MIKROLÅN

Når du har brug for kunne låne penge nu og her, kan du benytte dig af de mindre typer af lån til privatforbrug. Disse typer af lån har fleksible rammer, og der findes et stort udbud af lånudbydere på nettet, som du kan ansøge hos.

Mikrolån – Lån nemt og hurtigt

Men for at du kan blive i stand til at finde det rette mikrolån, er der en række væsentlige forhold, som du skal kende til, før du afsender din ansøgning. Dem kan læse mere om her og blive klædt på til at optage det lån der passer bedst til dig og din økonomi.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med låneudbyderne. Hvis du tegner et lån efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over låneudbydere indeholder ikke alle låneudbydere.

Derfor er mikrolån populære

Som låntager har du fordel af, at der findes et stort marked for lån til privat forbrug på nettet. Dette gør, at udbyderne er i konkurrence om kunderne og vil derfor have forskellige, fordelagtige lånevilkår at tilbyde for at tiltrække forbrugerne.

Udbyderne ved, hvad der har betydning for kunderne. Det handler om at kunne låne penge hurtigt og enkelt samt skabe fleksible og effektive rammer omkring ansøgnings- og udbetalingsprocessen. Det er alle sammen forhold, som karakteriserer mikrolån.

Med de fleksible lånerammer kan ansøger selv i forbindelse med sin ansøgning indtaste præcist hvor mange penge, vedkommende ønsker at låne samt selv angive den ønskede afbetalingsperiode.

NemID gør det effektivt både at afsende en låneansøgning samt underskrive et tilbud på lån.

Herunder kan se de fordele, der er med til at gøre dette lån populært at optage:

  • Mulighed for at få en automatisk godkendelse på din ansøgning
  • Du skal ikke stille sikkerhed for lånet
  • Du kan selv bestemme lånebeløb samt ønsket afbetalingsperiode
  • Hurtig og nem ansøgningsproces
  • Effektiv udbetaling
  • Du skal ikke gøre rede for, hvad pengene skal bruges til
  • Mulighed for at finde den lånudbyder, som matcher dine ønsker og behov.

Hvad er et mikrolån?

Du kender sikkert allerede til SMS lån samt kviklån, som begge dækker over hurtige lån, hvor der typisk ikke sker en kreditvurdering af ansøger, men hvor der kan lånes forskellige pengestørrelser på lånet.

Mikrolån er en betegnelse over de typer af hurtige lån på nettet, du kan ansøge om, og hvor der oftest kan lånes et mindre beløb sammenholdt med de store forbrugslån.

Mikrolån bliver typisk optaget til at dække her og nu behov til finansiering af f.eks. et nyt forbrugsgode eller som betaling til en ferie. Denne type af lån er desuden kendt for at have en automatisk godkendelsesprocedure, der betyder, at langt flere har mulighed for at kunne låne penge. Der er både fordele og ulemper forbundet med, at der ikke finder en kreditvurdering af ansøger sted.

Denne effektive godkendelsesprocedure samt hurtige udbetalingstid er de parametre, som gør denne type af lån særlig populær. Ansøger skal ikke vente flere dage på at få godkendt sin ansøgning, men kan derimod blive godkendt straks og derefter få lånebeløbet udbetalt til sin konto.

Tilfredse brugere +

%

Vi hjælper med et lån

%

Tilfredse lånetagere

Find det et rigtig godt mikrolån ved at kende til din økonomi

Det lån der passer bedst til dig, vil afhænge af individuelle forhold og være ét, som du er i stand til at tilbagebetale og overholde afdragene på.

For at vide hvordan du sammensætter det bedste lån, skal du kende til din privatøkonomi.

Før du begynder at ansøge om et mikrolån, kan du med fordel gøre dig klart, hvor mange penge du har brug for at låne, og ikke mindst hvor mange penge du er økonomisk i stand til at låne.

Først og fremmest handler det om at være realistisk i ansøgningen om lån med hensyn til lånets størrelse. Det kan umiddelbart være fristende at låne ekstra, men det kan koste dig dyrt, hvis ikke du kan betale det tilbage.

Når du betaler tilbage på et lån, er det ikke kun lånebeløbet, du afdrager på. Det er også rente, eventuel stiftelsesgebyr m.fl. Disse vil blive opgjort i den månedlige ydelse, som du skal betale hver måned.

Når du finder et mikrolån, skal du sikre dig, at den månedlige ydelse kan betales af dit månedlige, disponible beløb. Det vil sige det beløb, som du hver måned har tilbage, efter du har betalt dine øvrige regninger, mad, husleje, forsikringer mv. Det kræver altså et øje planlagt budget.

Udnyt det brede marked for mikrolån på nettet

Heldigvis er det store marked for lån til glæde og gavn for dig som forbruger og potentiel låntager. Hvis du finder et lån, som er for dyrt, eller hvor vilkårene ikke matcher dine ønsker, kan du blot finde en anden lånudbyder.

Du finder både små og måske for dig ukendte online banker samt store banker, som også har fysiske filialer.

