Lån trods RKI

Opfattelsen hos en stor del af befolkningen er den firkantede holdning om, at når man er registreret hos RKI, findes der ingen muligheder for at låne penge. Så unuanceret er virkeligheden dog ikke!

 

Lån trods RKI – Svar på kun 2 min.

Denne guide er tilsigtet at gå mere i dybden med de lånemuligheder, der findes trods RKI registrering. For det er muligt at låne penge, selvom en person er registreret hos RKI. Herunder kan du se nogle af de låneudbydere der er på markedet, som trods det at man er registeret i RKI, stadig kan låne penge.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med låneudbyderne. Hvis du tegner et lån efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf. Listen over låneudbydere indeholder ikke alle låneudbydere.

Lånebeløb: 8.000 – 70.000 DKK
Afbetalingsperiode: 24 – 60 måneder
Rente: 41,20 %
Mindste alder: 18 år

Lånebeløb: 8.000 – 70.000 DKK
Afbetalingsperiode: 12 – 60 måneder
Rente: 41,20 %
Mindste alder: 18 år

 

Lånebeløb: 8.000 – 70.000 DKK
Afbetalingsperiode: 24 – 60 måneder
Rente: 41,20 %
Mindste alder: 18 år

 

49.9% APR (APR er der for at hjælpe dig med at sammenligne forskellige tilbud. I dette tilfælde er det et maksimum af 49.9%) F.eks. for et samlet kreditbeløb på 32.000,00 kr. over 36 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.561,26kr. Den samlede rente, der skal tilbagebetales, er 24.205,36 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 56.205,36 kr. kr.med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en årlig nominel rente på 41,2%.

Låneeksempel: Ved et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente, der skal tilbagebetales, er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en årlig nominel rente på 41,2%. Vi har ingen yderligere gebyrer eller omkostninger.

49.9% APR (APR er der for at hjælpe dig med at sammenligne forskellige tilbud. I dette tilfælde er det et maksimum på 49.9%)

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 32.000,00 kr. over 36 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.561,26 kr. Den samlede rente, der skal tilbagebetales, er 24.205,36 kr. kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 56.205,36 kr. kr.med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en årlig nominel rente på 41,2%.

Derudover vil teksten give svar på praktiske spørgsmål samt gode råd i fasen optil at søge om et RKI lån. Det er muligt selv at påvirke sine låne muligheder. Og endelig vil der i guiden findes et overblik over mulige RKI lån.

Se Peters succes historie

Værd at vide om RKI registrering

Den seneste opgørelse fra RKI påviste, at 219.645 personer (januar, 2017) er registreret i RKI. Det svarer til knap 5 % af den danske befolkning.
Dermed er man langt fra alene i tilfælde af at være blevet registreret hos RKI.

For mange kan det være en hæmsko for ens fremtid, at mange banker afskærer muligheden for at optage lån med en RKI registrering. Et nyt lån kan være medvirkende til at forbedre ens økonomi og tilbagebetalingsmuligheder gennem f.eks. lavere rente eller anledning til at samle sine lån.

Det er ingen skam at være registreret i RKI, og der findes masser af muligheder for at forbedre sin økonomiske situation trods RKI registrering.

Du kan selv undersøge, om du er registreret

Det er nemt og enkelt selv at undersøge, om man skulle være registreret i RKI. Dette kan gøres ved brug af Nem-ID.

 

RKI lån i forhold til gæld og lånesum

Der findes nogle overordnede retningslinjer eller forhåndsregler, det er værd at være bevidst om og kende til, før der ansøges om et lån trods RKI.

Ved at kende til disse forhåndsregler er det muligt selv at vurdere og optimere ens muligheder for at låne penge trods RKI.

Lånesum og kreditvurdering

Et RKI låns størrelse har betydning for ens kreditvurdering. Den overordnede hovedregel er, at des større gæld, man har, des sværere bliver det at låne mange penge.
Dette er bandt andet det, som en kreditvurdering tager højde for.

Uenig i registrering i RKI

RKI må ikke registrere dig, såfremt du ikke er enig i, at du skylder penge. Eller hvis du er uenig i størrelsen på det beløb, RKI mener, du skylder.

