Mange kan blive overrasket over deres telefonregning til deres mobil. “Hvordan i alverden kan den være blevet så høj?”. Ofte hænger det lidt sammen med at man var lidt doven dengang man tegnede sit abonnement. Man havde ikke lige sat sig ind hvad abonnementet ikke dækkede, men som man stadig kunne gøre brug af, når bare man selv ville betale lidt ekstra.

Et godt råd er at sætte sig ind i hvad der er inkluderet i dit abonnement, og hvad det der ikke er, så koster hvis du får brug for det. På denne måde, kan du holde lidt bedre øje med dit forbrug.

Det kan også være at dit mobilabonnement simpelthen ikke svarer til det forbrug du har. Enten bruger du mere end det som abonnementet tillader, og derved koster det enormt meget i ekstra regning, eller også bruger du din telefon alt for lidt i forhold til det du betaler for. Måske det er på tide at finde et abonnement der passer lige nøjagtigt til dig behov. Om det er for meget eller for lidt forbrug er underordnet. Faktum her er at du betaler for meget for dit mobilabonnement.

I denne artikel sættes der fokus på hvordan du kan få et billigere abonnement, der passer til dine behov. Det skal ikke være nødvendigt at du tilpasser dig efter abonnementet, men at abonnementet tilpasser sig til dit behov.

Nogle af de punkter vi vil berøre i denne tekst er:

Lavt forbrug

Hvis du skønner du har et lavt forbrug, men du betaler for et abonnement med meget taletid og dataforbrug, så skal du overveje at skifte til et abonnement der passer bedre til dine behov.Måske er det ikke nødvendigt at have et abonnement med fri tale. Bruger du slet ikke din telefon til at gå på nettet eller læse mails med, så find et abonnement uden data. Find det abonnement med det lavest mulige gratis forbrug. Det vil sige, du skal finde det antal timer hvor der er fri tale, og få dig også gerne fri SMS. Dette kan sparer dig mange penge i løbet af året.

Mellem forbrug

Skønner du at du har et mellem forbrug, så er der rigtig mange abonnementer at vælge imellem. Her skal du ikke være så varsom, da udvalget er så stort. Her skal du måske så se på om der er dækning nok der hvor du bor. Der er ikke så mange netværk i Danmark, men der er et hav af udbydere. Derfor kan det være rigtig vigtigt at du ved hvor god en dækning der er, lige præcis der hvor du bor.

Dette kan man oftest tjekke op på, på de forskellige udbyderes hjemmesider. Men skal man være på den sikre side, så er det en god ide at kontakte selskabet og få en snak om dækning der hvor du bor.

Bor du i storbyerne, så burde der være rigtig god dækning ligegyldigt hvilket teleselskab du vælger.

Højt forbrug.

Her er chancerne for at du finder et abonnement der passer til dig, rigtig store. Har man et højt forbrug af tjenester på sit telefonabonnement, så vil det også her være på sin plads at undersøge, hvor god en dækning der er på netværket, i det område du bor i. Det er ikke ret sjovt at skal streame en film, og så står der hvert andet øjeblik, at der er manglende signal.

Når man skal finde et abonnement med et højt forbrug, så skal man måske også tænke over hvor meget man kan bruge sin telefon i udlandet, uden det kommer til at koste dig en ekstra regning. Her vil det være en god ide at finde et abonnement der har god dækning på netværket, men også dækker dit forbrug når du er ude og rejse. Det er de færreste i dag, der ikke har sin telefon med på sin rejse, og det vil sige at der også vil være et forbrug på telefonen.

Kend dit behov

Når du skal finde et abonnement, så kan det være en rigtig god ide at finde det abonnement som passer til dit behov. Der er flere måder at finde sit behov på, men den nemmeste er at finde en hjemmeside der har en beregner til at vise dig hvor meget du har behov for i dit teleabonnement. Har du et abonnement i forvejen, så er der også stor mulighed for at du enten kan se det på din teleudbydere hjemmeside, eller du kan få det tilsendt. Ud fra dette kan du så vurdere hvor meget der skal være af tjenester i dit næste abonnement.

Hvilke tjenester skal du have?

