ender galt.

 • Lav et budget for dit SMS lån
  Før du beslutter dig for at låne penge online, er det altid en god ide at sørge for at du har et fuldt overblik over din økonomi. Ved at lave et grundigt budget får du helt styr på, hvad der kommer ind og, hvad der går ud hver eneste måned. På den måde kan du regne ud, hvor meget du har råd til at afdrage pr. måned og afrette lånebeløbet og løbetiden derefter.
 • Vælg den korteste løbetid
  Når du kigger efter et lån, kan du selv bestemme, hvor længe det skal løbe. Du kan som regel vælge mellem løbetid på mellem 6 og 72 måneder, alt efter beløbets størrelse. Når du skal vælge løbetiden, er det anbefalelsesværdigt at vælge den kortest mulige du har råd til. Jo kortere tid du skal afdrage, des mere skal du betale pr. måned. Men des mindre betaler du i sidste ende.
 • Vælg det mindste beløb
  I mange tilfælde vil du blive opfordret til at låne lidt mere, så du er sikker på at have råd, men i sidste ende vil det betyde flere penge at betale tilbage. Derfor er det altid en god ide at holde beløbet så lavt som muligt.

Kort sagt handler det om at forberede dig så godt som muligt for at undgå ubehagelige overraskelser. Selvom det kan være fristende at takke ja til det første, det bedste lån, når det er noget du virkelig gerne vil have eller mangler penge lige nu. Men at bruge lidt ekstra tid på at forberede dig, kan spare dig mange penge i sidste ende.

Tilfredse brugere +

%

Vi hjælper med et lån

%

Tilfredse lånetagere

Hvordan optimerer du din søgning?

Når du søger et SMS lån, kan du finde en lang række sider på nettet, der viser dig sammenligninger og oversigter over de forskellige udbydere på nettet. De viser dig hvor meget du kan låne, hvor lang løbetid du kan vælge samt, hvor høj renten er.

Det er vigtigt at huske, at det er vejledende tal og ikke dem, du får, hvis du ansøger om et lån hos det givne firma.

Det tilbud du modtage vil altid være individuelt og lavet på baggrund af de oplysninger du har sendt i din ansøgning. Derfor er det altid en god ide at indhente flere tilbud, så du har noget at sammenligne.

Hvad er SMS lån? part I

Det er svært at hitte rede i de mange forskellige betegnelser, der er for online lån, for kært barn i virkelig mange navne; kviklån, quicklån, SMS lån, minilån, mikrolån, forbrugslån og mange flere. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvad de forskellige låntyper indebærer.

For at finde ud af, hvor SMS lån passer ind i kategorien online lån, kommer her en kort oversigt.

Minilån og forbrugslån

Overordnet set kan alle de forskellige lån dækkes ind under to overordnede kategorier, nemlig minilån og forbrugslån.

 • Minilån dækker over den mindste form for lån, der er tilgængelige på nettet. Det drejer sig om summer på mellem 100 og 60.000 kroner og som regel med en løbetid på 6 år eller derunder.
 • Forbrugslån dækker over de større lån. Her kan du låne helt op til 400.000 kroner og vælge en løbetid på op til 10 år.

Det er denne form for lån, der er mest udbredt. Faktisk er denne form for lån i dag så udbredt, at op til 25% af alle unge har et lån af denne art. Det er en yndet måde at finde de ekstra ressourcer der skal til for at få råd til lidt ekstra i hverdagen eller bare til at dække udgifterne sidst på måneden.

Disse to overordnede kategorier dækker over en række underkategorier, hvor SMS lån er den mindste af slagsen.

Mere om SMS lån

Som navnet antyder er det, der adskiller SMS lån fra andre lån netop muligheden for at ansøge via en SMS, frem for at ansøge på nettet. Det foregår således:

1. Du sender en SMS til låneudbyderen

Den skal indeholde dine personlige oplysninger og det beløb du ønsker at lån. (På den side du ønsker at låne fra, vil der være oplysninger om, præcis, hvad SMS’en skal indeholde).

2. Nu venter du på svar

(Kravene for, hvornår du kan komme i betragtning til et lån gennemgås i et senere afsnit).