Mener du at være uberettiget registreret, skal du kontakte RKI og gøre dem opmærksomme på dette.

I dette tilfælde er det op til en domstol at afgøre, hvis ikke der kan findes en særskilt løsning med den pågældende kreditor. Du kan også læse mere om hvad RKI er, mulighederne for at komme ud af RKI her.

Tilfredse brugere +

%

Vi hjælper med et lån

%

Tilfredse lånetagere

Lån trods RKI registrering

Hvad mange ikke ved, er, at der findes to registre hos RKI, som klassificerer personer i forhold summen af gæld.
Ens placering har stor indflydelse på muligheden for at låne penge.

Lukket register

Hvis en person skylder mellem 200 – 1.000 DKK og ikke har tilbagebetalt kreditorerne efter 3 rykkere, kan vedkommende blive registreret i RKI’s lukkede register.

Hverken offentlige myndigheder eller virksomheder har adgang hertil og kan dermed ikke se, hvis en bestemt person er registreret her.

Når en person er registreret her, kan vedkommende fortsat have mulighed for at låne penge. Bankerne har ikke adgang til det lukkede register i deres kreditvurdering af en potentiel låneansøger.

Dermed er det muligt at låne penge trods RKI registrering.

Åbnet register

Når en person skylder mere end 1.000 DKK og ikke har betalt gælden efter 3 rykkere, kan vedkommende blive registreret i RKI’s åbne register.
Dette register er (som navnet antyder) åbent for virksomheder og myndigheder.

Dog er det i denne forbindelse værd at vide, at det ikke bare er alle virksomheder, der har adgang til det lukkede register. Det kræver, at virksomheden køber særskilt adgangsmulighed.

Så blot fordi en person er registreret her, er det ikke nødvendigvis ens betydende med, at alle virksomheder kan få indsigt i registreringen.

Efter 5 års registrering bliver en person automatisk fjernet fra registret.

Find det lån trods RKI registrering, der passer dig bedst.

Du kan forbedre dine lånemuligheder for at låne penge trods RKI ved at foretage dig aktive handlinger om din økonomiske situation.

Som på ethvert andet marked er der også konkurrence om kunderne i forhold til banker og lånudbydere, som tilbyder RKI lån. Ved at udvise ansvarlighed om din økonomi og vise, at du ønsker at forbedre din økonomi med et nyt lån, er der en række handlemuligheder, du kan benytte dig af.

Disse kan med fordel blive anvendt i ansøgningsprocessen.

Hvad betyder RKI for din økonomi?

At være optaget i enten RKI- eller Debitor registret, har jo sine årsager, og dem kan der være mange af. Nogle kan være selvforskyldte, andre kan du måske ikke være direkte skyldig i, men alligevel er du havnet i RKI registret. At stå i dette register, medfører en del ulemper, og en af dem er blandt andet at det kan være svært hvis man vil låne flere penge. Men er det nu også en god ide at låne flere penge hvis man står i RKI? For der er jo en grund til at man er havnet der. Er det fordi manikke har kunnet betale på nogle af sine andre lån, så giver det jo ikke ret meget mening at låne flere penge, som man så heller ikke kan betale tilbage.

Jamen hvordan kommer jeg så videre?

For at komme ud af RKI, så er der nogle forhold som skal være i orden. Disse forhold kan du læse om i teksten længere nede. Hvis man skal tænke klogt og rationelt, så vil det smarteste være at man gør alt hvad man kan for såev at komme ud af RKI, inden man begynder at ty til løsningen om at skal låne flere penge. At låne flere penge, mens man står i RKI, vil oftest betyde, at der bliver endnu længere vej til målet, om at komme ud af RKI. De fleste låneudbydere der tilbyder lån, til dem som er registreret i RKI, forholder sig nemlig retten til at tage ret store renter for et lån. Det vil altså sige at selvom du er i stand til at kunne betale af på lånet, så vil der gå rigtig lang tid, inden lånet er færdig betalt.