Der vil være forskel på, hvilke krav og betingelser de forskellige banker har til deres ansøgere. Hos nogle vil der forekomme oprettelsesgebyr, hos andre krav om en minimum husstandsindtægt, mens det hos andre blot er et krav, at ansøger er fyldt en bestemt alder. Det kan være både 18 år, 19 år eller 23 år.

Det handler om at undersøge de forskellige lånudbydere og finde den, som i vilkår og rammer passer til dig.

Husk at lave et budget inden du ansøger.

Effektiv ansøgning om mikrolån med NemID

Når du har fundet din rette lånudbyder, bliver du ledt igennem en enkel og overskuelig ansøgningsproces, hvor du starter med at angive det ønskede lånebeløb samt afbetalingsperioden (eller løbetiden som den også bliver betegnet). Derefter skal du udfylde selve formularen, hvor du indtaster dine personlige oplysninger og oplyser alder.

For at kunne gennemføre ansøgningen, er det et krav, at du har NemID med en tilhørende NemKonto, som pengene fra lånet bliver udbetalt til. Derudover skal du have en e-mailadresse og ellers opfylde de konkrete betingelser hos den pågældende lånudbyder.

NemID er redskabet, der gør det særdeles effektivt at ansøge om lån på nettet. Når du underskriver den fuldendte ansøgning, gør du det ved hjælp af din digitale signatur i form af nøglekortet med koder. NemID er derudover en sikker metode til at ansøge om lån uanset, om du bruger din mobil, tablet eller computer til formålet.

De mange udbydere vil mere eller mindre have samme struktur på deres ansøgninger, som derfor kan minde om hinanden

  1. Indtast lånebeløb og afbetalingsperiode
  2. Indtast dine personlige oplysninger
  3. Godkend ansøgning ved hjælp af NemID

Sådan finder du det mikrolån, der passer dig bedst

Det vil som regel altid være attraktivt for dig at kunne sammensætte og finde det billigst mulige lån. Et lån er forbundet med omkostninger – både engangsomkostninger samt tilbagevendende omkostninger. Med de mange muligheder for lån på markedet findes der måder at identificere det lån på, som samlet set vil være det billigste for dig.

Selvom et lån umiddelbart kan virke attraktivt, hvis det har en særlig lav rente, eller hvis det ikke er forbundet med stiftelsesomkostninger, kan dette lån alligevel godt være en dyrere løsning sammenholdt med et andet.

Derfor skal du sammenligne flere lån og til dette bruge punktet, der hedder ”Årlige Omkostninger i Procent” (ÅOP) som redskab.

Når du modtager tilbud om lån, vil du modtage alle samlede oplysninger og poster omkring dette. Men det kan være svært at gennemskue helheden i det enkelte lån og vurdere, hvorvidt det ene er billigere end det andet.

Med ÅOP kan du effektivt og nemt finde det billigste lån blandt flere mulige. Det lån, der har den laveste ÅOP, vil være det billigste.

Om at låne uden kreditvurdering

Det er særligt forholdet omkring den automatiske godkendelse, som gør mikrolånet populært for mange. I praksis betyder det, at der ikke sker en individuel kreditvurdering af ansøger. Når et mikrolån gives, uden at lånudbydere har indblik i ansøgers privatøkonomiske forhold, tager denne udbyder en risiko. Lånudbyderen har ikke mulighed for at vurdere, hvorvidt den pågældende ansøger er økonomisk i stand til at betale af på sit lån baseret på dennes privatøkonomi.

Risikoen herved kommer indirekte til udtryk i de høje renter, som ofte kendetegner mikrolån med automatisk godkendelse. Hvis en låntager ikke betaler sit lån tilbage, vil lånudbyderen sætte priserne højere op, som øvrige låntagere således vil komme til at betale.

Det kan virke urimelig, at du som stabil kunde med sund økonomi skal betale for, at andre ikke afbetaler på deres lån. Men det er indirekte den ’pris’, du betaler ved at benytte dig af de fleksible og effektive rammer på mikrolån, hvor du hurtigt kan få udbetalt penge til det, du ønsker.

Læs det med småt og undgå ubehagelige overraskelser

Mikrolån er tillokkende med deres hurtige godkendelsesprocedurer og udbetalingstider. Men du kan spare dig selv for økonomiske, ubehagelige overraskelser senere hen ved at sætte dig helt ind i et lån, før du ansøger om det.

For det kan få konsekvenser for dine muligheder på længere sigt i forhold til at optage et lån til privat forbrug, hvis du tidligere ikke har overholdt rammerne og vilkårene for tilbagebetaling.

Når du læser det med småt, vil du blandt andet kunne se, om det for eksempel er forbundet med ekstra omkostninger for dig at tilbagebetale et løn, før hele afbetalingsperioden er udløbet. For der er ingen grund til at skulle komme til at betale ekstra, hvis du på et tidspunkt i låneperioden skulle få mulighed for at indfri dit lån før tid.

Derudover kan du få indblik i de konkrete, praktiske forhold, som et mikrolån er betinget af. Dette gælder for eksempel forventet godkendelsestid samt udbetalingstid.