3. Du modtager en kode på SMS
 1. Er din ansøgning godkendt, modtager du en kode på SMS, der skal bruges på udbyderens hjemmeside.
4. Indtast koden på hjemmesiden

For at godkende det endelige lånetilbud på SMS lånet. I løbet af få dage vil du have pengene til rådighed på din konto

Selve navnet betyder ikke, at lånet skal søges via SMS, men udtrykker derimod, at det er en mulighed, der adskiller det fra andre lån i samme kategori.

Her giver vi dig 3 hurtige

SMS lån er den mindste form for minilån

Det drejer sig om små lån med kort løbetid. Ofte ligger beløbene på mellem 100 og 6000 kroner og løbetiden på mellem 5 og 60 dage.

Minilån dækker desuden over:

 • Mikrolån – der er den mellemste i denne klasse af lån. Her kan du låne lidt større beløb, typisk fra 500 til 10.000 kroner. Ligesom løbetiden vil være tilsvarende længere, nemlig mellem 14 og 90 dage.
 • Kviklån – det mest kendte og udbredte lån i denne klasse. Det er også lånet med mange betegnelser og det lån, hvor du kan låne de højeste beløb i længst tid. Her kan du låne på til 60.000 kroner med en løbetid, der strækker sig op til 72 måneder.

Det er altså lån, der er designet til at dække de små udgifter, der kommer uventet og skal dækkes med det samme.

Det er den hurtigste løsning, hvis du mangler lidt ekstra penge til sidst på måneden, hvor de fleste af os kan have brug for lidt at gøre godt med.

Med SMS lån betaler du tilbage, så snart der igen er penge på kontoen.

Denne form for lån er mest henvendt og markedsført til unge i alderen 18-30 år. Grunden til dette er både den korte løbetid og de mindre beløb. Her er nemlig oftest tale om lån penge til indkøb af forskellige brugsgenstande som computere, smartphones, fjernsyn, møbler og andre ting, der ligger lidt udenfor hverdagsbudgettet.

Det er lån, der er designet til at dække de pludseligt opståede udgifter eller behov og det betyder, at du kan købe den vinterjakke du har drømt om og betale den tilbage over 3 måneder i stedet for at spare op og vente til den måske er udsolgt.

For mange over 30 opstår denne form for pludselige udgifter eller behov ikke helt på samme måde og på samme tid er økonomien ofte mere stabil med en opsparing til netop situationer, hvor det tidligere kunne være nødvendigt at optage lån.

Fordi der ikke stilles krav til hverken redegørelse for, hvad pengene skal bruges til eller til, at der skal stilles nogen form for sikkerhed, står det dig fuldstændigt frit, hvad du ønsker at bruge pengene til.

Der er ikke nogen restriktion forbundet med de penge du låner online. Så længe du sørger for at overholde din tilbagebetaling er der ingen grænser for, hvad du kan købe.

Find ud af hvad der vigtigt for dig mht. din privatøkonomi

Før du ansøger om quicklån hos en låneudbyder på nettet, kan du med fordel gøre dig nogle tanker om, hvordan du ønsker din privatøkonomi skal være i forbindelse med at tage et lån.

Når du har et lån, skal du hver måned betale for lånets ydelser (de månedlige ydelser). Det er derfor vigtigt, at der er plads til dette beløb i dit budget.

Dog findes der forskellige ønsker i forhold til, hvor meget luft i privatøkonomien der ønskes i forbindelse med at betale af på et lån. Disse handler om omfanget af de månedlige ydelser sammenholdt med, hvor hurtig du kan blive gældfri igen.

 • Des kortere afbetalingsperiode, des højere månedlig ydelser og des hurtigere bliver du gældfri igen
 • Des længere afbetalingsperiode, des lavere månedlige ydelser men des længere tid går der, før du bliver gældfri

Det vil naturligvis altid være ønskværdigt hurtigst muligt at blive gældfri. Men de høje månedlige ydelser kan ’presse’ privatøkonomien, så der ikke er meget plads til uforudsete udgifter.

En længere afbetalingsperiode giver mulighed for at dele quicklånets omkostninger ud over længere tid. Derved bliver det økonomiske råderum større.