Så når du står foran butiksruden og ser på denne her fantastiske rejse, du bare må have, så knib dig selv i armen, og spørg om det virkelig er et “must have”, eller bare et “nice to have”.

Det kan være afgørende for dig at du selv er i stand til at kende forskel på disse to begreber. For noget kan man ikke leve uden, men langt de fleste ting er jo noget man sagtens kan leve uden, men det er bare pokkers rart at have. 

Når man er havnet i RKI, så vil der bare være langt flere situationer, hvor det udtryk “nice to have” bare bliver mere synliggjort, fordi man netop ikke har kapitalen til at forsøde livet, som man gerne ønsker det.

Hvad nu hvis….?

Det er altid let at finde noget som man bare må have, og har man ikke selv kapitalen, så finder man en låneudbyder som kan afhjælpe det problem. Jo mere man står i l…. til halsen, jo mere får man den trang til at skal have noget nyt, som oftest er dyrt. Dem som har prøvet dette, ved hvor svært det kan være at styre sig selv, for at komme af med den trang til at låne nogle penge for bare at kunne købe. Men hvis du er registreret i RKI, så er det jo som de fleste er bekendt med, en del sværere at komme til at låne penge. At være registreret i RKI, burde for langt de fleste være et Wake up call, der fortæller dig at din økonomi ikke er ret god. Derfor er det heller ikke nogen god ide at skulle låne endnu flere penge. 

Et godt råd for at lægge trangen til at låne fra sig.

Står du og bare må eje den nyeste iphone eller har set en rejse du bare må afsted på, så gå din vej igen. Måske lettere sagt end gjort, men pointen i dette er at hvis du stadig har den opfattelse af du ikke kan leve uden den rejse eller den Iphone, efter at du har fået tænkt dig om, så er det at du har et seriøst problem. For selv om du får købt en af delene, så er din økonomi jo ikke blevet bedre af det. Langt fra faktisk.

At være økonomisk på den, er bestemt ikke nogen rar følelse, slet ikke når man har børn, og gerne vil give dem alle mulige oplevelser. Specielt hvis deres veninder eller kammerater ofte får nogle oplevelser af deres forældre, som koster en del penge. MEN der er bare ingen kære mor i det her. Det er surt show, men det vigtigste man kan gøre er at være realistisk overfor sig selv.

Man må hanke op i isg selv, og se på hvad der er vigtigst i længden. Er det at man kommer ud af den økonomiske krise man står midt i, eller er det at give sig selv nogle falske fornøjselser, der ikke vare ret længe. Bagefter man har brugt de lånte penge, så står man jo bare i en endnu være økonomisk situation end før man lånte pengene.

Hvordan fungerer et kautionistlån?

Et kautionist lån er et lån, hvor ansøgeren af lånet selv skal finde en person, som kan fungere som kautionist.

I praksis har dette betydning for ansøgningsprocessen, hvor den udpegede og ønskede kautionist bliver undersøgt i forhold til egnethed. Denne måde at låne penge ud på er med til at sikre, at banken får sine penge tilbage ved at godkende ansøgerens kautionist.

Ellers foregår den online lønansøgning helt som ved ethvert andet lån, hvor der ansøges og udfyldes en række felter om ønsker vedrørende lånet. Hvis lånet og kautionisten godkendes, vil beløbet blive udbetalt på kautionistens konto. Dette er for at hindre og minimere risikoen for svindel.

Det er en betingelse, at kautionisten er:

18-75 år
Man skal være myndig før end, at man kan være kautionist
Har en god kreditvurdering
Der skal være plads i vedkommenes økonomi til at du kan låne de fornødne midler.
Er boligejer
Det gør det nemmere at blive godkendt, hvis man har fast ejendom.
Er en nær ven, kollega eller familiemedlem
Det er nemmest at bruge venner eller familie som kautionister.
Det er vigtigt i denne forbindelse at vide, at der er 2 forskellige typer af omkostninger – hhv. engangsomkostninger som du kun betaler én gang og så de tilbagevendende omkostninger, som kan være både månedlige og årlige.