I dag er det meget populært at streame enten musik eller film. Dette kræver et højt forbrug af data, så hvis det er det man ønsker, skal man være forberedt på at det koster ekstra. Nogle abonnementer tilbyder allerede at du kan få Spotify, HBO Nordiceller andre streaming tjenester som de fleste ikke vil undvære. Her skal du gøre op med dig selv, om dit behov kræver at du skal have disse tjenester med, eller om du skal finde et andet abonnement, som måske er billigere og mere tilpasset til dig.

Tilpas dit nye abonnement

Til stort set alle telefonabonnementer i dag er der mulighed for tilvalg af forskellige arter. Det kan være deling af data i familien, eller der kan tilkøbes en mobilforsikring, hvis uheldet skulle være ude. I forbindelse med en forsikring, skal man lige tjekke op på sin indbosforsikring, om den evt dækker for skader på din telefon. Det gør den hos nogen selskaber, og det ville være pengespild at betale en forsikring 2 steder.

Find ud af hvad teleudbyderen kan tilbyde dig af tilvalg, som måske kan ende med at gøre dit teleabonnement endnu billigere.

Hvordan skifter du teleudbyder?

Det er ret simpelt. Det er jo snart ligemeget hvor man kigger hen, så er der tilbud på et telefonabonnementet eller andet sted. Når du finder det abonnement der lige passer dig, så går du bare i gang med at bestille det på din nye teleudbydere hjemmeside. Man kan også vælge at bruge en butik der tilhører den teleudbyder du har tænkt dig, men det er ikke sikkert at de har en butik i nærheden af dig.

Når du bestiller, så vil de spørge om du vil overføre dit gamle nummer. Er det et nummer du er glad for, og som har fulgt dig gennem mange år, så kan det være svært at skille sig af med det, da alle du kender, har det nummer. Her skal du oplyse dit simkort nummer, det findes på det simkort du allerede bruger. Det skal oplyses, for så opsiger dit kommende teleselskab, dit gamle abonnement hos din gamle teleudbyder. Og når de sammen har fundet en dato for overdragelsen af dit nummer, så sender de dig datoen for dette. Alt du skal gøre er at skifte det simkort, som dit nye teleselskab sender dig, ud med det gamle.

Undgå unødige gebyrer

Hvis du har klikket ja til at modtage din regning på papir hver måned, så koster det hos langt de fleste selskaber 50 kr ekstra om måneden. Disse penge kan du sparer ved at sige nej tak til at modtage din regning på papir, men i stedet modtage den på for eksempelvis mail. Skulle du en dag stå og have brug for din telefonregning af en eller anden årsag, så kan man altid ringe til sin teleudbyder, og bede dem sende en udskrift af ens regning. Dette koster så ret meget, for hvis ikke man ved præcist hvor man skal kigge henne, så sender de flere måneders faktura til dig, og det koster 50 kr pr måned de sender.

Brug af telefonen i udlandet.

Hvis du tager din telefon med på rejse til udlandet, og du ikke er forberedt på det i dit abonnement, så kan det blive en rigtig dyr fornøjelse. Efter det er blevet muligt at gøre brug af fri data i udlandet, så er der rigtig mange abonnementer der indeholder en vis mængde data forbrug i udlandet. Dette skal man lige have styr på inden man tager afsted på ferie, da ferien kan få en ubehagelig afslutning i form af en meget høj telefonregning. Derfor bør du gøre dig selv den tjeneste at gøre op med dig selv om du skal udlandstelefoni med i dit abonnement.
Er du ikke typen der rejser ret meget, så kan det måske godt betale sig ikke at have udlandstelefoni med i abonnementet, og så bare betale den smule forbrug man havde på sin rejse selv.

Tjek markedet for bedre abonnementer

I tilfælde af du vil have et nyt telefonabonnement, så vil det være en rigtig god ide hvis du sonderede markedet for hvad der passer bedst til dit behov, og derefter begynde at lede efter en udbyder der tilbyder disse behov, til den billigste pris. Husk dog lige at tjekke op på om denne teleudbyder nu også rent faktisk sender et godt signal ud til der hvor du bor. Husk på at penge sparet er penge tjent, og det vil du kunne bruge på andre ting som du enten ønsker dig, eller måske rejsen kunne blive den tand bedre, fordi du har sparet lidt penge på dit telefonabonnement.