Dog vil lånet med en længere afbetalingsperiode blive dyrere, da der går længere tid med at betale af på lånets omkostninger.

Hvad skal du være opmærksom på ved SMS lån og lån generelt?

Der er en række ting, du vil få glæde af at være opmærksom på, når det kommer til den endelige pris på dit lån. Eller kan du hurtigt ende med et lån, der er langt dyrere end du havde planlagt og ende i problemer i forbindelse med tilbagebetalingen, hvilket er en langt fra ønskværdig situation at ende i.

Når du leder efter et SMS lån online vil du blive præsenteret for en masse tal, der skal fortælle dig om de udgifter der er forbundet med at låne hos den givne udbyder. Her er det værd at huske, at der er tale om vejledende tal. Når du indsender din ansøgning, giver du udbyder tilladelse til at lave en personlig låneplan for dig, baseret på de oplysninger du opgiver deri.

Det betyder, at det tilbud du modtager et helt og holdent afhængigt af din personlige økonomi og derfor ikke kan sammenlignes med de tal, der vises på hjemmesiden.

Tal du skal huske når du sammenligner SMS lån

Når du modtager et lånetilbud på dit SMS lån, er det af højeste vigtighed, at du læser den grundigt igennem og holder specielt øje med det, der står skrevet med småt. For du låner ikke bare de 10.000 kroner (eller hvilket som helst andet beløb du ansøger om), du låner også penge til at betale for renter, omkostninger ved oprettelsen af lånet samt en række forskellige gebyrer og det kan hurtigt løbe op, hvis ikke du er opmærksom.

De tal du skal kigge godt efter, er blandt andre:

 • Renter
 • Renters rente
 • Administrationsomkostninger
 • Stiftelsesgebyr
 • Ekspeditionsgebyr
 • Tinglysningsafgift
 • Dokumentgebyr
 • Oprettelsesgebyr
 • Og flere til

Med den liste af udgifter forbundet til et SMS lån på få tusind kroner kan du ende med udgifter, der nærmer sig lånets egentlige værdi. Derfor er det vigtigste tal du skal kende:

Dette giver dig et klart overblik over de samlede udgifter i forbindelse med dit lån. ÅOP betyder ganske simpelt Årlig Omkostninger i Procent, hvilket betyder at du i dette tal kan se, præcis, hvad dit lån koster dig om året.

Selve tallet er en procentsats udregnet ud fra SMS lånets størrelse. Det viser dig, hvor stor en procentdel de samlede udgifter svarer til i forhold til lånesummen.

Eksempel: Låner du 10.000 kroner og betaler din ÅOP er 20% betyder det, at du betaler 2000 kroner i omkostninger om året. Altså vil du med en løbetid på et år ende med at betale 12.000 kroner tilbage.

Et godt udgangspunkt er altid at ligge efter det endelige beløb du kommer til at betale tilbage, når alle afdrag ude af verden. Det er det beløb du i sidste ende kommer til at for det, du gerne vil låne penge til. Ved at se på det fulde beløb kan du hurtigt gøre o med dig selv, hvorvidt dit ønske er det værd.

u

Hvad er fordelene ved et SMS lån?

Fordelene ved et SMS lån er meget lig de fordele, der er ved alle de forskellige former for onlinelån, der findes i dag. Det er de samme ting, som udbyderne selv reklamerer med og netop det, der gør, at denne form for lån er så populære blandt os danskere.

 • Hurtigt

SMS lån er en af de former for lån, der er hurtigst at ansøge om. Der er ligeså kort proces fra ansøgning til svar og fra svar til eventuel godkendelse. Alt i alt tager det ikke mere end max et par dage fra du ansøger til pengene er på din konto.

 • SMS lån er let

Det tager ikke meget mere end et par minutter at finde og ansøge om et SMS lån og det kræver ikke andet end et NemID at udfylde en ansøgning.

 • Ingen sikkerhed

Du skal ikke stille nogen form for sikkerhed for de penge du låner, som det er tilfældet med banklån.