F.eks. skal du kun betale stiftelsesgebyret én gang, når du optager et lån penge nu. Derimod vil renterne være en tilbagevendende omkostning hver måned af lånets løbetid.

Det er forskelligt, om kontogebyret betales månedligt eller årligt.

Tip! Hvis du er registreret i RKI, så er giver det mest mening at forsøge og komme ud. Det kunne man fx. gøre ved et samle lån, og derfor skabe mere råderum i økonomien.

Tim Petersson

Her giver vi dig 3 hurtige til at komme ud af RKI

Det er altid muligt at kontakte kreditorer. Herved åbnes der op for sammen med dem at finde en bedre løsning i forhold til ens tilbagebetaling af gæld. Eller måske at få eftergivet en del af gælden ved at betale et bestemt beløb tilbage.

Det er altid en god idé at forsøge at finde bedre økonomiske løsninger i forhold til ens muligheder for at tilbagebetale gæld.

Ved at lægge budget over ens økonomi, vil det blive klart, hvor mange penge der månedligt er brug for. Samtlige udgifter af diverse eksisterende lån (både renter og gebyrer mv.) skal lægges sammen og trækkes fra ens samlede indtægter.

Dette redskab kan være med til at afklare størrelsen af det beløb, en person har brug for, når vedkommende ønsker at optage et lån trods RKI registrering.

Og ydermere kan budget lægning være medvirkende til at skabe et realistisk overblik over ens tilbagebetalingsmuligheder hver måned.

Det er altid bedre at være realistisk end ambitiøs i forhold til ens muligheder for at betale gæld tilbage. For chancen for at kunne overholde en låneaftale er større, når man er realistisk.

Og dette aspekt har betydning for en lånudbyders kreditvurdering af en ansøger.

Der findes muligheder for dig, som ønsker at optage et RKI lån.

Ligesom der findes net-baserede banker, som specialiserer sig i f.eks. forbrugslån, så findes der også flere banker, som tilbyder RKI lån.

Betingelserne for at ansøge om dette vil dog have en anden udgave, end man ellers kender til fra de klassiske lån. Dette hænger sammen med, at bankens måde at kreditvurdere på, er anderledes.

Nogle online lånudbydere af RKI lån kører med det, de kalder ”kautionist lån”

Lån trods RKI registrering

Hvad mange ikke ved, er, at der findes to registre hos RKI, som klassificerer personer i forhold summen af gæld.
Ens placering har stor indflydelse på muligheden for at låne penge.

Lukket register

Hvis en person skylder mellem 200 – 1.000 DKK og ikke har tilbagebetalt kreditorerne efter 3 rykkere, kan vedkommende blive registreret i RKI’s lukkede register.

Hverken offentlige myndigheder eller virksomheder har adgang hertil og kan dermed ikke se, hvis en bestemt person er registreret her.

Når en person er registreret her, kan vedkommende fortsat have mulighed for at låne penge. Bankerne har ikke adgang til det lukkede register i deres kreditvurdering af en potentiel låneansøger.

Dermed er det muligt at låne penge trods RKI registrering.

Type af lån og mulighed for godkendelse

Når en person er registreret i RKI bliver vedkommende klassificeret som værende en ’dårlig betaler’. Denne betegnelse og registrering kan have betydning for, om man bliver godkendt til det lån, man ansøger om.

Hovedreglen er, at des lavere lånet er, des større chance er der for at blive godkendt til det.

Oversigt over RKI lån

Nedenfor er der samlet en liste over nogle af de lånudbydere, som gør det muligt at låne penge trods RKI.

De største chancer findes på det online lånemarked, hvor der blot skal underskrives med Nem-ID for at godkende et bestemt lån.

SMS Lån

De mindre, små såkaldte SMS-lån opererer typisk med et maksimum lånebeløb på mellem 5.000 – 6.000 DKK. Dette relativt lave lånebeløb højner chancen for at blive godkendt til det.
Mange udbydere opererer med en automatisk godkendelsesproces.

Des lavere beløb des lavere er risikoen hos den pågældende lånudbydere, og des større sandsynlighed er der for at blive godkendt til det.