 • Ingen redegørelse

Du er fri til at bruge pengene præcis som du ønsker. Når du ansøger online, er der ingen, der skal afgøre, om du har brug for det, du gerne vil bruge pengene til.

 • Intet personligt fremmøde

Der er ingen krav om at du skal trække i det stiveste puds, sortere alle dine papirer og gå ned til et face to face møde for at ansøge om et lån.

Det handler i bund og grund alt sammen om, at det skal være på dine egne præmisser, når du ansøger på nettet. Du kan selv bestemme beløbet, løbetiden og hvad pengene skal bruges til.

Hvad er ulemperne ved SMS lån?

Som ved alle former for lån, er der ulemper forbundet med SMS lån. Her handler det som udgangspunkt om de udgifter, der er forbundet med det.

 • Ingen sikkerhed – ligesom du ikke skal stille nogen form for sikkerhed i forbindelse med at optage lånet, er det også stort set uden sikkerhed for dig. Der er ikke noget sikkerhedsnet, hvis du kommer til skade, mister dit job eller på anden måde pludselig er ude af stand til at betale dine afdrag – og så er det, at lånet bliver dyrt for dig.
 • Udgifter – hvis ikke du er opmærksom og helt fremme ved nettet kan det ende i en ubehagelige overraskelse, når du skal til at betale dit lån tilbage. Læser du ikke tilbuddet grundigt igennem inklusiv det med småt, så kan du hurtigt blive trukket for ekstra gebyrer og udgifter.
 • Høj ÅOP på SMS lån – i de fleste tilfælde er ÅOP på et SMS lån langt højere end et lån optaget hos din bank.

Ved at tage både fordelene og ulemperne med i dine overvejelser, når du overvejer at ansøge om et SMS lån online, giver dig muligheden for at tage en mere kvalificeret og velovervejet beslutning i sidste ende.

Jo bedre forberedt du er og jo mere du sætter dig ind i tingene, des mindre bliver chancen for ubehagelige overraskelser, når du skal afdrage på lånet.

Hvad sker der, hvis du ikke kan betale dine afdrag på dit SMS lån?

Der er ingen grund til at frygte en tur i RKI, bare fordi du misser en enkelt betalingsfrist. Men det er vigtigt, at du har styr på låneaftalen, så du ved, hvad de eventuelle økonomiske sanktioner kan være.

Når du ikke betaler rettidigt, er der en helt fast procedure, der skal følges fra kreditors side.

 • Hvis du misser en betaling, skal der sendes en rykker. I de fleste tilfælde koster sådan en rykker 100 kroner.
 • Hvis du ikke reagerer på denne rykker, må kreditor sende dig endnu en rykker med samme gebyr igen efter 10 dage.
 • Undlader du at reagere på denne rykker vil du 10 dage senere modtage en tredje rykker, hvor kreditor må oplyse dig om, at du vil blive meldt til RKI, hvis ikke du betaler med det samme.

Betaler du ikke den sidste rykker vil din regning bliver sendt til inkasso og derefter videre til RKI eller Debitor registeret. Når du først er registeret her, er der kun en måde at komme ud igen og det er ved at betale det, du skylder så hurtigt som muligt.

Hvad er RKI?

I dag er RKI ejer og drevet af Experian A/S. Helt kort er det et register eller en database for folk, der er blevet anmeldt som dårlige betalere. For dig betyder en stempling som dårlig betaler, at du kan have svært ved eller slet ikke kan låne penge. Både online eller i banken.

Der er visse regler for, hvornår du kan oprettes som dårlig betaler hos RKI, så du kan altså ikke blive stemplet som dårlig betaler ud af den blå luft.

Når det kommer til RKI skal du skylde mere end 1000 kroner, for at kunne blive skrevet i registeret, når der er tale om lån fra firmaer og private. Er der på den anden side tale om penge du skylder det offentlige, så skal der være tale om beløb over 7500 kroner, før du kan ende i RKI.

Det betyder selvfølgelig, at der er chance for at skylde penge væk uden at ende RKI, men det betyder ikke, at du frit kan låne små beløb og ikke betale tilbage.

Hvordan undgår du RKI?

Hvis du af den ene eller anden grund ikke har muligheden for at betale dine afdrag i en periode, så er det værste du kan gøre at ignorere rykkere og henvendelser fra kreditor.

Det betyder kun, at dit lån vokser og vokser på grund af gebyrer og rykkere og du selv kommer tættere og tættere på RKI.

Hvis du gerne vil undgå at ende i RKI er den bedste løsning at tage fat i kreditor og se, om I kan komme frem til en fælles løsning.

 • Mod et gebyr kan kreditor tilbyde at forlænge løbetiden på dit lån, så afdragene bliver mindre og du kan betale dem til tiden.
 • Er der tale om en enkelt måned kan kreditor i nogen tilfælde tilbyde dig at skubbe betalingen – også mod et gebyr.

Det er i både din og kreditors interesse, at finde en løsning, der gør at du undgår RKI og kreditor får sine penge tilbage. Optages du først i RKI skal du betale pengene tilbage eller vente 5 år, før du automatisk bliver slettet fra registeret. For dig betyder det;

 • At du er stemplet som dårlig betaler
 • At du ikke kan låne penge hverken i banken eller online
 • At nogen firmaer ikke ønsker at arbejde for dig – det handler i høj grad om håndværkere
 • At du ikke kan købe noget på afbetaling
 • At du ikke er egnet til at sidde i visse stillinger på arbejdsmarkedet

For kreditor betyder det ganske enkelt, at de penge du skylder, måske ikke kommer tilbage. En form for aftale er derfor i både din og deres interesse, så i stedet for at lade som om problemet ikke findes, så grib telefonen og ring eller send en mail. Det giver ro i maven og økonomien.

Kan du låne på trods af en registrering i RKI?

Der findes firmaer, der tilbyder lån på trods af RKI, men det må på det kraftigste frarådes. Ikke bare fordi det er begyndelsen på en ond spiral af økonomisk underskud, men også fordi den slags lån som regel er rasende dyre.

Hvis du påtænker at optage et nyt lån for at kunne betale det du skylder ud og derigennem blive slettet fra RKI, er det lagt fra en ønskværdig løsning på dit problem.

Selv om lån trods RKI er tilgængelige er det på ingen måde en gangbar løsning, det er nærmere en smutvej til Luksusfælden.

Ønsker du at komme ud af den økonomiske situation du sidder i og ud af RKI er dit bedste bud at lave et budget og tage fat i de kreditorer du skylder penge.

Har du et overblik over udgifter og indtægter kan du meget bedre forhandle dig frem til en aftale du kan overholde og på den måde komme ud af gælden på en ansvarsfuld måde.

Hvornår skal du ikke låne?

Det er selvfølgelig en individuel sag, hvornår du ønsker at optage et SMS lån eller en anden form for online kvik- eller forbrugslån.

Men som udgangspunkt er det altid en god ide at tænke dig om to gange inden du godkender et lånetilbud på et SMS lån.

Mange kender følelsen af, at man er mindre inklineret til at købe noget, hvis man skal betale med kontanter end, hvis det sker med kort eller Mobilepay. Det er med til at skabe en distance fra pengenes egentlige værdi, når ikke vi har dem mellem hænderne.

Det samme er tilfældet med onlinelån. Netop fordi det er så let og det ikke kræver hverken sikkerhed eller redegørelse, så har vi en tendens til at glemme, at der er tale om reelle penge, der skal tilbagebetales og at det langt fra er gratis.

Det betyder også, at vi er hurtigere til at se lånet som en mulighed, når der er noget vi gerne vil have, frem for en løsning, når der er noget vi er nødt til at have.

På engelsk siger de; ’need to have og nice’ to have om ting, der er et reelt behov vs. ting der er rare at have.

Det er netop her, der er mulighed for at sætte en grænse for, hvornår det er en god ide at låne og, hvornår det ikke er. For dig, der har en stabil økonomi og styr på budgettet kan et lån til en sofa næppe vælte økonomien, men har du i forvejen ikke meget at gøre med, kan et lån til en sofa blive en stor økonomisk byrde.

Vær altid realistisk og tænk dig om, inden du beslutter dig for at optage et SMS lån eller hvilket som helst andet lån.