Det er dog fortsat vigtigt at være opmærksom på lånetypens renter og gebyrer, som ofte er større end andre typer af lån.

Kviklån

Ligesom med SMS-lån er Kviklån nemme at optage, og der behøves sjældent papir-dokumentation i forbindelse med ansøgning.
Lånesummen er typisk lavere – og med større chance for at blive godkendt til det.

Der skal ikke stilles sikkerhed i forbindelse med optagelse af et Kviklån.

Forbrugslån

Modsat SMS-lån og Kviklån er forbrugslån generelt et større type lån.
I denne forbindelse er hovedreglen om, at des lavere lån der ansøges om, des større er chancen for at blive godkendt.

Kontakt lånudbyderen

Det er altid muligt at kontakte lånudbyderen af forbrugslån for at høre til ens muligheder for RKI lån.

Det er sådan med en RKI registrering, at en lånudbyder ikke nødvendigvis kan se, hvordan din økonomi ser ud. De kan blot se registreringen. Men derfor kan ansøgers økonomi alligevel godt være fornuftig.

Det hjælper på ens lånemuligheder, hvis man som ansøger er i stand til at påvise en ansvarlig, økonomisk adfærd, der tager hånd om en gældssituation.

Sammenlign tilbud før du vælger et RKI lån
Det kan altid anbefales at sammenligne lån, førend der godkendes. Dette er med til at kunne finde det bedste lån trods RKI registrering.

Som udgangspunkt er et RKI lån dyrere end andre typer af lån. Men muligheder for at låne penge trods RKI er flere, og derfor kan det godt svare sig at undersøge markedet for at finde frem til det bedste RKI lån for ens vedkommende.

Særligt vedrørende RKI lån

Eftersom en lånudbyders risiko er højere for et RKI lån som følge af ansøgers økonomiske situation, har dette typisk betydning for lånets renter.
Men på trods heraf er der konkurrence på markedet for lån, hvilket kommer forbrugerne til gode.

Der kommer til stadighed flere niche-banker på det online marked for lån, så der er masser af muligheder for at ansøge om lån hos flere forskellige lånudbydere.

Generelt vedrørende ansøgning om lån trods RKI registrering

Det er væsentlig at vide, at en ansøgning om lån ikke er forpligtende. Derfor er der frihed forbundet med at indhente tilbud på RKI lån, da det ikke er en bindende aktivitet.

I forbindelse med ansøgningen om RKI lån kan der forekommende en særlig eller anderledes kreditvurdering. Denne kan blandt andet forekomme i form af, at lånudbyderen kontakter ansøger for at høre nærmere ind til vedkommende økonomiske situation.

Sådan vælger du det RKI lån, der passer bedst til din økonomi.

Der findes nogle helt overordnede nøgletal, som du kan bruge som redskab til at identificere det lån, der er billigst. Du kan også undersøge mulighederne på Låntrods.dk

I denne forbindelse skal punktet omkring ”årlige omkostninger i procent” (ÅOP) anvendes som mest funktionelle sammenligningsgrundlag.
ÅOP vil angive samtlige omkostninger, som et givet lån vil koste. Derfor vil det lån med den laveste ÅOP, være det billigste RKI lån.

Værdien af at undersøge markedet

Ved at undersøge markedet samt sende flere ansøgninger om lån højnes ens muligheder for at finde og blive godkendt til et lån trods RKI registrering.

Lånudbyderne på markedet har forskellige betingelser, som de lægger vægt på hos en ansøger. Derfor kan det svare sig at sende flere ansøgninger om RKI lån.

Selvom arbejdet med at finde frem til et RKI lån muligvis er mere omfattende, er der stadig flere muligheder for at låne penge trods RKI.
Og ved at tage hånd om ens økonomiske situation ved at kontakte kreditorer samt lægge et realistisk budget er man godt på vej til at gøre et godt indtryk hos en lånudbyder.

For fordelen ved RKI lån er, at der i de fleste tilfælde tages kontakt til ansøgeren, hvorved man selv har mulighed for at påvirke sine lånemuligheder.